Gültekin Uysal'dan kritik seçim açıklaması “Tek aday olarak girilmeli”

HalkTv'de Liderler Özel Söyleşisi programına katılan Demokrat Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçimlere tek aday olarak girilmesi gerektiğine inandığını açıkladı.

Bu akşamki programda Suat Toktaş'ın konuğu olan Gültekin Uysal seçimlerde aday mısınız sorusuna "Ben seçimlere tek aday ile girilmesi gerektiğine inanıyorum. Muhalefetin bir aday konusunda anlaşabileceğine inanıyorum" dedi.

"Türkiye'nin ekonomide, hukukta küme düştüğü bir dönem yaşıyoruz. Vatandaşımız bunun bedelini sofrasında, ödüyor. Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Biz ahbap çavuş ilişkileri üzerinden hareket etmeyiz. İktidar söz bittikçe daha fazla dini milli hassasiyetle hamaset yapacaktır. Ama Türkiye'yi daha fazla içeriye kapatamazsınız" diyen Gültekin Uysal'ın açıklamalarına şöyle devam etti.

Türkiye'nin muhatap olduğu anti demokratik tutum bizi CHP ile ortak değerlerde buluşturmuştur. Bu açıdan bakınca CHP'nin de Demokrat Parti'nin de cumhuriyetin ortak değerlerinde buluştuğunu görüyoruz. Biz dün üzerinden bir rekabet değil gelecek üzerinden bir ortaklık ön görüyoruz.

"MHP ve AKP'nin oy oranı %35'i geçemez"

İktidarın HDP üzerinden muhalefeti kriminalize etme gayreti içinde olduğunu açıklayan Uysal "Ben bunların çok karşılık bulduğu kanaatinden değilim. MHP ve AKP'nin oy oranı %35'i geçemez. Hiçbir toplumsal ve iktisadi süreci iktidar yönetemiyor. İktidarın dar alanda bir hedefi var o da varlığını sürdürmek. Ana gövdeyi tutmakta iktidarın zorlandığı bir gerçek" dedi.

"Bahçeli iktidarın ruhunu teşkil etmekle birlikte siyasal sorumluluk almıyor"

Bugün siyasi arenanın en iyi oyunculardan birisinin MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu belirten Gültekin Uysal "Sayın Bahçeli iktidarın ruhunu teşkil etmekle birlikte siyasal sorumluluk almıyor. Bahçeli'nin AKP'nin ayarlarını bozduğunu düşünüyorum. Türkiye bir uçurumun kenarındadır. Artık meseleleri yönetemeyen bir iktidar erki var. Demokrasimizin ayaklarının işlemediği ortada. Bu durum bir baskı yaratmakta. MHP bu baskıya daha fazla dayanamayıp bırakabilir" dedi.

Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir endişeyi toplumla paylaşmaz

"AKP ben iktidarım diyerek bir korku iklimi yaratmaya çalışıyor. İktidarın içinde siyaset dışı bazı aktörler var. Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddialarını da bu şekilde yorumluyorum" diyen Demokrat Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sayın "Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir endişeyi toplumla paylaşmaz. Çok dikkatli olmakta fayda var. Sayın Erdoğan grup toplantısında görüntüleri yayınlayarak adeta hedef gösterdi" dedi.

Demokrat Genel Başkanı Gültekin Uysal açıklamalarına şöyle devam etti:

AK Parti kadrolarının hukuk içinde milletimizle bir helalleşmesi gerekir. Biz ellerini kollarını sallayarak gitsin demiyoruz. Bugün Türkiye kara para aklama nedeniyle gri listeye alınmıştır. Bugün Türkiye bir kadro tarafından rehin alınmıştır. Türkiye'nin milyonlarca dolar kaybının hesabı sorulmalıdır. Burada bu haksız zenginleşenler kimlerse bunun hesabını vermeli. Yassı Ada'da yapılanlar bir yağmadır. Türkiye'nin tarihi yağmalandı, doğası yağmalandı. Bir taraftan Türkiye'yi yağma düzeninde yönetenler diğer taraftan yatay yapılaşmadan bahsediyor. Yassı Ada bir otele dönüştürülmüştür. İnanç ve fikir olarak Menderes'e yakın olsaydılar bu adaya böyle zulüm yapmazlardı.

Editör: Haber Merkezi