Görgöz,”Rantsal Dönüşüm İrtibat Bürosu”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün, yazılı basın açıklaması:

Yaklaşık 2 ay önce, Akp milletvekili Özkaya İl merkezindeki İmaret Cami ve Mısri Cami etrafındaki mahallelerin Kentsel Dönüşüm kapsamına alındığını, bu yılın sonunda da ilgili mahallelerde kazmanın vurulup dönüşümün başlatılacağını “müjde” olarak duyurmuştu.

Biz de bu dönüşümün yapılacağı yerlerde oturan hak sahiplerinin yapılması planlanan dönüşümden haberdar olmadıklarını dile getirmiştik.

Konuyla ilgili bilgi almak amacıyla dün Karaman mahallesinde yeni açılan irtibat bürosuna gittim, görüştüm.

Büroda çalışan genç kardeşlerimize, sadece orada oturup, Bilgi edinmeye gelenlere “talep formu” verme görevi verilmiş olmalı ki, sorulan soruların hiç birine haklı olarak cevap veremiyorlar. Haliyle hak sahipleri hiç bir şey öğrenemeden irtibat bürosundan ayrılıyorlar.

İrtibat bürosunun bir köşesinde Çevre Bakanlığı, diğer köşesinde TOKİ, ortasında da GEDAŞ yani Gayrimenkul Değerlendirme AŞ’nin amblemleri var.

Buradan da anlıyoruz ki, her zaman olduğu gibi vatandaşın malı, mülkü sorulmadan danışılmadan, oldu-bittiyle birilerine peşkeş çekilecek.

Biz bu dönüşüme RANTSAL DÖNÜŞÜM diyoruz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı değerli halkımıza bir kez daha duyuruyoruz.
Lütfen şikayetlerinizi bize bildiriniz.

Editör: Haber Merkezi