Hoş Geldin Yâ Şehr-i Ramazan

Kalpler 11 Ayın Sultanı İçin Buluştu

Belediyemiz “Ramazan Afyonkarahisar’da yaşanır” diyerek yaptığı hazırlıklarını tamamladı. 11 Ayın Sultanı mübarek ay Ramazan, şehrimizde 30 gün boyunca yapılacak faaliyetlerle dolu dolu geçecek. Ramazan ayında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekişmesi amacıyla Zafer Meydanı’nda düzenleyeceğimiz birbirinden güzel etkinlikler ‘Ramazan açılış korteji’ ile başladı.

Afyonkarahisar, Ramazan ayını ‘Kalpleri Buluşturma Yürüyüşü’ düzenleyerek karşıladı. Cuma namazı ardından İmaret Cami’nden başlayan yürüyüş Zafer Meydanı’na kadar devam etti. Mehter takımı ve atlı birliklerin eşlik ettiği, salavat ve tekbirlerin getirildiği yürüyüşte maniler okundu, davullar çalındı. Belediyemiz, bir ay boyunca düzenleyeceği etkinliklerle vatandaşlarımızın Ramazan ayının manevi atmosferini gönüllerince yaşamalarına katkı sunacak. Hazırlanan Ramazan etkinlikleri, Afyon halkına dolu dolu geçen bir Ramazan ayı yaşatacak. Belediyemiz Ramazan ayı programında; kukla gösterileri, Hacivat ve Karagöz canlı-gölge oyunları, tasavvuf dinletileri, ney dinletisi, dini Ramazan sohbetleri, çocuk tiyatroları ve orta oyunları, semazen gösterileri, ünlü hafız ve konukların Kur’an dinletileri düzenlenecek. Birbirinden farklı etkinliklerle vatandaşlarımız ve çocuklar; Ramazan ayının maneviyatını yaşarken bir yandan da huzur dolu zamanlar geçirecek.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ AÇILIŞ KORTEJİ İLE BAŞLADI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülük ettiği korteje Afyon protokolü de tam katılım sağladı. Yediden yetmişe herkes, Zafer Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşle Ramazan ayını selamladı. Zafer Meydanı’nda yürüyüş sonrası açılış programı gerçekleştirildi. Ayasofya Cami İmam Hatibi Ferruh Muştuer tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi. Protokol konuşmaları ile devam eden tören İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından yapılan dua ardından kurdele kesimi ile tamamlandı. Programa ardından Protokol, meydanda kurulan stantları ve Ramazan çadırlarını gezdi. Hacivat ve Karagöz gösterisi izlendi.

AFYONKARAHİSAR'DA RAMAZAN BAŞKADIR

Afyonkarahisar’da özlenen Ramazanların yeniden yaşatılacağını bu ayın manebviyatının bire bir yaşanması için gayret ettiklerini aktaran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise açıklamasında; “2020-2021 yıllarında buruk bir Ramazan-ı Şerif geçirdik. Bu yıl ise gönlümüzde hissettiğimiz, eski Ramazanlar gibi bu rahmet ayını yaşamak istedik. Bu nedenle hazırlıklarımızı yaparak bu etkinlikleri sizlerle buluşturmak için Zafer Meydanımızı 30 gün boyunca sizlerin hizmetine sunuyoruz. Ramazan ayını dolu dolu yaşatmak, Ramazan’ın özüne uygun Rahman’ın istediği gibi yaşayabilmek, çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza bu ayın maneviyatını hissettirmek için çeşitli etkinliklerimizin olduğu Ramazan programlarını hep birlikte bu meydanda yaşayacağız. Belki de Afyon'da ilk ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleşiyor. Ülkemizin her tarafından yöresel ürünlerin sergilendiği bir alan oluşturduk. Çocuklarımızı da unutmadık, ikindi namazı ile akşam iftara kadar ve ardından sahur vaktine kadar gölge oyunları, Hacivat Karagöz gibi oyunları onlarla buluşturacağız. Teravihten sonra da büyüklerimize yönelik genel etkinliklerimiz burada devam edecek. Afyonkarahisar’a yakışır, özümüze uygun etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. İnşallah ramazanı hak ettiği şekilde idrak etmeyi düşünüyoruz. 30 Ramazan'ın 22 sini de mahallelerde kurulan kardeşlik sofralarında geçirip, hemşerilerimizle bulaşmaya devam edeceğiz. Afyonkarahisar'da Ramazan başkadır. Ramazan Ayı’mız hayırlı ve mübarek olsun” dedi.

RAMAZAN AFYONKARAHİSAR’DA BAŞKADIR

Belediye Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür eden Valimiz Gökmen Çiçek ise açıklamasında; “Afyonkarahisar Belediyemizin son zamanlarda hem gençlerimize yönelik hem ailelere yönelik hem kadınlara yönelik sosyal projeleri bizim dikkatimizi çekiyor. Her zaman şehrin farklı bir yerinde organizasyon yapılıyor. Ramazan ayının gelmesi ile beraber, Belediye Başkanımız sağ olsun Sultanahmet'i buraya getirdi. İnanılmaz bir ortam oluşturdu. İnşallah Ramazan ayı boyunca Ramazan'ın şanına yakışır bir şekilde Afyonkarahisar Belediye başkanımızın ev sahipliğinde bizlerde hep beraber burada olacağız, bu sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisini birlikte göreceğiz. Ben tüm Afyonkarahisarlıları bu meydanda kucaklayacak olmaktan dolayı çok mutluyum ve Afyonkarahisar'ın çalışkan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Bey'e çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu Ramazan coşkusu ve heyecanını görmek bu ilin Valisi olarak beni çok mutlu etti. Ramazan ayımız mübarek olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi