Hareketli geçen hafta, değerlendirildi
 
Gün FM’de yayınlanan Basın Odası Cumartesi günü dinleyicileriyle buluştu.
Gazeteci İsmail Akar’ın yönetiminde düzenlenen Basın Odası programında Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ilimizi ziyareti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basının durumu ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarını yorumladılar.
CHP ve MHP İl Başkanı’na ayrım mı yapıldı?
Oldukça yoğun bir haftayı geride bıraktığımızı hatırlatan Gazeteci İsmail Akar, “Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz Perşembe günü ilimizdeydi. Gül, Valilik, Belediye, Garnizon Komutanlığı, patlamanın meydana geldiği kışla, üniversite ve Demmak Fabrikası’nı ziyaret etti. Gül, akşam ise şehit aileleri, işadamları ve protokolle bir yemekte buluştu. Burada Cumhurbaşkanı bir konuşma yaparak ilimize ve ülkemize dair değerlendirmelerde bulundu. Gül, göreve geldiğinden bu yana ilk kez ilimizi ziyaret etti. Gül, ilimizde gündemdeki önemli meselelere dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı’nın ilimizdeki açıklamaları ulusal gündemde de geniş yer buldu. Bu ziyaret ilin tanıtımına katkı yaptı. Ancak Korel Otel’de verilen yemekte CHP ve MHP İl Başkaları ile TSK mensuplarının B protokolünün en arka masasına oturtulması hoş bir görüntü değildi. Pozitif ayrımcılık mı yapıldı? Unutmayalım ki birisi ana muhalefetin il Başkanı diğeri muhalefet parti temsilcisidir” dedi.
“Ziyaretten mutlu olduk”
Cumhurbaşkanı’nın ilimizi ziyaretini değerlendiren Gazeteci Ahmet Tunca, “Cumhurbaşkanı Gül’ün illeri ziyaret etmesi halkın yanında olduğu mesajını vermesi açısından önemlidir. Gül, ilimizin çok geliştiğini söyledi. Yetkililerden brifing aldı. İlimize yetkililer geldiğinde nedense yemek ve toplantılar halka kapalı tutuluyor. Bu anlayışı doğru bulmuyorum. Yine de Cumhurbaşkanı’nın ilimizi ziyaretinden mutlu olduk. İlimizin tanıtımına önemli katkı sağladı. Böyle ziyaretler iyi, ancak ilimize keşke yatırım gelmesi, konusunda ön ayak olunsaydı. Termalin, mermerin, zaferin başkenti olmak sözle olmuyor. Yatırımlar gerekli” diye konuştu.
Programda daha sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basınımızın ve çalışan gazetecilerin sorunları değerlendirilerek, merhum Gazeteci Fatih Gümüş anıldı.
“Gazeteci halkın sesi, kulağı ve gözüdür”
10 Ocak’ın tarihçesini anlatarak değerlendirmede bulunan Gazeteci İsmail Akar, “Gazeteci halkın sesi, kulağı ve gözüdür. Günümüzde gazetecilerin üzerinde baskı var. Şartların iyileştirilmesini bekliyor ve umuyoruz” dedi.
“Gümüş, çok iyi bir gazeteciydi”
Merhum Gazeteci Fatih Gümüş’ün herkesin ağabeyi olduğunu söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Fatih Gümüş her şeyden haberi olan bir gazeteciydi. 24 saat ilimizi yakından takip ederdi. Uzun süre birlikte çalıştık. Çok iyi bir gazeteciydi. Mekânı cennet olsun. Gümüş polis ve sağlık çalışanlarına kol kanat gererdi. Onlar hakkında hiç olumsuz haberde yapmadı yaşamı boyunca. Ancak öyle acı bir kader ki trafik kazası sonrası polis ve sağlık çalışanlarının ihmali olduğu iddiaları olmuştu o tarihlerde” dedi.
Programın son bölümünde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 10 Ocak’ta yaptığı basın toplantısı ve belediyenin çalışmaları değerlendirildi.
“Çoban, Afyonkarahisar tarihinin en başarılı Belediye Başkanı”
Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Çoban, bence asli görevlerini çok iyi yapıyor. Burhanettin Çoban bence Afyonkarahisar tarihinin tanıdığım en başarılı belediye başkanıdır. Dışarıdan gelen arkadaşlarım yolların çok iyi olduğunu söylüyorlar. İlimizde buz ve don sıkıntısı var. Buz ve don asfalta çok fazla zarar verir. Geçen yıl yol sorunlarından çok fazla şikâyet etmiştik. Bir yaz döneminde sorunlar çözüldü. Bunların dışında şehrimizin daha birçok sorunu var. Bunların da çözülmesi gerekiyor. Çoban’a 10 üzerinden yollar konusunda 9 puan veriyorum” dedi.
Sevim, Cumhurbaşkanımızın ziyareti olumludur diyerek,  ‘İsterim ki en kısa zamanda tekrar ilimize gelip Kocatepe’ye çıkmalıdır. Çünkü Kocatepe, Kurtuluş Savaşının meşalesinin yandığı yerdir. Böyle giderse Kocatepe unutuluyor. Çanakkale ve Sarıkamış Şehitleri sonrası Afyon Kocatepe 3. sıraya düşmüştür. Kocatepe bir savunma değil taarruz savaşıdır’ dedi. Gazetecilerinde merhum Fatih Gümüş’ü örnek almalarını istedi.
 
“İnsanlar şehirde yaşıyorsa, konfor bekleyecektir”
Başkan Çoban’ın basın toplantısına katıldığını söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Belediyenin yapılan çalışmaları kamuya anlatması doğrudur. Ancak geçmişle kıyaslama yapılmasını ben doğru bulmuyorum. O günün şartları altında imkân ölçüsünde çalışmalar yapılmıştır. Başkan, ‘biz bir yeri kazıyoruz ama halkımız sabırsız’ diyor. Ama insanlar şehirde yaşıyorlarsa konfor bekleyecektir. Bundan daha doğal ne olabilir? Genel anlamda Çoban’ı başarılı buluyorum” diye konuştu. 
 
Editör: Haber Merkezi