“Herkese devletten hibe ve faizsiz kredi imkânı var”

Gün FM’de yayınlanan İş Dünyası ilk programla dinleyicileriyle buluştu.

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında Afyonkarahisar Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Resul Sündük hibe ve faizsiz kredilerle ilgili dinleyicileri bilgilendirdi.

Programda ilk hafta Sündük KOSGEB desteklemelerine değindi.

“Desteklerle ilgili biz dernek olarak ücretsiz bilgilendirme yapıyoruz”

KOSGEB desteklerinden kendi işini kurmak isteyen ve mevcut esnafların faydalanabileceğini kaydeden Afyonkarahisar Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Resul Sündük, “KOSGEB’in genel destek, işbirliği-güç birliği destek ve girişimcilik destek programları halkımız tarafından çok duyuluyor. Ancak çok fazla bilinmiyor ve dolayısıyla yararlanılamıyor. Bu desteklerle ilgili biz dernek olarak ücretsiz bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca destek zamanlarını kaçırmak istemeyen girişimciler için derneğimiz mail ve SMS sistemiyle hizmet veriyor. Bunlardan yararlanmak isteyenler derneğimizle iletişime geçebilirler” diye konuştu.

“Kadın ve engelli girişimciler daha avantajlı”

Yalnızca KOSGEB’in desteklemelerinden değil diğer kurum ve kuruluşların desteklerinden de faydalanmak isteyenlerin kendilerine müracaat edebileceklerini belirten Sündük, “Kişiler ister işini kurmak, isterse de işletmesini büyütmek için devletin hibe ve kredilerinden nasıl yararlanabileceklerini bize başvurarak öğrenebilirler. Biz bu hizmet için herhangi bir ücret almıyoruz. Kadın ve engelli girişimciler erkeklere oranla teşviklerden daha avantajlı faydalanıyorlar. İster işsiz, ister işveren konumunda olsun herkesin yararlanabileceği bir destekleme programı mutlaka var. Yeter ki doğru zamanda başvuru yapılabilsin” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İş Dünyası programı Gün FM’de her Salı 16:00-17:00 saatleri arasında yayınlanıyor. 

Editör: Haber Merkezi