Görgöz,”Afyonluyum, Afyon’u çok seviyorum”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz yaptığı basın açıklamasında;

“İlimiz Afyonkarahisar, ulaşım başta olmak üzere her türlü olanaklara sahip bir il olmasına karşın, maalesef istediğimiz, beklediğimiz ölçüde gelişmiyor.

Yıllarca mermerin, termalin, zaferin başkenti olduğumuzu söyledik, bunlarla övündük. Elbette övünülmesi gereken önemli faktörler bunlar. Ancak biz, en başta tarım ve hayvancılığın başkenti olabilecek illerin de başında geliyorduk. Maalesef şimdi bu iddiamızı sürdürebilecek durumda değiliz. Bunu, boşalan köylerimize, kasabalarımıza bakınca görebiliyoruz. Nedenlerine girmiyorum, biliyorsunuz. Yem, ilaç, gübre, tohum fiyatlarını karşılayamayan üreticimiz, bırakıp büyükşehirlere göç etmiş durumda.

AFYON İYİ YÖNETİLMİYOR
Bununla beraber Afyonumuzun en büyük şanssızlığı, vizyonu olmayan belediye yönetimleriyle yönetiliyor olması.

Yine ilimizin, özellikle il merkezinin en büyük sorunlarının başında şehiriçi trafik ve park sorunu geliyor. İl genelinde kayıtlı araç sayısı 230 bin civarında. Bu araçların büyük çoğunluğu il merkezinde bulunuyor. Giderek artan araç sayısı şehir trafiğini daha fazla perişan ediyor. 20 yıl önceki caddeler, 20 yıl önceki dar sokaklar ve 20 yıl önceki değişmeyen vizyonsuz yönetim anlayışı..

ÖNERİM; Lütfen gidin Eskişehir’i, İzmir’i, Aydın’ı inceleyin örnek alın. Çağdaş belediyecilik, sosyal belediyecilik, derman belediyecilik dersleri alın. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç alamazsınız”. Toplu taşıma araçlarına çözüm bulmak, trafik akış yönlerini doğru tayin etmek, şehir merkezini rahatlatıcı çözümler bulmak ve uygulamak zorundasınız. Aksi halde daha da kötüye gidecek.

Daha doğru şehirleşmek, daha sağlıklı gelişmek ve büyümek istiyoruz. Daha modern bir kentte, daha yeşil bir Afyon’da, daha huzurlu yaşamak istiyoruz.”dedi.


 

Editör: Haber Merkezi