“HALKIMIZIN İRADESİNE GÜVENİYORUZ”
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında yerel ve ulusal medya mensupları ile bir araya geldi. Yurdunuseven, “Halkımızın bizi desteklediğini, milletimizin iradesinin bu yönde olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer referandum böyle sonuçlanırsa artık koalisyon diye bir şey olmayacak” dedi.
 
İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yurdunuseven, 2016-2017 öğretim yılının ikinci döneminin başladığını söyleyerek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. Çanakkale-Ayvacık yakınlarında meydana gelen deprem nedeniyle yöre halkına geçmiş olsun dileyen Yurdunuseven, “İnşallah Allah daha büyük depremlerden korusun. Tüm Türkiye ve dünya için sonucu kötü olacak şeyleri inşallah Allah bizlere göstermesin. Ayvacık halkına da bu vesile ile geçirdikleri deprem nedeniyle geçmiş olsun diyoruz” dedi.
 
STK’LARI ÖNEMSİYORUZ
Referandum da evet oyu kullanımına destek kampanyası içerisinde geçen hafta vakıf ve dernek çalışanlarına ziyarette bulunduklarını aktaran İl Başkanı Yurdunuseven, ‘Kararımız Evet’ çalışmalarına geçen hafta itibariyle başladıklarını söyledi. Yurdunuseven şöyle konuştu; “Geçen hafta İHH, İlim Yayma ve Araştırma Derneği ile Hayrat Vakfına düzenli toplantılarımız ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Biz sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz. Bunları bu kampanya içerisinde olmasını istiyoruz.”
 
KOALİSYON DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK
“İnşallah büyük bir oy çokluğuyla sandıktan inşallah evet çıkacağına kanaat getiriyoruz” diyerek konuşan İl Başkanı Yurdunuseven, milletin iradesine en doğru kararı vereceğini ifade etti. Yurdunuseven, “Referandum büyük ihtimalle 9 ya da 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. Bilindiği üzere Yeni Anayasa Cumhurbaşkanlığı Sistemi içen yapılacak referandum da halkımız iradesini sandıkta ortaya koyacak. İnanıyoruz ki halkımız evet oyu verecek. İnşallah büyük bir oy çokluğuyla sandıktan inşallah evet çıkacağına kanaat getiriyoruz. Halkımızın bizi desteklediğini, milletimizin iradesinin bu yönde olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer referandum böyle sonuçlanırsa artık koalisyon diye bir şey olmayacak. İstikrarlı beş yıl süren arada seçim olmayan bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi söz konusu olacak. Burada hükümeti kuramama gibi bir sorun olmayacak. Çünkü halkın yüzde 50 artı bir oyunu alan Cumhurbaşkanı olacak şimdiki sistemin Başbakanı gibi hükümetin kurmuş olacak.” İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi