HANIMLARI DA BOŞ DURMAMIŞ!.
.
FETÖ ÖRGÜTÜNÜN AFYON UZANTISINDA İKİNCİ DALGA TAMAMLANDI...
 
PARALEL DEVLET YAPILANMASI FETÖ İSİMLİ ÖRGÜT İLE İLGİLİ İLİMİZDE YAPILAN İKİNCİ DALGA OPERASYONA İLİŞKİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA YAPILAN SORUŞTURMA SONRASINDA HAZIRLANAN İDDİANAME İKİNCİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNCE KABUL EDİLDİ. İKİNCİ DALGA OPERASYONDA BU KEZ ÇOĞUNLUĞU HANIMLAR OLAN 24 KİŞİ YER ALDI. BU KİŞİLERİN BAZILARINA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR ‘DİNİ İNANÇ DUYGULARININ İSTİSMARI SURETİYLE DOLANDIRICILIK, SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ KURMA VEYA YÖNETME’ OLARAK İFADE EDİLDİ. SANIKLARIN YARGILANMASINA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İÇERİSİNDE BAŞLANACAK. GEÇTİĞİMİZ YIL TEMMUZ/AĞUSTOS AYLARINDA YAPILAN İLK DALGA OPERASYONDA DA İLİMİZİN ÖNEMLİ İŞADAMLARI OLARAK BİLİNEN SANIKLAR HAKKINDA YAPILAN SORUŞTURMA SONRASINDA HAZIRLANAN İDDİANAME AĞIR CEZA MAHKEMESİ TARAFINDAN KABUL EDİLMİŞ VE PEK ÇOK SANIĞIN YURT DIŞINA ÇIKIŞLARI YASAKLANMIŞTI. BU DAVANIN DURUŞMALARI DA BAŞLADI.
 
İLK DALGA OPERASYONDA FETHULLAH GÜLEN 1 NOLU SANIKTI
ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil’inde aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında geçtiğimiz yıl Temmuz/Ağustos aylarında Paralel Yapının Afyonkarahisar’daki uzantısı olarak adlandırılan teşekküle karşı yapılan ilk dalga operasyon neticesinde 15 kişinin yurtdışı çıkış yasağı konulmasıyla birlikte 21 kişinin çoğunluğu için ‘Örgüt kurma ve yönetme’ suçlamasının yanı sıra ‘Dolandırıcılık’ suçlamasıyla da pek çok sanık hakkında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Sanıkların ayrıca 33 milyon TL ye varan miktarda adli para cezasına çarptırılmaları da istenmekteydi. Bazı sanıklar hakkında da ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ suçlamasından da 3 yıldan az olmamak şartıyla 7 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmekteydi. ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil’inde aralarında bulunduğu pek çok sanık hakkında ise her iki suçtan da ceza verilmesi talep ediliyor. İddianamesi 2. Ağır Ceza Mahkemesihce kabul edilen ilk dalga operasyonla ilgili yargılamaya başlandı.
 
HAZİRAN 2015 TARİHİNDE İKİNCİ DALGA İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Hizmet hareketinin talimatıyla kurulduğu belirlenen Şefkat Der isimli dernekle ilgili çalışmaları mercek altına alan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne 2015 yılının Haziran ayında soruşturma talimatı verildi. Bu derneğin FETÖ/PDY olarak adlandırılan illegal örgüt ile bağlantılarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesinin de istenildiği talimat sonrasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturmaya başladılar. Gizli olarak yürütülen çalışmalar sonrasında elde edilen verilen anlık olarak Cumhuriyet Başsavcısı tarafından bu dosya ile ilgili olarak görevlendirilen Cumhuriyet Savcısıyla paylaşıldı.
 
HANIMLAR PARALEL YAPILANMANIN PROPAGANDASINI YAPMIŞLAR
Terörle Mücadele Şubesince yapılan araştırma sonucunda ŞEFKAT DER isimli derneğin 2004 yılında faaliyete başladığı ve 09.04.2013 tarihine kadar etkinliklerine devam ettiği, o dönemlerde Gülen Cemaati olarak bilinen paralel devlet yapılanması ile ilgili sosyal ağlarda propaganda ve yönlendirme amaçlı paylaşımlar yaptığı belirlendi. Cumhuriyet Savcısı tarafından daha sonra bu derneğin kurucu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyeleri Cumhuriyet Savcılığına çağrılarak ifadeleri alındı. Alınan ifadeler doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren Cumhuriyet Savcısı, örgüt üyelerinin afişe olmamak için bazı yollara başvurdukları da tespit edildi.
İKİNCİ DALGA OPERASYONDA BU KEZ HANIMLAR ÇOĞUNLUKTA
Paralel Devlet Yapılanmasının İlimizdeki faaliyetlerinin soruşturulduğu ikinci dalga operasyonda dikkat çeken özelliklerden birisi de bu operasyonun sonucunda ortaya çıkartılan teşekkülde bu kez hanımların çoğunlukta olduğu idi. 24 şüpheli ile ilgili işlem yapan ve soruşturmayı çok yönlü olarak sürdüren Cumhuriyet Savcılığı bu kişilerin paralel devlet yapılanması ile ilgili bağlantılarını muhafaza etmek maksadıyla çok çeşitli yollara başvurduklarını kanıtlarıyla birlikte iddianamede açıkladı. 24 şüphelinin yer aldığı iddianamede sadece 2 kişinin erkek olduğu, diğer şüphelilerin tamamının hanımlar olduğu öğrenildi. Bu şüpheli hanımların pek çoğu ilimizdeki işadamlarının eşleri.
 
İKİNCİ DALGA DA YİNE TANIDIK BİR İSİM: AHMET UYSAL
Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik olarak yaılan ilk dalga operasyonda hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan fakat bu yasaktan sadece günler öncesinde Atatürk Havalimanından yurt dışına çıkış yapan o dönemdeki İl İmamı olarak ifade edilen Ahmet Uysal’ın ismi ikinci dalga operasyona ait iddianamede de geçiyor. Halen Mozambik Cumhuriyetinde Maputo’da yaşadığı belirlenen Ahmet Uysal için bu iddianamede de ‘Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlarından ötürü TCK 314/1, TCK 53/1, TCK 158/1 a ve TCK 53/1 maddelerinden ceza verilmesi istendi. İddianamede yer alan 24 şüphelinin çoğunluğu için bu maddelerden ceza verilmesi istenirken, bazı şüpheliler için ‘Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçundan ceza verilmesi istenildi.
 
HANIM İMAM VE HANIM İMAM YARDIMCILARI DA KOD ADI KULLANMIŞLAR
Çok ilginç ayrıntıların yer aldığı iddianame de Paralel Devlet Yapılanmasının ilimizdeki uzantısında hanımların yaptıkları çalışmalarda ayrıntılarıyla açıklanıyor. Buna göre 2004-2013 yılları arasında FETÖ Örgütünün Afyonkarahisar İl İmamı Ahmet Uysal’ın yardımcılığını yapan İl İmam Yardımcılarının hanım olanlarında yine İl İmamı gibi kod adı kullandıkları, bunların gerçek isimlerinin ise çoğu üye tarafından bile bilinmediği anlaşıldı. İl İmam yardımcılarından başka yapılanma içerisinde yer alan toplanan paraları götüren kişi olan Zeynep kod adlı kişinin gerçek adına da Emniyet Ekipleri ulaştılar. Bu kişi hakkında da hem dolandırıcılık, hem de silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçlarından dolayı ceza verilmesi istenildi.
 
YARIN:
FETÖ / PYD YAPILANMASININ AFYONKARAHİSAR UZANTISINA YÖNELİK İKİNCİ DALGA OPERASYON NETİCESİNDE KABUL EDİLEN İDDİANAMEDE YER ALAN HANIMLAR NELER YAPMIŞLAR?


KAYNAK: AFYON ODAK GAZETESİ
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi