Hakan Uyan, "Asgari ücretten alınan vergileri kaldıracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP iktidarında asgari ücretten alınan vergileri kaldıracaklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, Dinar İlçesi ile Çapalı ve Akgün köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

HERKESTEN GÜCÜNE GÖRE VERGİ ALACAĞIZ

Dinarlılardan CHP iktidarına destek isteyen Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, "24 Haziran da siz değerli vatandaşlarımızın desteği ile iktidara geldiğimizde, sabit telefon ve cep telefonu şirketlerine haksız olarak tanınan vergi avantajlarını iptal edecek, Hazine payını tam olarak tahsil edeceğiz. Asgari ücretten alınan vergileri kaldıracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Herkesten gücüne göre vergi alacak, vergi gelirleri içinde dolaylı vergilerin payını azaltarak, gelir vergisi dilimlerini gelir adaleti esasına göre yeniden ayarlayacağız. Kurumlar vergisindeki istisnaları gözden geçirecek ve haksızlığa yol açan vergi muafiyet ve istisnalarını kaldıracağız. Haksız vergi uzlaşmaları ile silinen 1 milyon TL ve üzerindeki vergi borçlarını tahsil edeceğiz. Vergi cennetlerine kaçırılan kazançları vergilendireceğiz. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele edecek, kayıt dışılık oranını hızla düşüreceğiz. Sosyal güvenlik primlerini, gelir idaresi aracılığıyla toplayacağız. Özel sektör ve belediyelerin kamuya olan borçlarını, özellikle SGK’ya olan borçları ile KDV alacaklarını mahsuplaştıracak ve KDV iadelerini kısa süre içinde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

PARASIZ VE NİTELİKLİ EĞİTİM İLKESİ HERKES İÇİN HAYATA GEÇECEK

CHP iktidarında parasız ve nitelikli eğitim ilkesini herkes için hayata geçireceklerinin önemle altını çizen Uyan, "Eğitimi tüm bileşenleri kapsayarak yeniden tasarlayacağız. Öğretmenleri, sendikaları, öğrencileri, velileri ve aile birliklerini katılımcı ve demokratik bir eğitim modelinde bir araya getireceğiz. Eğitim sistemini 1 yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim, 4 yıl ortaöğretimden oluşan 1+8+4 modeliyle yeniden yapılandıracağız. 9 yılı kesintisiz temel eğitim olmak üzere zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Yüksek yetenek inşasını eğitim sistemimizin ana hedeflerinden biri haline getireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını destekleyecek, yaşam boyu teknik beceri ve öğrenim süreçlerini yönetecek 'İnsan Kaynakları Bakanlığı'nı kuracağız. Eğitim ve iş gücü talebi arasındaki eşgüdümü 'İnsan Kaynakları Bakanlığı' aracılığıyla sağlayacağız. Eğitim sistemimizde çocuğun üstün yararı ilkesini gözeteceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturacağız. Okul-aile birliklerinin yetkilerini artıracak, okul yönetimine katılmalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi