“Her şeyi eşim Ahmet Kaya yaptı”

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçlamasıyla dün hakim karşına çıkan tutuklu sanık Havva Kaya, suçlamaları kabul etmeyerek, Eşi Ahmet Kaya’nın ByLock’u yüklediğini ve Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığını söyledi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılarak öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Havva Kaya, hakkında FETÖ Üyesi olmak, örgüte müzahir Aktif Sen’e ve Çağlayan Eğitimciler Derneğine Üyeliği, FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı iddia edildi.

ByLock kullanmadım

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Havva Kaya, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock programını kendisinin kullanmadığını ve eşi Ahmet Kaya’nın kullandığını söyledi. Eşi Ahmet Kaya’nın aynı suçtan ceza aldığını belirten Havva Kaya, “Eşim benim telefonuma bu programı yükledi. Ama ben kesinlikle kullanmadım” dedi.

Sendikaya eşim üye yaptırdı

FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabını kendisinin açtırmadığını belirten tutuklu sanık Havva Kaya, “Evin bütün bankacılık işlemlerini eşim yürütüyordu. Benim adıma da katılım hesabını eşim açtırmış, bende sonradan öğrendim. Yine Sendika ve Dernek Üyeliğine eşimin tenkitleri ile oldum. Çünkü Aktif Sen Başkanı eşimin okul müdürüydü. Çağlayan Eğitimciler Derneğine üyeliğimi eşim yaptı” dedi.

Duruşma ertelendi

Silahlı silahsız terör örgütüne üye olmadığını söyleyen tutuklu sanık Havva Kaya, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beratını talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Havva Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ByLock’u Abdullah Temel yükledi

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Osman Soydan dün hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Osman Soydan hakkında Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı, FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya talimatla para yatırdığı, örgüte müzahir Aktif Sen’e Üye olduğu, hakkında soruşturma açılan ve tutuklu bulunanlar ile yurt dışına çıkış yaptığı iddia edildi.

Play Store’dan yükledik

Hakkındaki suçlamalar hakkında cevap veren tutuklu sanık Osman Soydan, Abdullah Temel’in yanına gittiğinde kendisine çay ikram ettiğini ve Ayet­-el Kürsi okuduğunu ifade etti. Abdullah Temel’den kendisine dini bilgiler ile ilgili bazı konularda bilgiler vermesini istediğini belirten tutuklu sanık Soydan, “Abdullah Temel bana Play Store’dan program indirdi ve gizli olduğunu buradan mesaj olarak atacağını söyledi. Bende kabul ettim” dedi.

Ülke, tarih ve kapasite mesajları atılmış

Tutuklu sanık Osman Soydan, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock’u Abdullah Temel’in yüklediğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Bunları neden soruşturma aşamasında söylemedin ve anlatmadın. Ancak Abdullah Temel Etkin Pişmanlıktan yararlanınca sende konuşmak istedin. ByLock’ta ülke, tarih, kapasite gibi mesajlar gelmiş bunlar neler?” diyerek tepki gösterdi.

Talimatla para yatırmadım

FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırdığı yönündeki suçlamalara cevap veren tutuklu sanık Osman Soydan, “Hemen hemen bütün bankalar ile çalışıyorum. Ben kesinlikle birisinden talimat alarak para yatırmadım. Aktif Sen’e üyeliğim ile ilgili iddia ise, evet Aktif Sen’e üyeliğim var. Daha önce başka bir sendika’ya üyeydim. İstifa edince Aktif Sen’e üye oldum.” diye konuştu.

Abdullah Temel’in dinlenmesini istedi

Sohbet toplantılarına katıldığı yönündeki suçlamaya ise cevap veren tutuklu sanık Osman Soydan, “Abdullah Temel aynı zamanda kurs hocasıydı. Kendisi kurs verdiği için Erkmen’de bulunan yerine ve köyde bulunan kurslara katıldım. Kurslarda çam fidanı ile ilgili eğitimler veriyordu. Bende bu eğitimlere katıldım. Yurt dışına ise, Avrupa projesi kapsamında İspanya’ya gidildi ve herhangi bir şekilde ücret ödenmedi.” diyerek mahkeme heyetinden Abdullah Temel’in dinlenmesi talebinde bulunarak tahliyesini istedi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Osman Soydan’ın talebinin kabul edilerek, Abdullah Temel’in dinlenmesini ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini mahkeme heyetinden talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Osman Soydan’ın tutukluluk halinin devamına, önümüzdeki celse Abdullah Temel’in dinlenmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaya, tahliye oldu

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Nursema Kaya, tahliye oldu. Kaya’nın duruşması ileri bir tarihte tekrar görülecek.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Nursema Kaya hakkında FETÖ Üyesi olmak, örgütün gizli kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddia edildi.

Hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Nursema Kaya, “Ben FETÖ’ye bağlı bir insan değilim. ByLock programında ekli olanların hiçbirisini tanımıyorum. ByLock’u ben kullanmadım, benim FETÖ ile ilgili bir ilgim yok. 7 aydır tutukluyum mahkemenizden tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Nursema Kaya’nın tahliyesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

Mahrem İmamı değilim

Fetullahçı Terör Örgütünün Mahrem yapılanmasında İmamı olduğu iddiası ile dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Bayram Avlukyarı, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ Üyesi olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Bayram Avlukyarı hakkında, FETÖ Üyesi olmak ve 2007 yılından itibaren FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer aldığı, polis okulu öğrencilerine sohbet hocalığı yaptığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock ve Egale kullandığı, örgütün Türkiye’yi küçük ve büyük bölge olarak 5 bölgeye ayırdığı ve Afyonkarahisar’ın küçük bölge olarak Antalya’ya bağlı olduğu ve Mahrem Yapılanmasında Müdür Yardımcısı Zümre Başkanı olduğu iddia edildi.

18 aydır tutukluyum

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Bayram Avlukyarı, örgütün gizli ve haberleşme programı olan ByLock’u yüklemediğini ve kullanmadığını ifade etti. FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırmadığını belirten Avlukyarı, “Bankaya 1000 TL para yatırdım ve 100 TL şeklinde parça parça çekme işlemini gerçekleştirdim” dedi. 18 aydır tutuklu olduğunu mahkeme heyetinden tahliyesini talep eden tutuklu sanık Bayram Avlukyarı’nın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Savunmasını hazırlayamamış!

Fetö’nün Jandarma yapılanması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan İl Jandarma Alay Komutanlığı eski İstihbarat Müdürü Muhammet Döşer dün hakim karşısına çıktı. 20 aydır tutuklu olduğunu söyleyen tutuklu sanık, “İddianame elime ulaştı. 1,5 aydır savunma için hazırlanıyorum. Savunma için süre istiyorum” dedi. Mahkeme Başkanı , “Bir buçuk aydır savunmanı hazırlayamadın mı?” diye sordu. Sanık, “Dosyadaki bazı belgeler tarafıma ulaşmadı. Bunun için süre istiyorum” dedi. Duruşmada tanık olarak ifade veren Ahmet Aşık ise emniyette verdiği ifadelerini inkar etti. Mahkeme heyeti sanığa savunma için süre verirken, tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.Odak Haber-Ahmet sarlık

Editör: Haber Merkezi