“GÖZLER YEŞİLE CİĞERLER OKSİJENE DOYACAK"           
 
ŞELALE MANZARALI MESİRE ALANI
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ve Şube Başkan Yardımcısı Bekir Döner ile birlikte Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'nı gezdi.
 
                Farklı konsepti ve sahip olduğu alanla Türkiye'de ilk olacak Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'na hayran kalan Veli Cengiz, "Buraya gelen insanların gözleri yeşile, ciğerleri oksijene doyacak" dedi.
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde 'Yeşil Afyon' başlığıyla açıkladığı projeler arasında yer alan Kent Ormanı'ndaki 'şelale ve mesire alanında' çalışmalar Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinesinde devam ediyor.
 
                AFYON YENİ BİR MESİRE ALANINA DAHA SAHİP OLACAK
 
                Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'nı adıyla açılışı yapılacak şelale ve mesire alanı tamamlandığında Afyonkarahisar yeni bir mesire alanına daha sahip olacak. Afyonkarahisar halkı, şehrin gürültüsünden uzak, şarıl şarıl akan şelalenin büyüleyici manzarası eşliğinde doğayla iç içe bir yaşama kavuşacak.  
 
                Aromatik Tıbbi Bitkiler Merkezi'nin çıkış yolunda Zafer Kent Ormanı'nın eteklerinde hayata geçirilen projeyi başından itibaren takip eden ve sık sık yerinde incelemeler yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bu kez de ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ve Şube Başkan Yardımcısı Bekir Döner ile birlikte mesire alanında incelemelerde bulundu. Park ve Bahçeler Müdürü Kasım Baydar da inceleme sırasında, Başkan Çoban, Veli Cengiz ve Bekir Döner'e Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
                "İLİMİZDEN DAHA ÇOK RESSAM, ŞAİR VE YAZAR ÇIKACAKTIR"
 
                Türkiye'de ilk olacak Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı'na hayran kalan ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, "Buraya gelen insanların gözleri yeşile, ciğerleri oksijene doyacak. Ayrıca büyüleyici manzarasıyla ilimizden daha çok ressam, şair ve yazar çıkacaktır" dedi. Mesire alanının değişik noktalarına Atatürk'ün veciz sözleri, İstiklal Marşı, Nutuk'tan bazı bölümler, 10 Yıl Marşı ve benzeri  özlü sözleri içeren tabela ve gravürler yapacaklarını kaydeden Veli Cengiz, ayrıca ADD olarak, en yakın zamanda basın mensuplarıyla birlikte buraya bir tanıtım gezisi düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
 
                "GELECEK NESİL BAŞKAN ÇOBAN'I HAYIRLA YAD EDİLECEKTİR"
 
                İnsanların, yıllar sonra hatta öldükten sonra bile iyi anılmak istiyorsa böyle güzel eserler bırakmasının önemli olduğunu belirten Cengiz, Başkan Çoban'ın bu ve benzeri projeleriyle gelecek nesiller tarafından hayırla yad edileceğini vurguladı. ADD Genel Merkezi'nin geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde yapılan genel kurulunda, söz olarak bu projeyi anlattığını ve tüm katılımcıları açılışa davet ettiğini açıklayan Cengiz, "Herkes ayakta alkışladı ve açılışa gelmek istediklerini söyledi. Orada inanın çok büyük gurur duydum; ama tabi bana bu gururu yaşatan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
                "BAŞKANIMIZ AFYON İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR"
 
                ADD Şube Başkan Yardımcısı Bekir Döner ise şunları söyledi: "Afyonkarahisar için çalışan milletvekillerimiz ve bakanımız var. Ellerinden geldiği kadar ilimiz için her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Ama birisi var ki gece gündüz hiç durmadan çalışıyor ve Afyon için ne gibi yenilikler yapabilirim ve bu kenti nasıl daha ileriye götürebilirim diye düşünüyor.  O kişi Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban. Allah kendisine uzun ömürler versin. İnanın elimde sihirli bir değnek olsa başkanımızın kıyamete kadar yaşamasını sağlardım. Yani o derece güzel hizmetler yapıyor. Kendisine çok müteşekkiriz"
 
Editör: Haber Merkezi