Gültekin Uysal Yerel Seçimlerin erkene alınmasına karşı çıktı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i ziyaretinde yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin erkene alınmasına karşı çıkarak, “Makul ve mantıklı bir gerekçesi olmadan, şahsi bir tasarrufla yerel seçimlerin öne alınmasını doğru bulmuyorum” dedi.
DP Lideri Uysal, Demokrat Partili belediyelerin bütün imkansızlıklara ve devralınan borçlara rağmen, belediyecilik adına önemli hizmetler ortaya koyduklarını belirterek, iktidar partisinin uzun süredir yerel seçimleri öne alma niyetinde olduğunu söyledi. Bu tür düzenlemeleri, şahsi önceliklerden ziyade, bir prensip noktasında yapmak gerektiğini bildiren Uysal, ''Türkiye’de son dönemde kişilere özel yasalarla beraber, kişilere özel takvimler yapma alışkanlığı zirve yaptı’’ dedi.
İktidar Partisinin, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi olması nedeniyle yerel seçim programını öne alma gayreti içinde olduğunu kaydeden Uysal, ‘’Ancak belediye başkanları da seçimleri zamanında yapılacağını düşünerek plan ve projelerini buna göre yapmışlardır. Ama keyfi birtakım anlayış ve önceliklerle seçim takvimiyle oynamayı çok şık bulmuyorum açıkçası. Ama bütün bunlara rağmen iktidarın Meclis’te bir gücü vardır. Muhalefet partilerinin de bu hususta söyleyecekleri olacaktır. Ama ben çok sağlıklı bir anlayış olarak bulmuyorum. Bu öne almanın makul, mantıklı bir gerekçesi olmadan, şahsi bir tasarrufla yerel seçimlerin öne alınmasını ben doğru bulmadığını’’ bildirdi.
Editör: Haber Merkezi