Hac ve Umre Acentaları Temsilcilerini Seçti

Hac ve umre organizasyonu yapan seyahat acentalarını temsil edecek olan 3 isim belirlendi. TÜRSAB Dumlupınar Bölge Başkanı Bilal Şenel de 3 isim arasında yer aldı.

Hac ve Umre organizasyonu yapan seyahat acentaları, kendilerini Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nda temsil edecek olan temsilcilerini seçmek üzere sandık başına gitti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurul Temsilci seçimi İstanbul’da yapıldı. Seçime tek listeyle katılan Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin, Mehmet Uzuner ve Bilal Şenel geçerli oyların tamamını alarak Seyahat Acentaları temsilcisi oldular.

Hac ve umreyle ilgili tüm kararları almaya yetkili olan Kurul, Diyanet İşleri Başkanı'nın başkanlığında, Ticaret, İçişleri, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı, Dışişleri bakan yardımcılarıyla, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği temsilcisinden oluşuyor. Daha önceki yıllarda Seyahat Acentaları Birliği temsilcisi, birlik başkanı tarafından atanıyordu.

Seçime tek listeyle katılan Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin geçerli oyların tamamını alarak Seyahat Acentaları temsilcisi oldu. 159 geçerli oyun kullanıldığı seçim sonucunda, Diyaeddin Şahin asil temsilci, Mehmet Uzuner ve Bilal Şenel de yedek temsilci olarak seçildi.

Konuyla ilgili konuşan TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı hemşehrimiz Bilal Şenel, “Seyahat acentalarının 20 yıllık hayali gerçek oldu. Kendi işimizle ilgili çok önemli kararların alındığı böylesine önemli bir kurulda, bizleri temsil edecek kişiyi kendimiz belirlemek uzun süredir gerçekleştirmeyi istediğimiz bir şeydi. 11 Kasım Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan, Cumhurbaşkanı kararıyla bir hayalimiz daha gerçek oldu” dedi.

Şenel şöyle konuştu: “Bu kurulda hacılarımızın ve umrecilerimizin ömürlerinde belki de bir kez yaşayacakları, ömürlerindeki en kıymetli zaman dilimlerinde ibadetlerini kolaylaştırabilmek, sağlık ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için seçilen ekibimizle hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz. Bu çalışmaları yapmak bizim için büyük bir şeref ve onurdur. Hizmetin elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız.”

BİLAL ŞENEL

TÜRSAB DUMLUPINAR BTK BAŞKANI

Editör: Haber Merkezi