Hatice Özkal, “Tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dolu bir yıl dilerim”
 
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın tüm öğrenci ve öğretmenlere başarı getirmesi temennisinde bulunan AK Parti’nin Eğitimci Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti hükümetlerinin her zaman en önem verdiği konuların başında eğitimin geldiğini söyledi. Öğrencilere çok çalışarak her türlü başarıya ulaşmalarının mümkün olduğunu hatırlatan Özkal; öğrencilere, uzun tatil rehavetini hızla üzerlerinden atmaları tavsiyesinde bulundu.
 
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm eğitim camiasına başarı temennisinde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin heyecanını paylaştığını söyledi. Milli Eğitim’in AK Parti hükümetlerinin en öncelikli meselelerinden biri olduğunu hatırlatarak, eğitime yapılan yatırımların her yıl artarak devam ettiğini kaydeden Öğretmen Milletvekili Hatice Özkal, “Türkiye’nin hatta dünyanın geleceğini şekillendirecek, Türkiye’yi dünyada lider bir ülke yapacaklarına inandığım; çocuk ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak eğitim-öğretim imkanlarından yararlanması amacıyla hükümetimiz her türlü tedbiri almaktadır. AK Parti’nin görevde olduğu 14 yılda eğitim alanında gerçekleştirilen reform ve yatırımlarla, fiziki altyapı sorunları büyük ölçüde geride bırakıldı. AK Parti hükümetleri, eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğu düşüncesiyle her zaman eğitime büyük önem veriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde başlayan eğitimdeki dönüşüm;  kara tahtalardan akıllı sınıflara, öğrencilerin kitap defter bulamadığı yıllardan ücretsiz kitap ve tabletlerin dağıtıldığı dev bir başarı öyküsüdür. Eğitimde; hem kalitenin artırılmasına hem de teknolojik yenilenmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu bağlamda her yıl daha fazla öğretmenimizi istihdam etmenin yanı sıra yeni okul ve dersliklerle Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz.” dedi. 
Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca kendilerine yatırım yaptıklarını ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, çalışan öğrencinin her türlü başarıyı yakalayabileceğini belirtti. Türkiye’de zor şartlarda eğitim görmüş pek çok insanın çalışarak Türkiye’nin en üst kademelerinde görev alabildiğini hatırlatan Özkal, “19 Eylül Pazartesi gününden itibaren binlerce öğrenci ve öğretmenimiz heyecan ve yepyeni umutlarla okula başlayacak. Öğrenci kardeşlerim, dersleri için gösterecekleri çalışma azminin kendilerini başarıya taşıyacağını unutmasınlar. Kendilerinin eksik ve yetersiz olduklarını asla düşünmesinler. Ülkemiz azimle çalışan insanların başarı hikayeleriyle doludur. Çalıştıktan sonra gerçekleştirilemeyecek bir başarı, kapanmayacak eksik yoktur. Tarihimiz, bin bir imkansızlık içinde okuyarak devletin en üst makamlarına gelmiş büyüklerinizin başarılarıyla doludur. Eğitim sistemimiz çok ve iyi çalışanların en iyi okulları ve en mevkileri kazanmasına olanak sağlamaktadır. Hükümetimiz, sizlerin en iyi eğitimi alması için her türlü imkanı seferber etmekte, her yıl; derslik, okul ve öğretmen sayısını arttırmaktadır. Bir zamanlar veliler kitap bulmak için kırtasiye kırtasiye gezerken bugün, kitaplar ücretsiz olarak sıraların üzerinde sizleri beklemektedir. Bugün kimsenin hatırlamadığı kara tahtalar yerine artık akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlar okullarımızda kullanılmaktadır. Devletimizin ve hükümetimizin sizlerden tek beklentisi derslerinize çok çalışmanız ve kendinizi iyi yetiştirmeniz. Ders çalıştığınız her saniyenin, geleceğinize bir yatırım olduğunu unutmayın” şeklinde konuştu.
Öğretmenlere de başarı bir dönem temennisinde bulunan Milletvekili Hatice Özkal, eğitim kalitesinin artması için öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Eğitimle ilgili her türlü sorun ve çözüm önerisini dinlemeye hazır olduğunu ifade eden Özkal sözlerini şöyle sürdürdü, “Saygıdeğer meslektaşlarımın da yeni döneme büyük bir heyecanla beklediğine inanıyorum. İnsana hizmet eden görevler, zor ancak değerlidir. Öğretmenlik, insana hizmet eden mesleklerin en değerlisidir. Eğitimde kalitenin artması için hükümetimiz hem fiziki hem de teknolojik yatırımları aralıksız sürdürüyoruz. Terör örgütleriyle ilişki içinde bulunan pek çok öğretmenin okullardan ayrılması sonrası sizlere çok daha büyük görevler düşüyor. Siz eğitim neferleri olan meslektaşlarım, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak gençlerimizi ve çocuklarımızı yetiştirecek, onların; kişiliklerini, kimliklerini, kendilerine olan güvenlerini, başarılarını, yeteneklerini ve bilgilerini şekillendireceksiniz. Özetle, Türkiye’nin geleceğinin anahtarı ve teminatı sizlerin ellerinde. Ülkemizin en büyük sermayesi olan çocuklarımız ve gençlerimizi; milli bir bilinçle en iyi şekilde yetiştireceğinize eminim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarıma başarı dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.” 
 
 
Editör: Haber Merkezi