HÜRSİAD, 120 Yeni Üyesine Plaket Verdi
Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği(HÜRSİAD) 120 yeni üyeye düzenlediği bir törenle plaket verdi.
Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu(ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara ve dernek üyeleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin yakaladığı gelişme trendinde iş adamlarının payınız çok büyük olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, artık iş adamlarının kabuğunu kırdığını, dünyayı keşfettiğini belirterek, bunda daha önce oraya öncü olarak giden, orayı tanıyan, oranın dilini öğrenen fedakar gençlerin payının çok büyük olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, “Türkiye belli bir noktaya hızla ilerliyor. Hem siyasi anlamda itibarımız arttı, hem de ekonomik anlamda gücümüz artmaya başladı. Ancak son dönemde bundan rahatsız olanların insanları yakalanan istikrarı bozma girişimleride milletimizin sağduyusu sayesinde bitme noktasına geldi. Türkiye bir kaç kişinin çıkardığı gürültüye pabuç bırakacak kadar güçsüz bir ülke değildir.” dedi.
Balkanlıoğlu, “ Dünyanın her yerinde iş adamlarımız var. Sizlerin gücünüzü bir araya getirmeniz. Buralarda bir birinize destek olmanız ve dünya çapında ilklere imza atmanız Türkiye’nin gücü anlamına geliyor. Türkiye’de dünyaya pencere açan iş adamı sayısı ne kadar artarsa bizde valilikler olarak güçleniyoruz.” diye konuştu.
HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler de kurulduğu günden itibaren Afyon iş dünyasına en üst düzeyde katkı sağlamayı gaye edinen derneğin 20 yıla yakın temiz geçmişiyle bu misyonu başarıyla eda ederek bugünlere geldiğin vurguladı. Diler, bugün itibariyle 350’ye yakın üyesiyle Afyonkarahisar’da ikinci büyük iş organizasyonu olma durumuna geldiklerini dile getirdi.
Diler, “ TUSKON ve ESİDEF aracılığıyla ülke genelinde 50 bine yakın işletmeyle iletişim haline geçilmiş, dünyanın 140 ülkesine ulaşma imkanıyla globalleşen ve küçülen dünyada değişim ve gelişmelerden haberdar olmuş bu değişimin sunduğu fırsatlardan yararlanma imkanına sahip olmuştur. Üyelerimiz dünya iş adamlarıyla çeşitli platformlarda bir araya gelerek iş, yatırım görüşmeleri yapmaktadır.” şeklinde konuştu.
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser de iş adamalarını kurduğu sivil toplum kuruluşlarının hem demokrasinin vazgeçilmez unsuları, hem de ülkemizi geliştiren, ekonomimizi geliştiren en önemli unsurlardan birisi olduğunu söyledi. İş adamları derneklerinin böyle üyelerinin artmasının çok önemli bir olgu olduğuna değinen Sertereser, bu dernek üyelerinin sermayelerini birleştirerek kendi işlerini de devam ettirirken, daha büyük şirketleri kuracaklarının anlattı. Serteser, yeni katılan üyeleri çok tebrik ederek, Afyonkarahisar’a hem ekonomik hem kültürel yönden önemli kazanımlar sağlamayı temenni ettiğini kaydetti.
ESİDEF Başkanı Murat Özkara da herkesin kendi alanında en iyiyi hedeflemesiyle en iyi yakalaması ve mesuliyet şuuruyla bu ülkeye en iyi hizmeti yapacağını söyledi. Özkara, şunları söyledi: “Biz iş dünyası mensupları olarak bize düşen kendi işimizi en iyi şekilde yapmak, uluslar arası standartların en üstünü zorlamak en güzel en kaliteli, en düzgün pazarlamayla kendi işimizi yaparak ülkeye hizmet etmektir."
 
konuşmalardan sonra derneğe yeni üye olan 120 iş yeri temsilcisine plaketleri verildi.
Cihan Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi