"Haydi sen de passoligini al takımını destekle"

Spor Toto 1. Lig'e yükselerek, Passolig uygulamasına geçen Afjet Afyonsor'a destek olmak amacıyla 'Passolig Kart' çıkartan Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kart bedelinin yaklaşık yüzde 50'sinin kulübü aktarılacağına dikkat çekerek, "HAYDİ SEN DE PASSOLİGİNİ AL TAKIMINI DESTEKLE" sloganıyla tüm Afyonkarahisar halkını Passolig almaya davet etti.

Önümüzdeki sezondan itibaren Spor Toto 1. Liginde mücadele edecek olan Afjet Afyonspor'un ligde oynayacağı maçlarda artık bilet değil, Passolig kartları geçerli olacak. Passolig kartsız girişlere hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek.

KART BEDELİNİN YÜZDE 50'Sİ KULÜBÜ AKTARILACAK

Bu uygulama doğrultusunda, yeni sezonda Afyonspor'u statta desteklemek isteyen taraftarlar ve vatandaşlar, Afyonkarahisar Belediyesi hizmet binası giriş katındaki danışma bölümünde oluşturulan Passolig temin noktasından Passolig kartlarını almaya başladı. Protokol mensubu olmaları ve maçlara direkt girebilmelerine rağmen, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da örnek bir girişimde bulunarak Passolig Kartı aldı. 22 lira 50 kuruş ödeme yapılarak alınan kart bedelinin 10 lirasının kulübe aktarılacağını belirten Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisar halkına Passolig almaları yönünde çağrıda bulundu.

"MARKA ŞEHİR DEĞERİMİZİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR"

Afyonkarahisar'ın bu yıl spor alanında altın yılını yaşadığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz, "Bu yıl, futbol ve basketbolda başarıları üst üste yakaladık. Ancak bu başarıları elde ederken, o seviyede kalmak ne bizim kabul edebileceğimiz ne de Afyonkarahisar halkının kabul edebileceği bir durum değil. Ancak başarılı oldukça ne kadar seviniyorsak fedakarlıklarımızı da aynı oranda buna yansıtmamız lazım. Artık spor, reklamın ve tanıtımın en önemli aracı haline geldi. Bizim de Afyonkarahisar olarak bu yolla marka şehir değerimizi arttırmamız gerekiyor. Bunun sadece kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle yapabilecek bir şey olmadığını söylemek isterim. AFJET Afyonspor'a, 7'den 70 e herkesin sahip çıkması gerekiyor." dedi.

"EN AZ 17-18 BİN PASSOLİG KART HEDEFLİYORUZ"

Takımlarımızın, birçok büyükşehrin gıpta ettiği, hayal ettiği konuma geldiğini vurgulayan Vali Tutulmaz, "Bunun değerini bilmemiz lazım. Takımlarımızın yükseldikleri liglerde tutunması, fedakârlık ve destekle olur. Benim Vali olarak stada girmemde herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen, örnek olmak amacıyla Passolig kartı çıkarttım. Şehrimizde yaşayan sporla yakından ilgisi olan-olmayan herkesin Passolig çıkartmasını ve Afyonspor'a destek olmasını istiyoruz. Damlaya damlaya göl olacaktır. Bugüne kadar Afjet'le ve diğer kamu kuruluşlarının desteğiyle bir yere kadar geldik ama yukarı çıktıkça vatandaşlarımızın desteğine de ihtiyaç var. En az 17-18 bin Passolig kartın alınmasını hedefliyoruz" dedi. Vali Tutulmaz ayrıca, Passolig alan vatandaşların sosyal medya hesaplarından, "Ben kartımı aldım ya sen" etiketiyle almayan vatandaşları teşvik edip çağrıda bulunmasını istedi.

HAFTA SONU DÂHİL 20:00'A KADAR SATIŞ YAPILACAK

Afjet Afyonspor'un bu sezondan itibaren artık Spor Toto 1. Liginde mücadele edeceğini ve Süper Lig ile 1. Lig şartlarının aynı olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, "Artık takımımızın maçlarına biletle giriş mümkün olmayacak. Bu yüzden Afyonspor'u seven, gönül veren herkesin Passolig kart alması gerekiyor. Sayın Valimizin, 'protokol olarak bizler de Passolig Kart alalım' şeklinde çağrıda bulunması üzerine bugün kendisinin de öncülüğünde Passolig kartlarımızı aldık. Tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi Passolig almaya davet ediyoruz. Belediye hizmet binamızın girişindeki danışma bölümü bu iş için tahsis edilmiş durumda. Passolig ekibi, burada 2 dakikadan kısa bir sürede isteyen vatandaşlarımıza kartlarını teslim ediyor" dedi.

Başkan Çoban, Passolig yetkililerinin verdiği bilgi doğrultusunda, Cumartesi ve Pazar günleri dahil haftanın her günü sabah 08:00'dan akşam 20:00'a kadar Afyonkarahisar Belediyesi hizmet binası giriş katındaki danışma bölümünden Passolig kartların temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi