Halk Sağlığı Değerlendirme Toplantısı Afyon’da başladı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'da organize edilen ve 81 ilin katıldığı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanları Değerlendirme Toplantısı 11-14 Nisan tarihleri arasında İkbal Otelde gerçekleştiriliyor.

Halk Sağlığı Başkanları Değerlendirme Toplantısı Müsteşar Yardımcısı Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı'nın sunumuyla başlayan toplantıda Müsteşar Yardımcısı Kazancı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün çalışma alanları, öncelikli konuları ve gelecekteki vizyonu konusunda bilgilendirme yaparken amaçlarının “Toplumu ve bireyi, sağlığa yönelik risklerden korumak, sağlıklı hayat tarzlarını ve davranışlarını teşvik etmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak; Sağlıklı nesiller için her türlü koruyucu tedbir ve desteği alarak anne, çocuk ve ergen sağlığını korumak ve geliştirmek; Hastalıkların morbidite ve mortalitesini tespit etmek, etkisini azaltmaya ve önlemeye yönelik gerekli tedbirleri almak; Birinci basamak sağlık hizmetlerinin kaliteli, etkin ve verimli şekilde sunumunu sağlamak; Toplumsal açıdan dezavantajlı bireylere ve gruplara sağlık hizmeti sunmak, tıbbi bakım ve destek sağlamak” olduğunun altını çizdi.

Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Hüseyin İlter de “Halk Sağlığı 2018 Eylem Planının kapsamı, süreci ve göstergeleri hakkında bilgilendirme yaparken Dr. Rıfat Köse, “Anne ve Bebek Ölümlerinin Sağlık Sistemi ve Toplum Açısından Önemi” hakkında bilgilendirme yaptı.

Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile 81 ilden gelen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan ve Yardımcılarının iştirak ettikleri toplantıya ilimizden de Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Deniz Fırat ve Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Güdücü katıldılar.

Bu sene 1. ilimizde yapılan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanları Değerlendirme Toplantısı Cumartesi gününe kadar sürecek.

Editör: Haber Merkezi