Hibe Destekli Tohum Dağıtımı Gerçekleştirildi.

 Ekilebilir Tüm Arazileri Üretime Katmak İçin İlimizde %75 Hibe Destekli Tohum Dağıtımı Gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime kazandırılması amacıyla, proje kapsamında belirlenen 21 ilden biri olan İlimizde fasulye ve yağlık ayçiçeği tohumlarınınüreticilerimize %75 hibeli olarakdağıtılması planlanmıştır.

Bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığını belirten Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin talimatları doğrultusunda alınan tedbirler çerçevesinde kuru fasulye tohumları üreticilerimize %75 hibeli olarak dağıtıldı. Yağlık ayçiçeği tohumlarının dağıtımı da aynı şekilde önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir.

Proje, bitkisel üretimin geliştirilmesi ve Ülkemizin ihtiyacı olan ürünlerin üretilmesi bakımındanbüyük öneme sahiptir. Bu kapsamda üretimin kesintiye uğramaması ve işlenebilirliğimümkün olan tüm arazilerin değerlendirilmesi açısından ilimiz üreticilerine toplamda 30 ton kuru fasulyetohumunun dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Yağlık ayçiçeği tohumunun da dağıtılmasıyla ilimizde tohum dağıtım işlemi tamamlanacaktır.Tohum bedellerinin % 75'i hibe, % 25'i ise çiftçi katkısı ile karşılanacaktır.

Bu proje ile ülkemiz için, hububat, baklagiller ve yağlı tohumlu bitkiler gibi stratejik ürünlerde rekolte artışının sağlanması, aynı zamanda üreticilerimizin bu dönemde üretime yönlendirilmesi, dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla tarımsal üretimin artırılması hedeflenmektedir.

Editör: Haber Merkezi