Görgöz,”Bu son ihale mi?”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada;

“Yeni müze inşaatı tekrar, yeniden, bir daha ihaleye çıkıyor-muş.

Geçtiğimiz günlerde, 2011 yılında yapımına başlanan Yeni Müze Kompleksi inşaatının neden hala tamamlanmadığı ile ilgili yetkililerden bilgi istemiştim. İki gün önce konuyla ilgili basınımızda çıkan habere göre;

"AKP Afyon il başkanı ve milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüşmeleri ardından yeniden gündeme gelen müze için bu yıl içinde ihaleye çıkılması bekleniyor. 25 bin metrekare inşaat alanına sahip müze tamamlandığında 3 katlı olacak ve 5 bloktan oluşacak. Toplam da 55 bin 198 metrekare alan üzerine kurulacak müze için yeniden ihaleye çıkılacak. İhalede proje daha önceki yıpranmalar dolayısıyla bir bütün olarak ele alınacak. Afyonkarahisar yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi işinin tamamlanabilmesi için proje kapsamında yapılacak imalatlarla ilgili yeniden ihaleye çıkılacak. İnşaat imalatları, çevre düzenlemesi, çevre düzenleme yol ve köprü, teşhir tanzim, mekanik tesisat, elektrik tesisat ve interaktif uygulamaların düzenlenmesi adına yıl içinde yeniden ihaleye çıkacağı açıklandı.

Afyonkarahisar’da Termal Turizm Bölgesi içerisinde kendine özgü mimarisiyle uluslararası nitelikteki müzelerde aranan gerekli bütün üniteleri içerisinde bulunduran yeni müze inşaatı tamamlandığında sürekli ziyaret edilebilecek ve Türkiye’de ilk olarak en son teknolojiyle donatılacak".

Çok değerli Afyonlular, kıymetli hemşerilerim, Yeni Müze ile ilgili basınımızda 2 gün önce yer alan haber bu.

Şimdi bir kere daha soruyorum;

2011 yılında inşaatı başlayan ve 1 yıl içerisinde biteceği söylenen Yeni Müze Kompleksi inşaatının, uzun bir süre âtıl vaziyette bekledikten sonra, 2017 yılında yeniden restorasyon ihalesi açılacağı ve 700 günde biteceği belirtilmişti. Olmadı, bitmedi. Neden?

İhaleyi alan firma neden yarım bıraktı?

Firmaya ne kadar bedel ödendi?

Ödenen bedel hangi hizmetler karşılığında ödendi?

Kalan işleri tamamlayacak firma, tüm işlemleri bitirecek mi?

Firma belli mi, ne kadar zaman da bitirecek?

Bu ihale son ihale mi?

MHP Afyon milletvekilinin de, aynı konuyla ilgili, aynı kişi ve bakanlıkla görüştüğü ile ilgili aynı gün haberi çıktı. Eğer öyleyse, iktidar ortakları olarak birlikte görüşülseydi daha etkili olmaz mıydı?

Sorularımızın en kısa sürede, yalın bir dille cevaplanmasını bekliyoruz”dedi.

Editör: Haber Merkezi