HEMŞEHRİMİZ AV. MEHMET PARSAK
MHP MERKEZ YÖNETİM KURULU (MYK) ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
4 Kasım 2012 tarihinde Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen MHP 10. Olağan Kurultayı’nda yapılan MYK seçimlerinde hemşehrimiz Av. Mehmet PARSAK MYK Asil Üyeliği’ne seçildi.
“Çarşaf liste” usulü ile yapılan seçimlerde 125 adayın yer aldığı MYK listesi için 960 delege oy kullandı; 908 oy geçerli, 52 oy geçersiz kabul edildi. Oylama sonucu ilk sırada yer alan Tuğrul Türkeş, 701 ile en çok oyu alırken, asıl listenin sonu olan 75. sıradaki Av. Halil Öztürk 592 oy aldı. Hemşehrimiz Av. Mehmet PARSAK ise 33. Sırada MYK Asil Üyeliği’ne seçildi. 33 yaşında olan Av. Mehmet PARSAK’ın 33. Sırada seçilmiş olması, hoş bir tevafuk olarak kaydedildi.
MHP Tüzüğü’ne göre “Büyük Kongre’den sonra, Partinin en üst seviyede karar organı” olan MYK, Parti Genel Başkanı ve Büyük Kongre’de seçilen 75 asıl, 25 yedek üyeden oluşuyor.  
Mehmet PARSAK, “03.03.1979” tarihinde “Afyon”da doğdu.
İlkokul eğitimini 1990 yılında “Afyon Gedik Ahmet Paşa İlkokulu”nda; ortaokul ve lise eğitimini 1998 yılında “Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi (AKAL)”da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimi esnasında, “Afyon Ülkü Ocakları” bünyesinde, “AKAL Kurucu Teşkilat Başkanlığı” yaptı.
Üniversite eğitimine başladığı 1998 yılına kadar, babası Şükrü PARSAK’a ait elektrikçi dükkanında esnaflık da yaptı.
1998-2002 yılları arasında “Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) Hukuk Fakültesi”ndeki hukuk eğitimi sürecinde; “S.Ü. Öğrenci Derneği Hukuk Fakültesi Temsilciliği”, “S.Ü. Hukuk Fakültesi Sosyal Faaliyetler Kurulu Başkanlığı”, “Hüküm Dergisi Genel Koordinatörlüğü”, “Konya Ülkü Ocakları S.Ü. Hukuk Fakültesi ve Sosyal Bilimler MYO Bina Başkanlığı”, “Konya Ülkü Ocakları Basın-Yayın Masası Başkanlığı” ve “Bilgetürk Dergisi Kuruculuğu ile Genel Yayın Yönetmenliği” görevlerini yürüttü.
4 yıl süren hukuk eğitimini, 2002 yılında tamamladıktan sonra, Ankara’ya yerleşerek, avukatlık stajını tamamladı ve “Ankara Barosu”na kayıtlı olarak avukatlık yapmaya başladı.
2004-2010 yılları arasında “Türk Hukuk Enstitüsü” Ankara Şube Disiplin Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.
2005 yılından itibaren, kurucusu olduğu “PARSAK HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSU” bünyesinde serbest avukatlık yapmaktadır.
2006 yılından itibaren, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı “Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi Hukuk Danışmanlığı”nı sürdürmektedir.
2006-2011 yılları arasında “Ankara Ülkü Ocakları Hukuk Masası Başkanlığı” yaptı.
2008 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı, Ceza ve Ceza Usulü Hukuku Bilim Dalı’nda “Türk Ceza Kanunu’nda Güvenlik Tedbiri Olarak Hak Yoksunlukları” adlı teziyle “yüksek lisans” eğitimini tamamlayarak bilim uzmanı unvanını kazandı.
2008 yılından itibaren “Afyonkarahisar Sanayici Ve İşadamları Derneği üyeliği”ni sürdürmektedir.
2008 yılından itibaren, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Hukuk Müşavirliği” görevini yürütmektedir.
2009 yılında “MHP Siyaset ve Liderlik Okulu 1. Dönemi”nde eğitim gördü.
2009-2012 yılları arasında, “MHP Çankaya İlçe Başkanlığı” Hukuk Komisyonu Üyeliği ve İlçe Kongre Delegeliği görevlerini yürüttü.
2009 yılından itibaren MHP’li “Etimesgut Belediye Başkanlığı Hukuk Danışmanlığı”nı sürdürmektedir.
2009 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bilim Dalı'nda başladığı “doktora” eğitimini, “yeterlilik” aşamasında sürdürmektedir.
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi sürecinde “Hüküm Dergisi”, “Bilgetürk Dergisi”, “Türk Hukuk Dergisi”, “Yaklaşım Dergisi” ve “Ülkü Ocakları Dergisi”nde makaleleri yayınlandı.
2009 yılında yapılan olağan genel kurulda 1. Defa, 2012 yılında yapılan olağan genel kurulda ise 2. defa “Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı” olarak seçildi.
2011-2012 yılları arasında, Ankara’da faaliyet gösteren Ege illeri vakıf ve derneklerinin oluşturduğu “EGEM Platformu”nun “Başkanvekilliği”ni yaptı.
2011 yılından itibaren, “MHP Hukuk Çalışma Grubu Kurucusu ve Koordinasyon Kurulu Üyesi” olarak görev yapmaktadır.
2011 yılından itibaren, “TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu MHP Grubu Teknik Heyet Üyesi” olarak görev yapmaktadır.
3 Mayıs 2012 den itibaren, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de kurucusu olduğu “TÜRK AKADEMİSİ SİYASİ SOSYAL VE STRATEJİK ARARTIRMALAR VAKFI (TASAV)” “Kurucu Başkanvekilliği” görevini yürütmektedir.
Orta düzeyde İngilizce bilen Av. Mehmet PARSAK, “Av. Gülay PARSAK” ile evli olup, “Dilşad” adında bir kız ve “Kürşad” adında bir erkek olmak üzere 2 çocuk babasıdır.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi