Hayırsever İşadamı Kocabıyık’tan anlamlı ziyaret
 

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kocabıyık, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ı makamında ziyaret etti

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Borusan Kocabıyık Vakfı Başkanı Asım Kocabıyık ile beraberindeki vakıf yönetim kurulu üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar'ın yanı sıra Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı da yer aldı.
Hayırsever işadamı Kocabıyık tarafından yaptırılan AKÜ Hukuk Fakültesi binasının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen ziyarette karşılıklı görüşler dile getirildi. Ziyarette AKÜ'nün eğitim ve öğretimin yanı sıra bölgede yönelik yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler veren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak, "Üniversite olarak, bölgeye yönelik organizasyonlar yapıyoruz. 1127 akademik personelimiz var ve bunun 500'ü öğretim üyelerinden oluşuyor. Tıp Fakültemiz 5. dönem mezunlarını verecek. Tıp Fakültesinde 253 doktorumuz var. Üniversite hastanesinde günde 1300 kişiye poliklinik hizmeti verilmekte, 50-60 civarında da ameliyat yapılmaktadır” dedi.
Konuşmasında, AKÜ ve Dinar Belediyesi işbirliğiyle 18-21 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "III. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali"nin tanıtımı kapsamında, 11 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Çırağan Saray'ında bir konser düzenleneceğini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Solak, 6-9 Haziran 2012 tarihleri arasında AKÜ'de gerçekleştirilecek "Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi"ne 200'ü yabancı 1200 kişinin katılımının beklendiğini belirtti. Amaçlarınnı, Afyonkarahisar'daki beş yıldızlı otelleri uluslararası hizmete açmak olduğunu belirten Solak, kongreyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini, son hazırlıkların yapıldığını bildirdi.
Afyonkarahisar'ı termal destinasyon noktası haline getirmek istediklerini dile getiren Solak, ''Havaalanının açılmasıyla birlikte amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Solak konuşmasında, AKÜ tarafından ulusal ve uluslararası alanda yürütülen birçok çalışmayla ilgili de bilgiler verdi.
Yapımı tamamlanan Hukuk Fakültesi binasında incelemelerde bulunuldu.
İncelemeye, Hukuk Fakültesi binasının yapımını üstlenen Taner İnşaat Firması sahibi Mehmet Taner de katıldı.
1300 metrekarelik inşaat alanına sahip olan iki katlı binada 110 kişilik derslikler ve 120 kişilik amfilerin yanı sıra 50 kişilik seminer salonu, duruşma salonu, okuma salonuyla idari ve akademik personele ait odalar bulunuyor.
 
Editör: Haber Merkezi