Hatay'da Afyon Gastronomi Rüzgârı

Afyon Lokumu Hataylıların Damaklarını Şenlendirdi

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrimizle birlikte gastronomi şehri olan Hatay’da Expo 2021 etkinliklerine katıldı. Hatay'da bulunan Gastronomi Birimimiz, Anadolu'nun ilk camisi Habibi Neccar Camii'nde Cuma namazı çıkışı tescilli lezzetimiz Afyon lokumunu ikram ederek, Şehir Postası Gazetemizi dağıttı.

Hatay’ın en önemli ibadet merkezlerinden biri olan Habibi Neccar Camii'ne gelen yerli ve yabancı turistlerin damaklarını Afyon lokumu şenlendirdi. Belediye Başkan Yardımcımız Barış Dal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İhsan Akar, Gastronomi Birim Sorumlusu Zakire Şahin ve ekibinin katıldığı Expo 2022 Hatay Fuarına Afyonkarahisar lezzetleri damga vuruyor.

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIK”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcımız Barış Dal, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Expo 2021 etkinliklerine katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Anadolu’nun ilk camii olan Habibi Neccar Camii'nde yöresel lezzetimiz olan tescilli lokumumuzu ikram ettiklerini aktaran Başkan Yardımcımız Barış Dal; bu sayede şehrimizin tanıtımına katkıda bulunduklarını söyledi. Çok güzel tepkiler aldıklarını söyleyen Barış Dal, etkinliğe destek olan başta Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere herkese teşekkür etti.

“TESCİLLİ LOKUMUMUZA HAYRAN KALDILAR”

Hatay Valiliği ve Hatay Müftülüğü ’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ise “Etkinlik kapsamında amacımız kadim şehrimiz Afyonkarahisar ile Hatay tarihi’ni birleştirip nesillere aktarmak. Burada yüzlerce insana ulaştık. Turist kafilelerine Afyonumuzu, Belediyemizin faaliyetlerini ve lezzetlerimizin tanıtma imkanı bulduk. Burada bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi