Her Yönüyle Afrin Harekâtı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Gençlik Vakfı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğinde, Karar Gazetesi yazarı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, ‘Her Yönüyle Afrin Harekâtı’ isimli bir konferans verdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yıldız, Mehmet Soner, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, TÜGVA, İl Temsilcisi Cem Kasapoğlu, Destek Hizmetleri Müdürü Süleyman Kaya, AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir, şehit aileleri ve gazilerimiz ile TÜGVA Afyonkarahisar Şubesi üyeleri katıldı.

Afyonkarahisarlılar’la buluşan Karar Gazetesi yazarı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, video görüntüleriyle de desteklenen sunumunda Afrin bölgesinde yürütülen operasyonu her yönüyle, bilinmeyen yanlarıyla ve tüm ayrıntılarıyla anlattı. Yarar, Afrin’de yürütülen harekatın tamamının da termal kameralarla kayıt altına alındığını, etkisiz hale getirilen teröristlerin ise bu kamera kayıtları incelenerek tespitinin de yapıldığını vurgulayarak, “Yoksa şöyle bir şey yok; ben bir atış yaptım, atış bitti, öbür tarafta birisini vurdum, orada 10 kişi etkisiz hale getirildi, yok böyle bir şey. Tek tek, kalem kalem termal kameralarla bu etkisiz hale getirilen teröristlerin görüntüleri var. Yoksa hiçbir şey afaki değil” diye konuştu.

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEYEN BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR”

Program, Doğu Türkistanlı Hafız Adil Sultan Uygur’un Şehitlerimizin ruhuna ithafen okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi olarak önemli bir programa ev sahipliği yaptıklarına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; Zeytin Dalı Harekâtı başladığı günden itibaren hemen hemen her gün değişik kanallarda bilgisinden ve tecrübesinden çok güzel bir şekilde istifade ettiğimiz Mete Yarar Bey canlı olarak bilgilerini aktaracak. Bundan sonraki süreci hep birlikte kendisinden dinleyeceğiz. Bu vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât ekiplerimize ne kadar dua etsek, teşekkür etsek azdır. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir başarıya imza attılar. Bizi gururlandırdılar. Gücümüzü hem dostlarımız gördü sevindi, hemde düşmanlarımız gördü onlarda üzüldüler. Bu konferansın çok başarılı geçeceğine inanıyorum. Mete Yarar ve ekibini ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“EL BAB’TA ASKER OLMAK”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar ‘Her Yönüyle Afrin Harekâtı’nı anlattı. Bu ülkeyi seven insanlar bugünü ve yarını öğrenmek için mücadele ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Yarar; “ Bu akşam sizlere Afrin ve ötesini anlatmaya çalışacağım. Olayların her yerinde atlanmaması gereken bir yer var o da insanlar. Aramızda şehit aileleri, gazilerimiz var. Bize o gün ki gururları yaşatan insanlar aslında orada görev yapanlar. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanı sıra arazi de olan Milli İstihbarat Teşkilatının Dış Operasyon Dairesi var. Yani ta başından beri sahada aslında gizli kahramanlar olup ama çok adları geçmeyen görevleri gereği Şehit de olsalar adları anılmayan gazi de olsalar öne çıkmayan insanlar onlar. Hiçbirinin fotoğrafını görmediniz. El Bab’dan döndükten sonra tam çatışmaların olduğu günlerde Akil Tepesine tam girilmek üzereyken döndüm ve El Bab’da Asker Olmak” diye bir makale yazmıştım. Birlikte program yaptığımız arkadaşlarda yazımın çok güzel bir şekilde okumuşlar ve görsel hazırlamışlar. 15 Temmuz bir direniş, bugün ise diriliş. El Bab aslında bu ülkenin bütün savunma taktiklerinin bütün stratejisinin değiştiği bir yer. O günleri bir hatırlayın. 15 Temmuz daha yeni olmuş aradan yaklaşık 45 gün geçmiş FETÖ temizleniyor, terör örgütü temizleniyor, Türkiye’de bombalar patlıyor, Türkiye bu arada DAEŞ’le mücadele etmek için uğraşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız hatırlayın ’ bundan sonra bu topraklarda kimsenin bize mezar kazmasına müsaade etmeyeceğiz, neredelerse orada duracağız. Bu ister kandil olsun, ister Suriye’de isterse dünyanın herhangi bir coğrafyasında” demişti. O yüzden El Bab bir başlangıçtı. Ben insanı pas geçmiyorum. O şehitlerimiz her şeyi anlamlandırıyor.

“GİRDİĞİMİZ HİÇBİR YERDEN BU GÜNE KADAR GERİ DÖNMEDİK”

Fırat Kalkanı’nı da Afrin’i de onlar anlamlandırdılar. Herkes 15 Temmuz günü bu ülkenin batacağını düşünüyordu. Özellikle müttefik dediğimiz insanlar. İlginçtir 15 Temmuz’dan önce vatandaşlarımız çıplak elleriyle tankları durduklarında şok oldular, “Bunların yaptıkları bir rastlantıdır, bunlar bir harekât falan yapamaz” dediler. Arkasından El Bab operasyonunda ise “ “Türkiye’nin savaş uçakları ve uçuracak pilotları yok, Türk ordusu sınır ötesinde Afrin’e gittiğinde Vietnam’a gibi yere saplanacak” diyenlere TSK tam 72 uçak kaldırarak bu işin böyle olmadığını gösterdi. Afrin harekâtı uzayacak diyenlere 57 günde 18 Mart’ta yine tokat gibi bir cevap verdiler. Girdiğimiz hiçbir yerden bu güne kadar geri dönmedik. Zafer kazanmadan geldiğimiz de bir yer yok” dedi. Türkiye'nin terörle operasyonlarda büyük başarılara imza attığını belirten Yarar, "Bizim tek güvencimiz bu aziz milletin ferasetidir. Bunu 15 Temmuz'daki işgal girişiminde tüm dünya açıkça gördü. Bizi topla, tüfekle yenmeyi başaramayanlar, bizi birbirimize düşürerek, amaçlarına ulaşmaya çalışıyor ama başaramayacaklar. Bunu herkesin anlaması gerekiyor. Düşmanlarımız görünürde değişik isimlerle terör örgütleri, ama bunların arkasında ise emperyalist güçler var. Bunu bilelim" diye konuştu. Fırat Kalkanının FETÖ ile mücadele devam ederken gerçekleştiğini kaydeden Yarar, “En zor dönemde o operasyonu başardık. Şu an artık Afrin’i değil bir sonraki hedefi konuşuyoruz. Çanakkale ruhunun Afrin’de olduğunu görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi uyuyan devi uyandırdılar. Bu savaş hak ile batılın savaşıdır. O nedenle tüm mazlum coğrafyalarda Türk askeri için dua ediliyor.” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİNİN KAHRAMANLARI BİTMEZ”

“Türkler bir yerde kan döktülerse almadan bırakmazlar” sözünü de hatırlatan Yarar, “Bu ülke en yoksul zamanlarında diz çökmedi. Cumhurbaşkanımız ne diyor bize lafla gelmesinler. O liderlik yapıyor, biz de Sayın Cumhurbaşkanımız gibi 80 milyon olarak dik duralım, eğilmeyelim. O, savunma sanayinin her kademesiyle tek tek ilgileniyor, bir sonraki harekâtı planlıyor.” dedi. Konferans sırasında Afrin Harekâtında kullanılan Türk yapımı milli silahlarımız hakkında açıklamalar yapan Mete Yarar, öldürülen terörist sayısının nasıl tespit edildiğini görüntülerle izah etti. Mete Yarar, İHA-SİHA, milli piyade tüfeği, milli zırhlı araçlar, atak helikopteri, fırtına obüsleri, milli bombalar ve füzeler gibi % 100 milli imkânlarla ürettiğimiz silahlar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ hainlerinin milli silah üretimimiz ve terörle mücadelemizi engellediğini örneklerle anlatan Yarar; “Bizi kimse dışarıdan yıkamaz. Biz hiç yenilmedik. İçimizde ki hainlere dikkat etmeli. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Fırat Kalkanında ve Afrin harekâtında Seyit Onbaşıların yaşadığını gördük. 15 Temmuzda Çanakkale ruhunun devam ettiğini gördük. Gazi olup tekrar cepheye gidip şehit olan Mehmetçiklerimiz var. Türk milletinin kahramanları bitmez.” dedi. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, doğum günü olduğunu öğrenen Mete Yarar’a bir sürpriz yaptı. Yarar’ın doğum gününü ilk kutlayan Başkan Çoban oldu ve pasta ikramında bulundu. . Konferansın ardından Mete Yarar okurları için kitaplarını imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi