Gümüş, Kabri Başında Dualarla Anıldı
Afyonkarahisarlı usta Gazeteci-Yazar Fatih Gümüş, ebediyete intikalinin 19'ncu yılında kabri başında dualarla anıldı
12 Ocak 1995 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden duayen Gümüş, Kocatepe Mezarlığı'nda dualarla anıldı. Ailesi, yakın arkadaşları ve meslektaşları tarafından dualarla anılan Gümüş'ün örnek alınacak bir hayat hikayesinin olduğunu belirten Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (Agd) Başkanı Mehmet Abdioğulları, mesleğe ilk girişinden hayatını kaybedinceye kadar elinde fotoğraf makinasıyla sürekli halkın içinde yer aldığını söyledi.
Fatih Gümüş'ün Hürriyet Gazetesi Afyonkarahisar Temsilcisi olduğu dönemlerde önemli haberlere imza attığını belirten Abdioğulları, "Yaptığı haberler dönemin ulusal gazetelerinde bile manşet olmuştur. Bize bu mesleği sevdiren değerli bir büyüğümüzdür. 12 Aralık 1995'te yine bir haberden dönerken geçirdiği trafik kazası sonrası ahirete göç etmiştir. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız" dedi.
Anma töreninin ardından bir konuşma yapan Fatih Gümüş'ün eşi Ümran Gümüş ise, "O vefat ettiği gün doğanlar bugün delikanlı gençler oldu. 19 yıl geçmesine rağmen acısını hala bugün gibi hissediyoruz. Her yıl mezarı başında yapılan anma törenine gelen genç gazetecileri gördükçe mutlu oluyoruz. Tüm meslektaşlarına anma törenine geldikleri için teşekkür ediyoruz" dedi
Editör: Haber Merkezi