Haluk Koç: Milletçe Birliğimizi Dirliğimizi Koruyacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, ülke olarak sıkıntılı günlerden geçİLDİĞİNE İŞARET EDEREK, “Milletçe birliğimizi dirliğimizi koruyacağız. Birbirimize kuyu kazmadan, birbirimizin ardından kötü siyaset örneği sergilemeden; bu zor günleri ortaklaşa bir duruşla aşma gereğinin altını bir kez daha çiziyoruz." dedi.
Haluk Koç, Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Acı olaylara tanık olmaktan, onlarla karşılaşmaktan korkar hale geldiklerini belirten Koç, "Dün gece yaşanan elim bir olay var. Bu konuda askeri yargıda idari yargıda gerekli soruşturmayı başlattı. Yapılan açıklamalar çerçevesinde bilgilerimiz var. Konu ile ilgili uzmanların ileri sürdüğü bazı görüşler var. Bütün bunlar herhalde soruşturma makamlarının bu konu ile ilgili açıklama yapmasına kadar devam edecektir. Tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Allah'tan gencecik Mehmetçiklerimize rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun" dedi.
Sıkıntılı günlerden geçildiğini belirten Koç, "Milletçe birliğimizi dirliğimizi koruyacağız. Her türlü musibetle hep beraber, birbirimize kuyu kazmadan, birbirimizin ardından kötü siyaset örneği sergilemeden, bu zor günleri ortaklaşa bir duruşla aşma gereğinin bir kez daha altını çiziyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
Bir basın mensubunun sayımın gece yapılması ile ilgili sorusu üzerine ise Koç, şunları söyledi:
"Değişik teknik açıklamalar da yapılıyor. Bu konulara şu anda bizim girmemiz yanlış olur. Genelkurmay'ın açıklamalarını takip etmek, daha sonra soruşturmanın varacağı safhalara göre sorgulamanın da daha boyutlanabileceğini biz de görüyoruz. Hep beraber şu anda sükûnetimizi korumak zorundayız. Şehitlerimize saygımızı kusursuz göstermek zorundayız. Ailelerine sabır diliyorum, daha acılarıyla karşılaşmak istemiyoruz. Soruşturma sonrası ortaya bir yol haritası çıkacaktır. Ortada kalan soruların cevapları da burada aydınlanacaktır."
Editör: Haber Merkezi