GÜZBEY: UĞUR MUMCU’YU RAHMETLE ANIYORUZ
Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Emin Güzbey, 23 Ocak 1193 yılında Ankara’da uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 21’inci yıl dönümünde rahmetle andıklarını söyledi.
Türk toplumu nezdinde gerek gazeteci gerekse araştırmacı yazar kimliği ile saygın bir yere sahip olan gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun uğradığı suikast sonucu aramızdan ayrılışının 21. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Başkan Güzbey, açıklamasını şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli araştırmacı-yazar ve gazeteciler arasında ismini ölümsüzleştiren Uğur Mumcu, meslek hayatı boyunca dürüstlüğü ve doğru bildiğini söylemekten kaçınmayan dik tavrıyla tüm meslektaşlarımıza örnek bir yaşam sürdü. Kalemler vardır, yıkılmadan, usanmadan, eğilmeden, bükülmeden yazarlar düsturu ile Türk basın tarihine adını kazıyan Mumcu’nun yeri doldurulamadı, doldurulamayacak. Aradan gecen bunca yıla rağmen Uğur Mumcu suikastının faili meçhul olaylar arasında kalması da gerek basın camiasının gerekse milletimizin vicdanındaki yaradır. Bu düşüncelerle araştırmacı gazeteciliğin örnek ismi, dürüst kalem Uğur Mumcu’yu ölümünün 21′inci yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”
Editör: Haber Merkezi