HAPLARIN KAPSÜLÜ DOMUZ
JELATİNİNDEN YAPILIYORMUŞ
 
Milyonlarca hastanın kullandığı hapların kapsülü, domuz jelatininden yapılıyor imiş.
Bu konu  yeni değil.
Hatırlayanlarınız çıkacaktır.
Geçenlerde de gündeme getirmiş, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığının harekete geçmesinin önemine işaret etmiştim.
Dinimizce haram sayılan domuzdan elde edilen jelatin, hapların kapsülünde kullanılıyor imiş.
Var  mı böyle bir şey.
Nasıl olur da yıllardır kimse farkına  varmaz.
Gerçekten anlamış değilim.
Buradan herkesi özellikle yetkililerimizi duyarlı olmaya çağırıyor, ilaç kapsüllerinin domuz  jelatininden yapılması uygulamasına son verilmesini diliyorum.
 
 
---------------------------------
 
KİMSE BİZİ TERÖRE
A-LIŞ-TI-RA-MAZ…
 
Dün de yazdım. Teröre alışmayacağım.
Mücadelenin sonuna kadar götürülmesinin ülkemiz menfaatine  olduğunu biliyorum.
Her gün şehitlerimizin gelmesine  alışmayacağım.b
Korkuya, sokağa çıkmaya  çekinmeye alışmayacağım.
Şunu  da  ifade  edeyim.
Terör konusunda seferberlik ilanını  sonuna kadar destekliyorum.
Partisi ne olursa olsun tüm milletimiz ve bölgedeki masum vatandaşlarımızla birlik içinde olup,  içte ve dıştaki tüm terör yuvalarına karşı savaşmalıyız.
 
------------------------------------------------
 
REGAİB KANDİLİNİZ
MÜBAREK OLSUN
 
Bu gece Regaip kandili.
Ramazan ayının müjdecisi üç aylar başladı.
Tüm dostlarımızın Regaip kandilini tebrik eder, içlerinden  geçen güzelliklerin kabul edilmesini dilerim.
 
------------------------------------------
 
ŞUHUT’TA SANAYİ 
YOLU ASFALTLANIYOR  





 
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Bozkurt, ilk olarak sanayi yolunda yol genişletme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Buradaki incelemeleri esnasında açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Bozkurt, yol genişletme ve asfalt kaplama çalışmasının yaz sezonu öncesinde tamamlanacağını belirterek, çalışmalarının tamamlanmasıyla güzel bir görünüme sahip olacak yolun halkımızın hizmetine sunulacağını ifade etti. Başkan Bozkurt, yol üzerinde bulunan bazı tehlikeli virajlarında yapılan çalışmalar neticesinde ortadan kaldıracağı da ifade etti.

YENİ DURAKLAR GELİYOR

Buradaki incelemelerin ardından Belediye Teknik Hizmetler Birimine geçen Başkan Bozkurt, burada yapımı devam eden otobüs duraklarını inceledi. Başkan Bozkurt, neredeyse kullanılamaz hale gelen eski otobüs duraklarının tamamının yeni duraklar ile değiştirileceğini ifade etti. Başkan Bozkurt yeni durakların modern bir tasarıma sahip olduğunu söyleyerek, kısa zamanda durakların değiştirileceğini belirtti. Çalışmalarının bir an önce tamamlanması için yetkililere talimat veren Başkan Bozkurt, çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür etti.
 
-----------------------------
 
İGM Üyesi Osman Güllü “Bayat’ın her köyünde çok güzel işlere imza atıyoruz” dedi
 
BAYAT’IN KÖYLERİ
ŞANTİYE ALANI GİBİ  






 
İl Genel Meclisimiz yerel meclisimiz.
Devlet yatırımlarının büyük bir çoğunluğu buradan çıkıyor. Nereye ne yapılacak, ne hizmetler gidecek burada karar veriliyor.
Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde tüm muhalefet partileri dahil herkes tek aday Salih Sel’i göstermiş ve başkanlık görevine getirmişti.
Yerel meclisimiz çok önemli.
Küçük bir örnek vererek il genel  meclis üyelerinin ne gibi hizmetlere vesile olduğunu belirtmek isterim.
Bayat ilçesinin tek iktidar meclis üyesi var o da Sayın Osman Güllü.
Uzun süredir tanırım  kendisini. Yıllarca esnaflık yaptı, şimdi meclis üyesi olarak hizmet veriyor. Sadece  Bayat’a bu yıl içinde yapılan hizmetleri saymak isterim.
Bayat merkez yolu  Sağırlı-İmralı. Bayat Çukurkuyu-Mallıca yolu 10 km asfalt. Derbent’e düğün salonu ve  3 bin metrekare  parke taşı. Mallıca ve  Çukur köyüne  köy fırını. Aşağı Çaybelen  ve  İmralı’ya  dere islahı çalışması  ve parke taşı. Akpınar köyüne kapılı  sistem  sulama tesisi. Bayat merkeze  YİBO  okulu yanına  halı  saha ve Bayat stadyumunun bakım ve onarımı. (50 bin lira) Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu’nun Bayat’a kazandırdığı mesire alanına 2 km asfalt. Mallıca köyündeki eski okulun 60 bin lira harcanarak onarılarak  düğün salonu haline getirilmesi.
Daha  yılın başı. 2016 sonuna kadar kim bilir daha nice hizmetler verilecek.
Bu arada  İGM Bayat İl  Genel Meclisi Üyesi Osman Güllü, 12 köyün çöp taşıma  işinin başarıyla sürdüğünü belirterek “Yeni bir araç satın aldık.. Çöp taşıma konusunda en küçük aksaklık yok” diyor.
İGM Hukuk ve  Yatırımları Denetleme Komisyonu  Üyesi  olan Osman Güllü, Kaymakam İbrahim Halil Toprak ile kuyum içinde çalıştıklarını belirtti. Güllü “Kaymakamımız gerçekten ilçemize güzel hizmetlerin getirilmesi için çalışıyor. Biz de siyaset kurumu olarak Sayın Kaymakamımıza her türlü  desteği veriyoruz” diye konuştu. 
 
Editör: Haber Merkezi