Gümüş:”İşi magazine döktüler”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, milyonların umudu olan İYİ Parti'nin önünün kesilmesi için her türlü girişimde bulunanların, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölüp parçalamak isteyen HDP'nin kongresi için bir şey yapmadıklarını söyledi.

Afrin harekatının bile magazinleştirildiğini belirten Başkan Gümüş, ülke olarak duyarlı ve hassas olmamız gerektiğini vurguladı.

Partisinin il binasında düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Başkan Gümüş,

"Türkiye'nin adalete ihtiyacı var dedik. Bunu da tekrar etmek istiyorum. Adalet de sadece mahkemelerde olmuyor. Dün Ankara'da bir kongre gerçekleştirildi. İYİ Parti kongre yapabilmek için salon ararken, salonların elektriği kesilirken, kiraladığımız salonlar iptal edilirken, dün Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek ve parçalamak isteyen HDP Ankara'nın göbeğinde bir kongre gerçekleştirdi. Adalet ayaklar altındadır. O kongreye katılanlara baktığımız zaman da çok üzülerek söylemek istiyorum; Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurduğu CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı ordaydı. Buradan sormak isterim, Türkiye Cumhuriyeti'nin kongresinde Atatürk'ün kurduğu CHP Genel Başkan Yardımcısının ne işi vardı?" dedi.

"İŞİ MAGAZİNE DÖKTÜLER"

Geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan olaylarda 12 askerimizin şehit olduğuna değinen Başkan Gümüş, Afrin harekatının bile magazinleştirildiğini ifade etti.

Gümüş, "Cumartesi günü çok büyük bir acı haber aldık. Toplamda 12 Şehidimiz vardı. Bu aziz millet bunları hak etmiyor. Afrin harekatını üzülerek söylemek istiyorum, magazin boyutuna döktüler. Kınalı kuzular Afrin'de can verirken, işi magazine döktüler. Geçtiğimiz gün AK Parti'nin Muğla kongresinde, 'Başbakanım bizi Afrin'e götür' sloganı atılıyor. Başbakan Binali Yıldırım suyunu içerek, 'Çıkışta hazır olun' diyor. Yazıklar olsun. Bir taraftan terörün bitmesini istiyoruz, bir taraftan da terörün bitmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

İDARECİLERE SORUYORUM

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Devletimizi idare edenlere soruyorum, özellikle 12 Şehidimiz varken, AK Parti Ankara kongresinde 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' dedikleri Barzani'den memnun mudurlar? HDP'nin bayrak asmadan, istiklal marşını okumadan yapılan kongresinden memnun mudur?

Hakim ve savcılarımız bizim ilçe kongrelerimizi eften püften sebeplerle ertelerken, orada Türkiye'nin dibine dinamit atan insanların peşine düşsünler."

BAŞKA TÜRKİYE YOK

Emirdağ ilçesinde Şehit polisimizin cenazesinde yaşananları aktaran Başkan Gümüş, cenazeye gelenleri şöyle eleştirdi:
"Cumartesi Çay İlçe Kongremizi yarıda bırakarak Emirdağ ilçemizin Gözeli köyündeki Polis Şehidimizin cenaze törenine katıldık. Mezarlığın dışında cenaze namazını kıldıktan sonra Sayın Valimiz ve bürokratlarımız hemen Şehidimizin defnedileceği mezarın başına geçtiler. Şehidimizin salına giren bürokrat olmadı. Orada bile acaba birilerine yaranabilmek, birilerine ben de buradayım demek için mi cenazeye geldiler? Yoksa oradaki Şehidimize son görevlerini yerine getirmek için mi geldiler? Ülke olarak biraz duyarlı olmamız gerekiyor, biraz hassas olmamız gerekiyor. Çünkü burası Türkiye ve bizim gidecek başka bir ülkemiz yok."

10 İLÇE KONGRESİ TAMAMLANDI

Afyonkarahisar'ın 10 ilçesinde İYİ Parti olarak olağan kongrelerin gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Gümüş, sözlerini şöyle tamamladı:
"10 İlçe Olağan Kongresini gerçekleştirdik. Bu ilçelerimizin kongrelerine en az 10'ar kişilik il yönetim kurulu üyelerimiz iştirak ettiler. Bu konuda tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Diğer ilçelerimizin kongrelerini de en kısa sürede tamamlayarak İl kongremizi gerçekleştireceğiz. İlçe kongrelerimizden İscehisar'da öyle eften püften sebeplerle kongre erteleniyor ki bu durumu iyi irdelemek gerekir. Türkiye'de siyasi tarihinde kurucular kurulu ile kongresini yapıp seçime girmiş 8 parti var. Biz de kongrelerimizi yaparak 12 Haziran'dan sonra yapılabilecek tüm seçimlere girebilmemiz lazım. Gelin görün ki; Türkiye'de hukuk tamamıyla ayaklar altına alındığı için, biz de Türkiye'de milyonların umudu olduğumuz için, onların umudunu boşa çıkarmamak için geceli gündüzlü çalışarak kongrelerimizi yapmaya çalışırken, engellerle karşılaşıyoruz."

Editör: Haber Merkezi