“Hain saldırıya Milletimiz göğsünü siper etti”

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in dün akşam 15 Temmuz nöbetinde  yaptığı konuşmada:

“Bugün 4.yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Şanlı tarihimiz boyunca birçok eşsiz zafere imza atan necip milletimiz, 15 Temmuz gecesi kanıyla, canıyla dünyada örneği görülmemiş bir kahramanlık destanına imza atarak iradesine sahip çıktı. Tanklarla, uçaklarla tam bir işgal kalkışması içerisine giren hainlere İstiklal Marşımızın mısralarında Merhum Mehmet Akif Ersoy'un yer verdiği gibi

"Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın."

dizelerine kulak vererek gövdesini siper etti. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer tarafta dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Tarihinde Çanakkale Savaşı gibi, İstiklal harbi gibi bir çok dönüm noktasında tarihin akışına yön veren aziz milletimizin yaptığı kahramanlığı asla unutmayacak ve unutturmayacağız.

Bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu, kimin iyi gün dostu olduğunu gösteren 15 Temmuz gecesinde, yaşadığımız hadiseler, anbean her daim canlı olarak hafızalarımızda kalacaktır. Ömer Halisdemir gibi ölüme gülümseyerek, abdest alarak giden kahramanlar bu milletin tarihinde hep olmuştur ve olacaktır. Her zaman milletinin yanında olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de milletinden aldığı güçle yine milletinin yanında yer alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; "Ben milletin iradesinden başka bir güç tanımıyorum" diyerek darbe kalkışması içerisinde bulunanlara en güzel cevabı verdi. Yakın tarihi boyunca darbelerle sindirileren millet iradesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip öncülüğünde benliğine kavuşarak, çok daha ileriyi hedefleyerek çok daha güçlü adımlarla yürümeyi öğrendi. 15 Temmuzda da milletin iradesinden başka kimseye sırtını dayamayan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milleti ile birlikte bağımsızlık destanı yazdı. Tarih bilincimizi pekiştiren bu gecede Milli tarihimizin önemini bir kez daha görmüş olduk. Milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalayanların, sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik suikast girişiminde bulunanların planları sadece darbe değildi kuşkusuz. İrademizi her yönüyle teslim almak için gelmişlerdi. Zaten milyonlarca insan bunun bilincinde olarak ölüme meydan okudu o gece... Söz konusu vatan ve millet olunca milletimiz hiç bir ayrım gözetmeden aynı safta toplanarak, Ülkemiz üzerinde alçakca planlar kuran, hain teröristlere geçit vermedi. Tarihimiz boyunca bu gibi hain saldırılar her daim milletimizin arasındaki bağları kuvvetlendirmiş, tabiri caizse safları sıklaştırmasına vesile olmuştur.

Hain kalkışmanın yıldönümünde, 15 Temmuz gecesi vatan ve millet için can vermiş  251 şehidimizi ve bugüne kadar şehadete yürümüş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”dedi

Editör: Haber Merkezi