Hayallerindeki arabaları tamir ediyorlar
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Afyonkarahisar Sanayi Sitesindeki onlarca çalışan çocuk, gelecekte hayallerini kurdukları arabaları tamir ediyor
Yıllardır kanayan yarası haline gelen çalışan çocuklar için Afyonkarahisar Küçük Sanayi Sitesinde, tüm çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece sıradan bir gün olarak kaldı
YEHA muhabirlerinin izlenimleri göre, Afyonkarahisar Küçük Sanayi Sitesindeki onlarca çalışan çocuktan kimileri evine ekmek götürmek, ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyor, kimileri de meslek edinmek kendilerine güzel bir gelecek sağlamak için çalışıyor.
Hepsinin ortak bir noktası ise onlar çocukluklarını diğer çocuklar gibi yaşayamıyorlar. Kimileri okul özlemi çekerken, kimileri de günde 12 saat çalışmanın yorgunluğunu aklından çıkaramıyor.
Sanayi Sitesindeki çocukların bazıları ise bugünün sadece 23 Nisan tarihinden ibaret olduğunu sanarak, ‘bugün günlerden ne?’ sorusuna, ’23 Nisan Pazartesi’ demekle yetiniyor.
Ulu önder Atatürk’ün bugünü onlara bayram olarak armağan ettiğini bile hatırlayamıyorlar. Çünkü onlar her ne olursa olsun çalışmak zorundalar.
Kimileri fotoğraf çekilirken suratını düşürürken, kimilerinin yüzünde ise acı bir gülümseme yer alıyor. Kimileri ustasının kendisine iyi davranmadığından yakınırken, kimileri de eve gittiğinde haftalığını alan anne ve babasından dert yanıyor.
Yıllardır kanayan yarası haline gelen çalışan çocuklar için Afyonkarahisar Küçük Sanayi Sitesinde, tüm çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece sıradan bir gün olarak kaldı.
 
Editör: Haber Merkezi