Hisarcıklıoğlu: Terörden 74 Milyonun Tamamı Rahatsız 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, terörün yurtdışı kaynaklı olduğunu ve terörden Türkiye'deki 74 milyonun tamamının rahatsız olduğunu söyledi.
Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından yaptırılacak Canlı Hayvan Borsası'nın temel atma törenine katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Temel atma töreninden önce İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez'i ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, 5 Eylül'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlama dolayısıyla taziyelerini sundu. Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaretinde ise son dönemde artan terör olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Balkanlıoğlu tarafından Hükümet Konağı girişinde karşılanan Hisarcıklıoğlu, Valilik Özel Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makam odasına geçti. Hisarcıklıoğlu, Vali Balkanlıoğlu ile 20 dakika kadar basına kapalı görüştükten sonra, gazetecilerin makama alınmasından sonra açıklama yaptı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Türkiye zor günlerden geçmektedir. Türkiye'de son günlerde artan terör 74 milyonu, hepimizi rahatsız etmektedir. Bu kirli oyunların temelinin yurtdışında olduğunu biliyoruz. Bunlar bizi bölüp parçalamak niyetiyle bunu yapıyorlar. Ama hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklarını ifade etmek istiyorum. Bu millet, zor ve sıkıntılı günlerinde bir ve beraber olmasını bilir" dedi.
GÜÇLENDİKÇE ÇEKEMEYENLER ARTIYOR
Türkiye'nin birlik ve beraberlikten vazgeçmemesi gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye, birlik ve beraberlik içinde. Birlik ve beraberliğimize sıkıntı getirmediğimiz sürece kimse emeline ulaşamaz. Bu toprakların mayasında birlik ve beraberlik yatıyor. Bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Türkiye güçlendikçe, zenginleştikçe, bölgesinde güçlü hale geldikçe çekemeyenleri daha fazla olacaktır" diye konuştu.
VALİ BALKANLIOĞLU: KENDİMİZİ RİSKE ETTİK
Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu ise Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek, patlamadan sonra olay yerine intikal ettiğini söyledi. Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
"25 gencecik vatan evladı, şehit olmak suretiyle aramızdan ayrıldı. Afyonkarahisar ve bizler, şehitlerimizin bu acısını dindirme konusunda iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum. Hadise vuku bulduktan sonra oradaydık, bütün Afyon halkı kan vermeye koştu. Şehit yakınlarının rehabilite edilmesi ve burada barındırılması, misafir edilmesi konusunda yoğun gayret gösterdiler. Hayatın normale dönmesi için biz de hayatımızı ortaya koymuştuk. 3 gün boyunca ben uyumadan hadise mahallindeydim. Askeri yasak bölgede cereyan etmesine rağmen bu hadise, gözümü kırpmadan 3 gün boyunca oradaydım. Çevreye saçılmış tahrip gücü yüksek başta obüs topları olmak üzere bombaların toplatılması, hasarların tespiti, şehit yakınlarının rehabilitesi ve barındırılması. İlk önce de yangının söndürülmesi. Kendimizi riske atarak adeta itfaiyeyi bombaların üzerinden yürüterek yangını söndürdük. Türk milletinin bütününün arkamızda olduğunu hissettik."
 
Konuşmaların ardından Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından yaptırılacak Canlı Hayvan Borsası'nın temel atma törenine katılmak için hareket etti






Editör: Haber Merkezi