Güzel Başlangıçlar, Yeni/Tek Hedef Emirdağ

Gurbetçi denince akla ilk gelen ilçemiz Emirdağ’dır.

Belçika’da Emirdağ’dan çok daha fazla nüfusa sahip Emirdağ Mahallesi vardır..

Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ’a ve gurbetteki Emirdağlılara hizmet için gece gündüz demeden çalışıyor ve yeni projeler üretiyor..

Başkan Koyuncu’dan Emirdağ için neler yaptığı ve neler yapmak istediğini sorduk..

İşte Başkan Koyuncu’nun anlattıkları:

Emirdağ Belediye Başkanlığı görevini 2019 Mart ayından itibaren yapmaktayım. Göreve geldikten sonra Emirdağımızın eksikliklerini, sorunlarını yerinde tespit ettik ve bu sorunlara, eksikliklere göre çalışmalara başladık.

Seçimden önce vatandaşlarımızın her birine de aman bu kitapçığı atmayın saklayın dediğimiz, içinde vaat ettiğimiz 56 tane projemiz bulunmaktadır..

Göreve başlamamız henüz 2 yıla ulaşmamasına rağmen 56 projemizden 35 projeye ya başladık ya da bitirdik.

Bunun haricinde seçim kitapçığımızda olmadığı halde, vaat etmediğimiz halde 18 tane daha projemiz var. Emirdağ bir gurbetçi memleketi, yurt dışında yaşayan 200 bin civarında vatandaşımız var. Emirdağ dışında Türkiye de yaşayan yaklaşık 100 bin civarında vatandaşımız var. Toplamda dünya üzerinde yaşayan 364 bin Emirdağlı vatandaşımız bulunmaktadır. Sonuçta 20 bin olan nüfusumuz yaz aylarında ortalama 250 binin üzerine çıkmaktadır. Belediye olarak bizler 250 binin üzerinde insana hizmet etmek zorundayız ve bu zorunluluğumuzu severek yerine getiriyoruz. Hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.

Birinci hedefimiz Emirdağ’a gelen gurbetçilerimizi ve Emirdağ’da yaşayan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını şehir merkezimizde, Emirdağımızda karşılayarak alışverişe ve sosyal içerikli ziyaretler için şehir dışına çıkmalarına engellemek.

Burada bir yüzme havuzu eksiğimiz vardı şu an da inşaatına başladık, yüzme havuzu projemiz yaz aylarına kadar yetişecek bunun haricinde gençlik merkezi projemiz vardı ve gençlik merkezi projesinin de ihalesini yaptık. Bu ihale neticesinde de başladık 9. aya kadar bizler bu projeyi bitirmiş olacağız.

Aziziye Kültür ve Sanat Merkezimizde kadınlar hamamı yine içerisinde yüzme havuzumuz yine içerisinde de modern otellerde bulunan araç gereçler de vardır.

450-500 kişilik tiyatro salonumuz bulunmakta ve nasip olursa pandemiden dolayı başlatmadık ama bütün projeleri tamamladık yakında başlatacağız.

Bir diğer projemiz de eğlence merkezi projesi. Bu eğlence merkezi projemizin içinde yine kafeteryalar ve fastfood alanları, sinema salonu, bowling salonu, bilardo salonu bulunmaktadır. Ayrıca 8 yaşına kadar çocuklarımıza ait bir oyun katımız da mevcuttur ve bunu da inşallah eski halı sahanın olduğu yere yapacağız. Projesi tamamen hazır.

Bu projemizin yanında Gökkız kadınlar hamamı inşaatını bitirmek üzereyiz Mart ayı içerisinde faaliyete geçecektir. 800 metre karesini kadın kültür evine ayırdık yanındaki 800 metre kareyi de Gökkız kadınlar hamamına ayırdık. Üst katında da kadın kooperatiflerini kuruyoruz. Hattızatında da kurduk yerini belirliyoruz.

Nakış kurslarından kilim kurslarına kadar evde yaptıkları turşudan erişteye kadar bütün bunların üretimini kadınlarımıza yine bu Aziziye kültür merkezimizde sunacağız, yaptıracağız ve sattıracağız. Bunun üst katında bölgenin en modern en güzel kütüphanesini 800 metre kare alanda çocuklarımıza, gençlerimize, halkımıza sunuyoruz.

Vatandaşlarımız sosyal vakit geçirecek alanlar istiyor ve biz de bu doğrultu da çalışmalar yapıyoruz. 56 projemiz içinde olmayan taş restaurant yakında açılıyor. Öyle güzel bir bina çıktı ki Sayın vekilim Ali Özkaya’ya çok teşekkür ediyorum. Burada Emirdağlılar lezzet ve tarihi bir arada yaşayacaklar. İnsanlar buraya sadece yemek yemeye değil dinlenmeye, hoşça vakit geçirmeye ve oturup sohbet etmeye gelsinler çok istiyoruz. Emirdağ türkülerimizi de seslendirecek arkadaşlarımız da var. Ayrıca içerisinde çocuk oyun parkımızda mevcut.

İlçemizin en büyük eksikliklerinden biri de tüm mahallelerimizdeki konutlara doğalgazın ulaşamamasıdır. Dağıtım şirketiyle işbirliği yaparak doğalgaz hattı yapımının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Belediye meclis kararı alarak alt yapı katılım payı almayacağız dedik ve 2019 yılında doğalgaz firması Emirdağ’a herhangi bütçe ayırmamışken 2019 yılında yaklaşık olarak 8-9 km hattı Emirdağ’a döşediler. Popülasyonun yüksek olduğu alanların %80 ine doğalgaz gelecektir. Şu an talebin %60-65’ine doğalgaz gelmiş sayıyoruz. Doğalgaz hattını ilçemizin geneline en kısa sürede ulaşması için gerekli olan tüm adımları attık atmaya da devam ediyoruz.

Projelerimizin arasında Emirdağ Belediyesi bünyesince bir sosyal market kurduk bu projemizin amacı kaymakamlık ve vakıfla beraber ortak çalışarak dar gelirli insanlarımıza kart veriyoruz ve kartın içine 100 birim yüklüyoruz. Vatandaşımız o kredi kartıyla giderek Emirdağ belediyemizin sosyal marketinden her ay 100 birimlik alışveriş yapıyor. Sosyal marketteki alışveriş yaptıracağımız malzemelerde kıymetli Emirdağlı hemşehrilerimin tamamen bağışlarından karşılanmaktadır. Marketimiz yeni belediye binamızın alt katında olup ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Emirdağ Belediyesi yeni hizmet binasını da merkeze yakın Emirdağ’a yakışır ulaşımı kolay bir yere taşıyarak 8 tane müdürlük, 2 tane şeflik, 10 tane de ofisten oluşturduk. Hizmet standartlarımızı yükselttik.

Adaçal ağaçlandırma projemizde ise geçtiğimiz yıl Emirdağ Menderes Mahallesindeki bir çöplük alanımızı tamamen rehabilite ederek oraya 11 bin tane ağaç diktik. Çıtayı yükselterek Sayın Orman Bölge Müdürümüz Recep Bey ile Emirdağ Orman İl Müdürümüz Gökhan Bey ile Emirdağ ilçe şefimizle ve Sayın Kaymakamımız Osman Bilici önderliğinde 55 bin ağaç projesine başladık. Birinci ve ikinci dönem olmak üzere iki kısma ayırdık. Kasım ayında birinci etabını diktik nisan ayına kadar da ikinci etabını tamamlayıp bu yıl 55 bin ağacımızı toprakla buluşturacağız. Adaçal ağaçlandırılmasında 1 buçuk yılda 66 bin ağaç dikmiş olacağız. 8 bin tane de şehir merkezine, park, bahçelere ve yollara ağaçlandırma yaptık.

Bununla birlikte şehir merkezine getirdiğimiz yayla suyunun su analizi sonucunda içmeye ve kullanmaya uygundur raporu gelmiştir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kullanabilir. 15 Temmuz Caddesi üzerinde Beşir Gazi Caminin önünde yayla suyumuz şu anda akıyor. Bu suyumuzu ilk önce yaylada toplayıp rehabilite ederek boruları Emirdağ merkeze kadar getirdik. Emirdağ merkeze de 50 tonluk bir yayla suyu deposu yaptık ve Beşir Gazi Camisi önünde yayla suyunu akıtmaya başladık.

Şehir giriş projemizde ise Emirdağ’ın Eskişehir (Dörtyol), Bolvadin, Suvermez, Karacalar ve Afyonkarahisar girişlerindeki yollara Emirdağ tarihine uygun çalışmalar yaparak estetik bir görünüme kavuşturduk. Emirdağ’ımızın tarihi ve kültürel yapısını bozmayan ayrıca içerisinde yenilikler barındıran girişler inşa ettik.

Özetle projelerimizden verdiğimiz birkaç örnekte de görüldüğü üzere hedefimiz kadim şehrimizi daha yaşanılabilir hale getirmek ve vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal açıdan mutlu, özgür hissedecekleri bir ortam inşa etmektir ve çalışmalarımıza gönülden gelen arzu ve istekle devam edeceğiz.

Emirdağ olarak biz bize yeteriz.

PROJELERİMİZ

1.Dar gelirli vatandaşlara arsa ve proje desteği

2.Doğalgazsız ev ve işyeri kalmayacak

3.10 metreküp(ton) su bizden

4.Muhtarlık ofisi ve hanımlar lokali

5.Yeni hayvan pazarı

6.Kapalı Pazar yeri ve yöresel ürünler pazarı

7.Sıcak asfalt şantiyesi

8.Yedikapı barajı mesire alanı ve tabiat parkı

9.Mahallelere aile sağlık merkezi

10.Hobi bahçeleri

11.Adaçal ağaçlandırması

12.Emirdağ evi

13.Evde bakım hizmetleri ofisi

14.Şehir merkezine yayla suyu

15.İçme suyu barajı

16.Gökkız bayanlar hamamı

17.Yeni kabristan

18.Çevre yolu Suvermez köprülü kavşağı

19.Üretim serası ve ağaç fidanlığı

20. Cemevi ve Zeynel Abidin kültür merkezi

21.Sosyal market

22.Özel güvenlik hizmetleri

23.Gurbetçi festivali

24.Aziziye kültür ve sanat merkezi

25.Çöp taksi hizmeti

26.Belediye portalı ve E-Belediye hizmetleri

27.Ekolojik atölyeler

28.Hoş geldin bebek

29.Kariyer istihdam merkezi

30.Lavanta bahçesi ve lavanta kafe

31.Ücretsiz kültür ve turizm turları

32.Kendi elektriğini kendi üreten belediye

33.Emirdağ süt ve süt ürünleri markalaşacak

34.Organize sanayi bölgesi genişletilmesi

35.Açık hayvan barınağı

36.Butik sokaklar

37.Gurbetçi ofisi

38.Lokasyon bazlı sms bilgilendirme

39.Kadın kooperatifleri

40.Pınarbaşı mesire alanı ve tabiat parkı

41.Millet kıraathanesi

42.Millet bahçesi

43.Yeni hükümet binası

44.Yayla yolları yapımı ve yılkı atları

45.Çevre yolu Karacalar alt geçitli kavşak

46.Meslek yüksekokuluna yeni bölümler

47.Okullarımıza tam destek ve sürekli eğitim merkezi

48.Modern taksi ve minibüs durakları

49.Geri dönüşüm ve tasarruf

50.Emirdağ belediyesi yeni hizmet binası

51.Sinema, çocuk oyun ve aktivite merkezi

52.Her mahalleye akıllı parklar

53.Sanayi sitesi yenileme ve genişleme çalışmaları

54.Refekatçi ve misafir oteli

55.Sokak tipi huzurevi

56.Şehir girişleri

**

Başkan Serkan Koyuncu’nun sohbetteki heyecanını, şevkini, hizmet sevdalısı olduğunu ve görevini layıkıyla yaptığını, yapmaya devam edeceğini anladık..

Kendisini Emirdağ’ın hızla gelişmesine büyümesine adamış olduğunu, kalıcı eserler bırakacağını gördük ve yürekten tebrik ettik..

Cenab-ı Allah bu genç ve dinamik başkanın yolunu açık, başarısını daim etsin..

Görelim mevlam neyler

Neylerse güzel eyler..

Sağlıcakla…