Hezarfen Projesi İmza Töreni Gerçekleştirildi

Türk Patent ve Marka Kurumu Hezarfen Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak Projesi imza töreni, video konferans yöntemiyle gerçekleşti. İmza törenine Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Cemil Başpınar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir ile Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz katıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun hazırladığı ve uyguladığı “Türk KOBİ’lerinin İnovasyon Kapasitelerinin Geliştirilmesi” konu başlığıyla 2007 yılında uygulamaya koyduğu Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi; Hollanda Patent Ofisi ve Hollanda’dan bir danışmanlık firması ile birlikte hazırlandı.

Proje kapsamında açılış törenine ve sınai mülkiyet hakları eğitimine katılan KOBİ’leriden talep edenler içinden, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinden her bir ilde 15'er olmak üzere seçilecek, toplamda 45 KOBİ'ye birebir sınai mülkiyet konusunda danışmanlık hizmeti verilecek. Bu sürecin sonunda firmaların patent kapasiteleri tespit edilerek bir rapor hazırlanacak. İlk raporun ardından, 2021 yılının Haziran ayı sonuna kadar firmaların sınai mülkiyet alanındaki gelişimlerini kapsayan aylık raporlar hazırlanacak.

Editör: Haber Merkezi