Hayali Bey..

Yerel seçimlerde en fazla hareketlilik doğal olarak Ak Parti’de..

Aday adayı olmuş veya olacak ciddi kişilerde, heyecan başladı.. Seçilmeyeceğini bile bile inat olsun, şan olsun diye başvuru yapanlarda ise tatmin olma duygusu var ama heyecan hiç yok..

Birkaç gün önce aday adaylığı başvurusunu yapan Hayali Bey ile görüştüm..

“Hayali Bey, hayırlı uğurlu olsun, derin kaynaklardan sızan haberlere göre aday olmanız kabul görmüş..” dedim..

Hayali Bey keyiflendi..

“Partimin teveccühünü emir telakki ederim. Beklenti içinde değildim. Aday olmasaydım da, canla başla çalışırdım. İster cephede, ister nöbette, partimin neferiyim. Mevzubahis şehrimse gerisi teferruattır. Bana ihtiyaç varsa, memleketim ve hemşerilerim için varım..” dedi.

Öğleye yakın kendisini aradım..

“Hayali Bey, haber hayaliymiş.. Sosyal medyaya düşen bilgilere göre, yaptığınız inşaatlarda usulsüzlük tespit edilmiş.. Bu nedenle aday olmanız hayalmiş..”

Birden sesi gitti, öfkelendiği belliydi..

“Bağdan gelip dağdakini kovuyorlar kardeşim. Kırk yıllık Yani, olmaz Kani demişler.. Partiye başka partiden gelmişsek boşuna gelmedik, istikbal gördüğümüz için geldik.. Bu kafayla bunların seçim kazanmaları imkansız.. Beş yıldır hizmet ediyorum ben partiye.. Bu çatı altında bi saniye bile durmam artık.”dedi.

Eyvallah bile demeden kapattı..

Ertesi sabah tekrar aradım:

“Hayali Bey, twitter mesajı çakmaymış, feysbuk’a yazılanlara göre adaylığınız kesinmiş..”

“Yapma yav! Tecrübeye önem veren, sözünün eri büyüklerime inancım tamdı, hepsine şükranlarımı sunarım. Makamlar gelip geçici, partim bakidir. Birlik zamanı, el ele gönül gönüle verme zamanı. Aday olamayan arkadaşlar kırılmasın, küskünlüğe yer yok. İbadetimiz millete hizmettir.. Şu andan itibaren hepimize düşen, uykuları kazaya bırakıp, gece gündüz demeden çalışmaktır.”

Dün öğleden sonra yine aramak zorunda kaldım;

“Hayali Bay, Hayali Bey.. Feysbukta yazanlarda hayali çıktı, yerel televizyon canlı yayında verdi, galiba isminizin üstü çizilmiş!..”

“Çizmezlerse hatırım kalır. Bırak bunlarla aynı listede bulunmayı, bunlara selam vermeyi bile zul addederim. Rakiplerimin benim kadar güçlü olmadıklarını gayet iyi biliyorum ben. Utanmaz herifler hayallerimi yıktılar, aha buraya yazıyorum, seçimi kaybeder bunlar. Kadir kıymet bilmeyen bu millete de müstahak zaten. Beter olsunlar..”

Dün akşam yine aradım:

“Hayali Bey, yerel televizyon isminizi karıştırmış diğer yerel kanal son dakika verdi, adaylığınız tamam, hem de rakibiniz yok.. Hayırlı olsun..”

Bir anda keyfi yerine geldiği sesinden belliydi..

“Deme!.. Kirli ayak oyunlarında bulunmadık, bulunmayacağız. İkbal beklentim asla olmadı, makam mevki derdim yok. Gökkubbe yarılsa, burdayım. Aday olamayan arkadaşların partimiz aleyhine atıp tuttuklarını üzülerek müşahede ediyorum. Gün, birlik günü. Biz bir aileyiz, gayemiz hizmet.. Vatandaşımın yanındayım, sorulmadık hatır, girilmedik gönül bırakmayacağım, değerli büyüklerime , muhterem hocalarıma saygılar sunarım. Allah tuttuklarını altın etsin”dedi.

Bugün yeni bir haber geldi, sabah sabah aramak zorunda kaldım;

“Hayali Bey.. Parti üst kademesi bir açıklama yaptı. Halkın kucaklamadığı, onun bunun poh-pohlaması ile aday adayı olanları eledik.. Kesin aday listemizi açıklıyorum, dedi.. Sizin isminiz yok..”

Çok öfkelenmiş, bağırıyordu;

“Başkan adaylığının da, siyasetin de……”

Hayali Bey’in aday adaylığı sürecinde bunları yaşayacağı kuvvetle muhtemel..