“Hedef 1.Lig”

Afyonkarahisar ilinin tek Kadın Futbol Takımı olan Afyon İdman Yurdu kadrosuna 8 profesyonel futbolcuyu daha dahil etti. Yeni transferlerle 2022-2023 sezonunda şampiyonluk için hazırlanan Afyon idman yurdu Kadın Futbol Takımı yeni futbolcularıyla sözleşme imzaladı.

Futbolu kadınlara sevdiren ve elde ettikleri başarılarla adını tüm Türkiye’ye duyuran Afyon idman yurdu Kadın Futbol Takımı, kadrosuna yeni oyuncular dahil etti. Futbol Kadınlar 2. Ligi’ndeki temsilcimiz Afyon İdmanyurdu’nun 2022--2023 sezonunda kadrosunda yer alacak olan futbolcular için resmi imza töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Afyon İdmanyurdu Kadın Futbol Takımı Kulüp Başkanı Cemalettin Karabıyık, bu sezon birinci lige yükselen 10 takımdan biri olacaklarını kaydetti. Afyonkarahisar’ın tek kadın futbol takımı olan Afyon İdmanyurdu Kadın Futbol Takımı ileri aylarda başlayacak olan 2022-2023 sezonunun hazırlıklarını aralıksız sürdürürken kadrosunda bulunan 21 futbolcusuna resmi sözleşme imza töreni düzenledi. Kulüp Başkanı Cemalettin Karabıyık, teknik ekip ve futbolcuların hazır bulunduğu törende 2022-2023 sezonunda Afyon İdmanyurdu forması giyecek olan oyuncular kendilerini 1 yıllığına kulübe bağlayan sözleşmelere imza attı. Afyon İdmanyurdu Kadın Futbol Takımı Kulüp Başkanı Cemalettin Karabıyık; “2022-2023 futbol sezonunda Kadınlar 2. Liginde mücadele edecek olan kulübümüzün bu sezon için oluşturduğumuz oyuncu grubuna resmi sözleşme imza töreni düzenledik. Yaklaşık 1 aydır sezon hazırlıklarını sürdürüyorduk. Kaliteli oyuncu grubuna sahibiz ve bu sezon TFF’nin aldığı karar doğrultusunda 1. Lige yükselecek takım sayısı 10 olacak. Biz de sezon sonunda 1. Lige yükselen 10 takımdan biri olmak istiyoruz. Statü gereği 4 grupta mücadele verecek olan 27 takımdan gruplarını ilk sırada tamamlayan 8 takım üst lige direkt çıkacak. “

HEDEF: YENİ ŞAMPİYONLUKLAR

Kadınlar İkinci Liginde yarışan Afyon idmanyurdu Kadın Futbol Takımı bünyesine dahil ettiği yerli yeni transferlerle 2022-2023 sezonunda yeni şampiyonluklar elde etmeyi hedefliyor.

  1. transfer sezonunda; Ece İrem Tilbe, Ayşenur Mercan,Meryem İpek,Sudenaz Küçük, Güldane Aydoğan,Zeliha Giden ile sözleşme imzalanırken, iç transferde de Zeynep Şahan, Berfin Okçu, Deniz Temel, Hatice Kartal,İlayda Özkan,Cemile Kanbak ve alt yapıdan bir çok futbolcu ile sözleşme yenilendi.

Sezona hazırlanan Afyon idman yurdu Kadın Futbol Takımı futbolcuları, Afyon ilinde futbol oynamaktan duydukları memnuniyeti ve hedeflerini şu sözlerle ifade ettiler:

-Ece İrem: “Afyon’a geldiğim için çok mutluyum. Bu sene hedefimiz şampiyonluk, bu yönde çok iyi çalışmalarımız ve transferlerimiz var. Bu sene şampiyon olacağımıza inanıyorum. İkinci Ligde yer alan takımımızı çok iyi bir şekilde temsil edeceğiz.”

-Meryem Çil“Afyon idman yurdu Spor Kulübüne transfer olduğum için çok mutluyum. Bu sene çok iyi hazırlanıp şampiyon olmayı hedefliyoruz. İkinci Liginde de Afyonu güzel bir şekilde temsil edeceğimize inanıyorum.”

-Ayşenur Mercan: “Böyle bir takıma geldiğim için mutluyum. Hedefi olan bir takımdayım. Yolun sonu şampiyonluk inşallah.”

-Güldane Aydoğan: “Afyon idmanyurdu spor külübüne gücüne güç katmaya geldim. İnşallah bu sene ikinci liginde Afyonu temsil edeceğiz yolun sonu şampiyonluk”

Sude Naz Küçük” Bende burada olmaktan çok mutluyum. Burada şampiyonluk yaşamaya geldim. İnşallah bunu başaracağız hedefimiz birinci lig”

Zelha Giden”Buraya şampiyonluk için geldim. Bunu başaracak güce sahibiz. Her şey güzel antrenmanlarımıza devam ediyoruz.”

Sudenaz küçük

23.05.2003

Defans

Hatayspor

Meryem çil

28.02.2003

Forvet-orta saha

Hatayspor

Ayşenur mercan

08.08.2002

kanat sağ/sol

samsun Yap-pa

Güldane aydoğan

06.18.2002

Sağ-sol bek

Yab-pa

Ece irem tilbe

12.09.2003

Defans-orta saha

Yab-pa

Zeliha giden

05.07.2001

Forvet

Yab-pa

Editör: Haber Merkezi