Haydi Afyon, Okuma Haftası’na destek ol
Afyonkarahisarlılara okuma alışkanlığı kazandırmak için her yılın Aralık ayının üçüncü haftasında düzenlenen ‘Afyonkarahisar’da Okuma Haftası’ etkinliklerinin, 17-24 Aralık tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
Galeri 2Okuma kampanyasını yürüten heyet adına bir açıklama yapan Emekli Albay İsmail Özdilek, Aralık 2009 yılından başlayarak, her yılın Aralık ayının üçüncü haftasını Valilik Makamı onayı ile okuma alışkanlığı kazandırmak maksadıyla Okuma Haftası ilan ettiklerini ve bu yıl 4’ncü Okuma Haftası’nın icra edileceğini belirtti.
Etkinliklerin bu yıl 17-24 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Özdilek, Okuma Haftasın’da bir hafta süre ile billboardlarda, ‘Yeni Yıl Hediyeniz Bir Kitap Olsun’ sloganları yazan afişlerle, okuma alışkanlığını teşvik edeceklerini ifade etti.
Geçtiğimiz yıl üçüncü okuma haftasında, köy okulları dahil olmak üzere 394 köy, 92 belde, 18 ilçe ve merkezde mevcut 530 ilköğretim okulunda birer odayı kütüphaneye çevirme çalışmalarını yürüttüklerini hatırlatan Özdilek, şunları kaydetti:
“Bu projenin mali desteğini okul müdürleri ve muhtarların müşterek çalışması ile köyden yetişmiş, hali vakti yerinde yurt içi ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimizden sağlamaya çalıştık. Ama başarılı olamadık.
Başarıyı artırmak için bu sene her zaman yaptığımız gibi Sayın Valimizi ve Belediye Başkanımızı, İl Genel Meclisi Başkanımızı, Sayın Rektörümüzü ve diğer kamu kurum müdürleri ve sivil toplum örgütlerini ve basınımızı heyetimizle birlikte ziyaret ederek desteklerini isteyeceğiz.
Dördüncü Okuma Haftasında hedef olarak hemşerilerimizi mezun oldukları okula yönlendirerek, okul döneminde oturduğu sırada oturan öğrenciye kitap hediye etmesini sağlamaya çalışacağız.
Daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi mahalli ve ulusal basınımızın desteğiyle çalışmalarımızı kamuya anlatarak önümüzdeki günlerde okuma haftası ile ilgili daha büyük projeleri gerçekleştirme imkânına kavuşacağız.”
Özdilek, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’ndan da destek beklediklerini belirterek, “Sayın Valim, geçmiş okuma haftalarında olduğu gibi Sizlerin desteklerinizle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çalışmalarımızı tüm okullara kadar başarı ile yürüttü ve kitap kampanyalarımız ve projelerimize sahip çıkıldı. Dördüncü Okuma Haftamızda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtası ile yapacağımız kitap toplama kampanyası dahil olmak üzere Okuma Haftası çalışmalarımızın desteklenmesini bekliyoruz” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi