Hacıbektaş Veli’nin Anma Etkinlikleri, Nevşehir’de Gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelgeyle 2021 yılı Hacı Bektaş Veli Yılı olarak ilan edilmiş ve 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir”.

Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılının UNESCO anma ve kutlama yıl dönümleri programı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen etkinliklere katılan; Alevi Bektaşi dernek başkanları ve muhtarlar, Valimiz Sayın Gökmen ÇİÇEK ve Belediye Başkanımız tarafından uğurlandı.

Birinci gün; Konya’da Mevlana Dergahı ve Müzesi ile önemli camiler ziyaret edildi.

İkinci gün Kapadokya’da tarihi ve turistik yerler gezdirildi. Akşamında ise Hacı Bektas Veli'nin vefatının 750. yılı dolayısıyla, “İnsanlığın özü sevgi, barış, kardeşlik” sloganıyla Hacı Bektas Veli Külliyesi önünde düzenlenen anma programına katılım sağlandı.

Açılış ve Sayın Bakanımız Mehmet ERSOY’un konuşmalarının ardından Bakanlığımız Sanatçıları tarafından tiyatro gösterisi ve dinleti sunulan programa; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ve uluslararası akademisyenlerin yanı sıra, Ankara Valisi Vasip Şahin, Yozgat Valisi Ziya Polat, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve Malatya Valisi Aydın Baruş ile İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, sanatçı Hülya Koçyiğit ve davetliler katıldı.

Alevi Bektaşi dernek başkanları, muhtarlar ve katılımcılar; Külltür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’a ve ekibine teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi