HAMM HEYETİ AFYON KÜLTÜRÜNE HAYRAN KALDI

“İLİMİN KÜLTÜR ELÇİSİYİM” PROJE SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ
      Eğitim alanında işbirliği yapmak üzere Hamm Büyükşehir Belediyesi’nden ilimize gelen konuklar, Afyonkarahisar’ın kültürünü yakından görme fırsatı buldu.  "İlimin Kültür Elçisiyim"Twinning projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan çalışmaların sergilenmesi için Park Afyon AVM 'de açılan proje sergisini gezen Hamm heyeti, Afyonkarahisar kültürüne adeta hayran kaldı.
RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
      Aralarında Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın eşi Landschul Schloss Heessen Petermann’ın da bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konuklarıyla yakından ilgilendi. Sergide yer alan ürünleri Hamm heyetine tek tek anlatan Başkan Çoban, Afyon Lokumu’nun hazırlanışından ikrama sunulmasına kadar gelen süreci konuklarına tanıttı. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Gıcıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Belediye Meclis Üyesi Günay Kart, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve çok sayıda vatandaşın katıldığı "İlimin Kültür Elçisiyim” proje sergisi renkli görüntülere sahne oldu.
İKİ KARDEŞ LİSE TANITIM STANDI AÇTI
         İlimiz Süleyman Demirel Fen Lisesi kardeş okulu Landschul Schloss Heessen Fen Lisesi’de sergide tanıtım standı açtı. Açılan tanıtım standı katılımcılardan büyük ilgi gördü. İlimiz genelindeki okullar arasındaki işbirliği, iletişim ve bilgi alışverişini güçlendiren, öğrencilerimize aileleri ve öğretmenleri ile işbirliği içinde çalışma ortamı hazırlayan ve okulların sosyal yönlerini de vurgulayan bu projenin sosyal sorumluluk noktası olarak sergide satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelirler "Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Afyonkarahisar Şubesi'ne bağışlandı.
Editör: Haber Merkezi