Hasat Bitince Gelen Tehlike
Orman yangınlarının daha çok hasattan sonra meydana geldiği, hasadın ardından yakılan anızların, ormanları büyük tehlikeye attığı belirtildi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında Afyonkarahisar'da, 2013 yılı yangınla mücadele eylem planı toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde yapılan toplantıda sunum yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Afyonkarahisar'da 238 bin 283 hektar orman varlığının bulunduğunu ifade etti. Yangın sezonu öncesinde orman işletme müdürlüklerinde görevli personele çeşitli eğitimler verildiğini aktaran Ateş, yangının çıkma riski yüksek olan köylerde de vatandaşların bilgilendirildiğini söyledi.
Kentte, 5 yılda çıkan yangınlara bakıldığında, yangınların her yıl artış gösterdiğini dile getiren Ateş, 2012 yılında 11 adet yangının çıktığını ve 17 hektarlık alanın yandığını belirtti.
Mücadele gücünün artmasıyla yanan alanların azaldığına dikkati çeken Ateş, şöyle konuştu:
"Yangınların daha çok hasattan sonra çıktığı görülüyor. Temmuz ayındaki yangınlar yoğunluk gösteriyor. Afyonkarahisar'da ise ağustos ve eylül aylarında yangınların yoğunlaştığı görülüyor. Bizlerin bu aylarda daha tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor. Ormanlık alanların yakınlarında anızların yakılması risk oluşturuyor. Bölgeye özgü en önemli konulardan bir tanesi de ormanlık alanlardaki yangın kadar tarımsal alanlardaki anız yangınları da dikkati çekiyor. Özellikle yeni dikim yaptığımız sahalara yangınların sirayet etmesi söz konusu. Kurumumuz bu kırsal alanlarda çıkan yangınlarla da mücadele etmeye devam ediyor."
Vali Balkanlıoğlu'nun başkanlığındaki toplantıda, İl Jandarma Komutanı Albay Okcin Akşit, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları ve diğer kurumların yetkilileri katıldı
 
Editör: Haber Merkezi