“Hemdert pürneşe” büyük beğeni topladı

Risus Sanat’ın sosyal sorumluluk kapsamında hazırladığı “HEMDERT PÜRNEŞE” adlı tiyatro oyunu seyirciden büyük beğeni topladı.

Afyonkarahisar Renkli İmgeler Saati Uygulama Sahnesi Derneği (RİSUS SANAT)’ın sosyal sorumluluk kapsamında hazırladığı “Hemdert Pürneşe” adlı oyun, 2 Mart Cumartesi günü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelendi. Seyirciden büyük beğeni toplayan oyun dakikalarca alkışlandı.

ONUR YALÇIN’ın yazdığı,Yönetmenliğini ise SEYHUN SERTAN’ın yaptığı oyunda; Onur Yalçın, Seyhun Sertan, Nur Pembeci, Yusuf Tür, İremnur Karapınar, Tuğçe Kayacan, İsmail Özgen, Faruk Kılınç, Mehmet Çolak, Beyza Bozot, Mine Adıgüzel, Ayşe Sarıyolgibi tecrübeli oyuncuların yanı sıra ilk defa sahne alan oyuncular da yer aldı. Oyunun özgün müziğini ve şarkı seslendirmesini başarılı Halk Müziği Sanatçısı Nur Pembeci, Dekor, Işık ve Ses Kumandasını Nevin Ceylan, Fotoğraflar ve Afişini M.Akif Ağtaş, Lojistik Desteğini ise Tunç Görgün ve Volkan Şadi Yücekaş yaptı.

Selamlama sonrası Dernek Başkanı ve Yönetmen Seyhun Sertan, oyunun Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Karahisar Gençlik Merkezi işbirliğinde sahnelendiğini hatırlatarak; “Oyun değerli yol ve sahne arkadaşım Onur Yalçın tarafından yazıldı. Bireysel ve toplumsal anlamda yaşadığımız birçok sorun, sebep ve sonuç ilişkisi içinde irdelenerek komedi unsurlarıyla seyirciye aktarılıyor. Oyunda rol alan Karahisar Gençlik Merkezindeki tiyatro kursiyerlerimiz çok başarılı bir iş çıkardılar. Umuyorum ki uyuşturucu ve sosyal medya bağımlılığı, televizyon ve spor programları, kadına yönelik şiddet ve eğitim konularında seyirciye bir şeyler aktarabildik. Salonumuzu dolduran ve dakikalarca alkışlayan tüm seyircilerimize minnettarım” dedi.

Oyun sonunda Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet TANIR sahneye çıkarak oyunculara teşekkür belgelerini takdim etti. Mehmet TANIR; “Bazı gerçekleri bu şekilde tiyatro diliyle görmek bazen daha etkili olabiliyor. Bu vesile ile bu güzel oyunun hazırlanmasında başta Yönetmen Seyhun Sertan ve Yazar Onur Yalçın olmak üzere tüm oyunculara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Hemdert Pürneşe adlı oyun 9-15-22-30 Mart 2019 tarihlerinde saat 20:00’da Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde ücretsiz olarak sahnelenmeye devam edecek.

Görseller:Hayati ULUSAY (AKÜ/GSF)

Editör: Haber Merkezi