Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin Bodrum katının kanalizasyon taşkınlığının sebebinin Doğum evi inşaatında meydana gelen bir kusurdan kaynaklandığı tespit edilmiştir.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Acil Servisinin hemen yanında yer alan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi inşaatının temel çalışmalarında fore kazıklarının çakılması esnasında Devlet Hastanesinin Kanalizasyon borusu zarar görmüştür. Bu durum, Devlet Hastanesinin kanalizasyonunun tıkanmasına ve bodrum katta hizmet veren birimlerde su taşkınlıklarının meydana gelmesine sebep olmuştur. O katta hizmet veren birimlerde hizmet akışı yavaşlamış, hastanemiz geneline olumsuz bir koku yayılmıştır. Arıza tespitinin hemen ardından sorun giderilerek Devlet Hastanesinin bodrum katı olağan üstü bir çalışmayla tamamen temizlenmiş ve arındırılmıştır.
Devlet Hastanesinin kanalizasyon borusundaki hasarın Doğumevi İnşaatından sorumlu Müteahhit firma tarafından karşılanacağı bildirilmiştir.
Devlet hastanesinde yaşanan bu olumsuzluk karşısında tüm Kamu Hastaneler Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU ve diğer Daire Başkanları ile Hastane Yöneticisi Dr. Hasan ARSLAN, Hastane Müdürü Mustafa BUDAK başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından konuya hassasiyet gösterilmiştir.
 Bizim dışımızda gelişen, ancak bizim kurumumuzda bizim hastalarımıza yaşattığımız bu tatsız hadise nedeniyle tüm hastalarımızdan ve çalışanlarımızdan özür diliyoruz.
 
Editör: Haber Merkezi