“Hem Emniyet’e hem Afyon’a yakıştı”

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni yerleşkesini Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerine gezdiren İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, “Yeni yerleşkemiz hem Emniyet Teşkilatımıza hem de Afyonkarahisrımıza yakışır bir tesis oldu” dedi

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri bir dizi ziyarette bulundular. Sırasıyla Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Dünya Gazetesi İl Temsilciliği, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve AFSİAD’I ziyaret eden Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri öğle yemeğinde de Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ekibini ağırladılar.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı H. Hakkı Özsoy ile Cemiyet Yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç ilk ziyaretlerini İl Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiler.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’e, vekaleten yürüttüğü görevine asaleten atanması nedeniyle tebriklerini ileten Gazeteciler Cemiyeti Yöneticileri Emniyet Müdürlüğü’nün yeni yerleşkesinin de hayırlı olması dileklerini ilettiler. Emniyet Teşkilatı ile her zaman içiçe mesai harcadıklarını belirten Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, “Emniyet Müdürlüğümüzün yeni yerleşkesi ilimizin büyük bir ihtiyacını giderdi. Emniyet Teşkilatımıza yakışan bu tesisin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Basın mensuplarının görevlerini yerine getirmeleri bakımından sağladıkları katkılar nedeniyle de Sayın Müdürümüz nezdinde tüm Emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz” dedi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün Erkmen yolu üzerindeki yeni yerleşkesini basın mensuplarına gezdiren İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ise Afyonkarahisar basınının kendilerinin en büyük destekçilerinden birisi olduğunu belirterek, “Ben de sizlerin nezdinde tüm gazeteci arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. İlimizin huzur ve asayişi için birlikte yaptığımız çalışmalar hız kesmeden devam edecektir” dedi. Dinar ve Erenler bölgesi başta olmak üzere şehrin her yanında huzur ve asayişe yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Müdür Temiz, “Mobese ve ekipman ağımızı da sürekli genişletiyoruz. İlerleyen zamanda şehiriçi trafikte de bu sistemlerden faydalanacağız” dedi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni yerleşkesinin yaklaşık 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu, eski Emniyet binasının 2500 metrekarelik alanıyla kıyaslandığında büyük bir gelişme sağlandığını belirten İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, “Yeni yerleşkemizde öncelikle polis arkadaşlarımızı görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri amaçlandı. Vatandaşlarımızın hizmet almak için Emniyet’e geldiklerinde zorlanmadan işlerini görebilmeleri için düzenlemeler yapıldı. Emniyet Teşkilatı üyelerinin sosyal imkanlarına yönelik olarak yemekhanemiz, kafeteryamız, mescidimiz, otoparklarımız gibi alanlar en yeni imkanlarla hazırlandı. Vatandaşlarımızın bizzat gelerek hizmet almaları gereken Trafik Şube, Özel Güvenlik gibi birimlerimizi kolay ulaşılabilir şekilde konumlandırdık. Diğer birimlerimizde ise güvenlik ve çalışma rahatlığını önceliğimize aldık” dedi.

Eski Emniyet Müdürlüğü binasından taşınma işlemlerini tamamladıklarını belirten Müdür Temiz, “Orasını Belediyemize devredeceğiz. Ne yapacaklarına Belediye yönetimimiz karar verecek” dedi.

Jandarma binası yenilenecek

Afyonkarahisar il Jandarma Komutanlığı Komutanlığı aynı yerleşke içerisinde yeni binaya kavuşacak

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret eden Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ile il genelinde yapılan çalışmalar hakkında sohbette bulundular. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı binasının yenileneceği bilgisini aktaran Albay Yılmaz Kırgel “Mevcut binamız 1982 yılı yapımı olduğu için ömrünü tamamlamak üzere. Mevcut binamızın arkasında yeni İl Jandarma Komutanlığı binamızın inşaatına başlayacağız. 2023 yılında yeni binamızın tamamlanması planlanıyor. Yeni bina tamamlanınca bu bina yıkılacak. Yerleşkemiz aynı yerinde kalacak ama binamız yenilenmiş olacak” dedi. Afyonkarahisar il genelinde Hamza Çömez Albay zamanında başlayan karakol inşaatlarının tamamlandığını sadece Yaylabağı Karakolunun inşaatının sürdüğünü belirten Albay Kırgel, “Orası da en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

Basın mensupları ile dayanışma içerisinde görev yaptıklarını belirten İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, “Basınımızla karşılıklı olarak çalışmalarımıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Güzel bir uyumumuz var. Bu uyumun devam edeceğine inanıyorum” dedi.

“Mevlevi Camii çevresi yeniden düzenlenecek”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerine Mevlevi Camii çevresinde yeni düzenlemelere hazırlandıklarını, Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vereceği kararı beklediklerini açıkladı

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri öğle yemeğinde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ekibini ağırladılar. Hanedan Kebap Dünyasında buluşan Başkan Zeybek ile Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç gündem üzerine sohbette bulundular. Gastronomi alanındaki çalışmalarının devam ettiğini Gastronomi Evi ve yeniden düzenlenen Millet Hamamı’nın gastronomi alanında hizmet vermek üzere önümüzdeki hafta açılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar’ın gastronomi alanındaki gelişimine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi. Kentsel Dönüşüm projesinin geldiği safha ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağı değerlendirmeyi beklediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar açısından bir fırsat olduğuna inandığımız Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmasıyla ilgili olarak herkesin malumu olduğu üzere söz sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdır. Afyonkarahisar Belediyesi olarak biz üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirerek, vatandaşlarımızla Bakanlığımız arasında köprü olmaya çalıştık. Gelinen noktada Bakanlık hak sahiplerinden talepleri topladı. Bu taleplere göre yapılacak olan değerlendirmenin ardından Bakanlık tarafından alınacak olan kararı bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde durum netlik kazanır diye düşünüyorum” dedi. Kentsel Dönüşüm bölgesindeki hak sahipleri ile bu hafta yapacakları mahalle ziyaretinde de biraraya geleceklerini belirten Başkan Zeybek, “Biz her zaman vatandaşımızın menfaatlerinden tarafız” dedi.

Şehrimizin tarihi kent dokusuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Özellikle Mevlevi Camii çevresindeki tarihi ve kültürel güzelliklerimizin ön plana çıkarılması için yeni çalışmalar içerisindeyiz. Mevlevi Camii’nin çevresinde uygun olan yerleri Belediye olarak istimlak edip, Mevlevi Camii’nin çevresini rahatlatacağız. Orada ziyaretçilerin gelişlerini kolaylaştırıcı, kültürel ve tarihi yapıya yakışan düzenlemeler yapacağız. Bu amaçla çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“Serhat şehrinden Kurtuluş şehrine geldim”

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Şehrimizin ilerlemesine katkı sunmaya çalışacağız” dedi

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni atanan ve geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’ı da makamında ziyaret eden Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Başsavcı Karabacak’a görevinde başarılar dilediler. Ziyarette Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç hazır bulundular.

Afyonkarahisar’da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, “Serhat şehrimiz Edirne’den Kurtuluş şehrimiz Afyonkarahisar’a gelmiş olmak benim için ayrı bir önem arzediyor. Bugüne kadar Afyonkarahisar’la ilgili çok detaylı bilgi sahibi olamasam da Afyonkarahisar’ın çok kıymetli bir şehir olduğunu biliyorum. Balkan Savaşı’nın kazanıldığı topraklardan Büyük Zafer’in kazanıldığı topraklara geldik. Bu bilinçle görev anlayışımızı sürdüreceğiz” dedi. Görev alanında “güven” mefhumuna özel önem verdiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, “Afyonkarahisar basınımızı takip ediyoruz. Güçlü ve dinamik bir basın yapısı hakim. Şehrin birlikteliğine katkı sunmaya çalışıyorsunuz. Biz de bu çalışmalara kendi görev alanımız dahilinde katkılar sunmaya çalışacağız” dedi.

Dünya Gazetesi’ne “hayırlı olsun” ziyareti

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, Dünya Gazetesi’nin Afyonkarahisar’da hizmete başlayan Bölge Müdürlüğü’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik Bölge Müdürlüğü bürosunu Afyonkarahisar’da açan Dünya Gazetesi’nin Bölge Temsilciliğini de ziyaret eden Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yöneticileri Dünya Gazetesi Bölge Temsilcisi Hatice Aydoğan Özsökmen ile Dünya Gazetesi Afyonkarahisar muhabiri İbrahim Küçükkurt’a da çalışmalarında başarılar dilediler. Ekonomi alanında referans gazetesi olarak bilinen Dünya’nın Bölge merkezi olarak Afyonkarahisar’ı seçmesinin hem ilimiz ekonomisi hem de ilimiz basını açısından önem arzettiğini belirten Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, Dünya’nın Afyonkarahisar’da var olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Dünya Gazetesi Bölge Temsilcisi Hatice Aydoğan Özsökmen ise “Afyonkarahisarlılar ve basın camiası bizi ilk günden itibaren sahiplendiler. Bu nedenle tüm meslektaşlarımıza ve Afyonkarahisarlılar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyarette AGC yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç hazır bulundular.

“Sivil toplum yapısına katkı sunmaya çalışıyoruz”

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne “teşekkür” ziyaretinde bulundular

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Ahmet Nuri Gök ile Müdürlük personeline teşekkürlerini ilettiler. Basın camiasının tek çatı altında toplanmasına yönelik olarak Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin kurulup, sonrasında Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ne dönüşmesine kadar geçen 3 yıllık süreç içerisinde Müdür Gök ve personelinin her zaman desteklerini gördüklerini belirten Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, “Tüm sivil toplum kuruluşlarına ellerinden gelen desteği veren İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüz ve personeline şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Müdür Ahmet Nuri Gök de ilimizde görev yapan sivil toplum kuruluşlarına katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bizler de bu toprakların insanıyız. Görev alanımız dahilinde en güzel şekilde, güler yüzlü ve verimli hizmeti vermeye çalışıyoruz. Siz basın mensuplarımızdan da her zaman destek görüyoruz. Biz de sizlere teşekkür ediyoruz. Ziyaretiniz vesilesi ile Afyon gazeteciler Cemiyetimizin onaylanan yeni tüzüğünü de sizleri takdim ediyoruz. Gazeteciler Cemiyetimiz hayırlı olsun” dedi.

Ziyarette AGC yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç hazır bulundular.

“Sosyal yardım projeleri istihdamı önlememeli”

AFSİAD yöneticileri, Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile ilimiz ekonomisini değerlendirdi. AFSİAD Başkanı Kadir Sayın Afyonkarahisar’da işsizlik problemi değil, iş beğenmemezlik problemi olduğunu belirterek, “Sosyal yardım programlarını istihdamı destekleyici şekilde düzenlemeliyiz. Afyonkarahisar’da Yatırım Planlama Ofisi oluşturmalıyız. Merkez’deki sanayi parsellerini artırmalıyız” dedi

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç AFSİAD Yönetim Kurulu’na da iade-i ziyarette bulundular.

Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerini AFSİAD binasında ağırlayan AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, Başkan Yardımcıları Hüseyin Tokman ve Murat Tabak, Yönetim Kurulu üyeleri Tamer Dişbudak, Kamil Ayvalı, Kirami Gürel, Nail Demirel ve Muhammet Ötken, ziyarette Afyonkarahisar ekonomisine yönelik görüşlerini dile getirdiler.

Afyonkarahisar iş dünyasının son derece zor geçen pandemi şartlarının izlerini silmeye çalıştığını belirten AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, “Nazik ziyaretiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ben de medya dünyasına yabancı birisi değilim. Megabirlik Yönetim Kurulu üyesiyim aynı zamanda. AFSİAD yönetim kurulu üyelerimizin desteğiyle AFSİAD’ın başkanlık görevini sürdürmekteyim. Basın camiamızla her zaman dayanışma içerisinde olarak ilimize ne gibi katkılar sunabileceğimizin çabası içerisindeyiz. Pandemi şartları nedeniyle biraraya gelememenin eksikliklerini bundan sonra hep birlikte gidereceğiz” dedi.

Her sektörün kendi şartlarına göre pandemi dönemini geçirdiğini, bazı sektörlerde sıkıntının had safhaya ulaştığını, bazı sektörlerde ise pandeminin avantaja dönüştüğünü belirten AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, “Afyonkarahisarlı işadamları olarak bizler hem ülkemizin hem de ilimizin ekonomisine katkı sunmaya, istihdam ve üretimi diri tutmaya çalışıyoruz. Bu yönde Devletimizin sağladığı destekler büyük önem arzediyor. Pandemi döneminde alınan destek ve teşvik kararları olmasa durum çok daha zor olabilirdi. Sağlanan katkılar nedeniyle müteşekkiriz” dedi. Bunun yanı sıra iş dünyasının bir çok sıkıntısının da devam ettiğini belirten Kadir Sayın, “İlimizde özellikle iş gücü sıkıntısı yaşanmaktadır. Ne yazık ki bir çok sektörümüz çalışacak eleman bulamamaktadır” dedi. Afyonkarahisar’da işsizlik olmadığını, iş beğenmemezlik olduğunu kaydeden Kadir Sayın, “Özellikle vasıfsız işçi ve teknik eleman konusunda sıkıntı çekiliyor. İstihdam için yüzlerce eleman arayan ama bulamayan işadamlarımız var. Bu işadamlarımız işçilerimizin tüm sosyal haklarını ve maaşlarını da hakkıyla ödeyen firma ve kişiler. Buna rağmen çalışacak eleman bulmakta sıkıntılar yaşanıyor. Sosyal yardım projeleri istihdamı destekleyici şekilde düzenlenmeli” dedi.

Avşar Emaye Sahibi, AFSİAD Başkan Yardımcısı Murat Tabak, “Şirketimiz şu an için 100 kişi daha istihdam etmek istiyor. Ama vasıfsız eleman bulamıyoruz. Vasıfsız işçi de arıyoruz, mavi yakalı olarak nitelendirdiğimiz teknik eleman da arıyoruz. Ne yazık ki yok” dedi. Natura Mermer sahibi ve AFSİAD Başkan Yardımcısı Hüseyin Tokman ise “Bizim firmamız da bugün için en az 10 kişi daha istihdam edebilir. Ama vasıfsız işçi bulmakta zorluk yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Devletin sosyal yardım desteklerinin toplumumuz açısından büyük önem arzettiğini belirten AFSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin ortak görüşlerini dile getiren AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, “Ancak bu yardımlar çalışmayı teşvik edici olarak düzenlenmeli. Sosyal yardımlar sayesinde insanların çalışma sahasından uzaklaşmasına imkan tanınmamalı. Afyonkarahisarlı işadamları olarak bizler bunun sıkıntını büyük ölçüde yaşamaktayız. Bugün Afganistan’dan ülkemize yaşanan göç başta olmak üzere yurt dışından ülkemize gelen insanlardan şikayet ediyoruz, ama mermer ve tarım sektörü başta olmak üzere bu insanlar olmasa ekonomi büyük zarar görecek. Bu sektörlerdeki personel azlığı bu insanlar sayesinde kapatılıyor. İstihdam ve sosyal yardım programlarını yeniden ele almamız gerekiyor. Yurt dışından gelen insanların plan ve program dahilinde iş dünyasına adapte edilmesi gerekiyor” dedi.

Afyonkarahisar ekonomisi açısından bir başka öncelikli konunun ise Organize Sanayi Bölgeleri olduğunu belirten Kadir Sayın, “Ne yazık ki ilçelerimizde planlanan organize sanayi bölgeleri ilimiz ekonomisi açısından yük niteliği taşıyor. Geçmişte ilçelerde kurulmuş ama verimli hale getirilememiş organize sanayi bölgeleri nedeniyle sanayicinin Afyonkarahisar’a yatırımının sağlanamadığını belirten Kadir Sayın, “Verimsiz OSB yatırımları nedeniyle birçok kaynak heba olmuş. Afyonkarahisar olarak en büyük sıkıntılarımızdan birisi nüfusu ve yatırımı merkezde odaklayamamış olmamızdır. İlçelerdeki OSB’ler yeterli doluluk oranına ulaşmadığı için Merkez’e yeni sanayi parselleri verilemiyor. Bu nedenle de dışardan sermaye ve yatırımcı çekmemiz zor oluyor. İşgücü açısından da kırsal nüfusun yoğunluğu sorununu yaşıyoruz. Merkez’in ekonomi, yatırım ve sosyal alanda gelişimine ağırlık verdiğimiz takdirde Afyonkarahisar ekonomisi birçok sorunun aşacaktır. Bir başka önem arz eden konu ise Afyonkarahisar’a yapılacak olan yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar yapılmasıdır. Yatırım Planlama Ofisi tarzında bir yapılanma bu işi çözecektir. Ekonomik anlamda getirisi olmayacak, yanlış yatırımların bu şekilde önüne geçilebilecektir” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar’daki işletmelerin geleneksel yönetim usullerinden profesyonel yönetim şekline geçebilmesinin son derece zayıf şekilde ilerlediğini dikkat çekilen sohbette bu durumun Afyonkarahisar’a has özelliklerden ve öne çıkan sektörlerin doğal yapısından kaynaklandığının altı çizildi.

AFSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin ilimiz ekonomisine yönelik görüş alışverişlerinin düzenli aralıklarla devam etmesine yönelik görüş birliğine varılan ziyaretin anısına AFSİAD Başkanı Kadir Sayın tarafından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt’a Atatürk’ün Kocatepe’de bulunan Anıtı’nın görseli armağan edildi.

Editör: Haber Merkezi