Görgöz,“Afyon Kızılay Neden Hala Plazma Bağışı Almıyor?”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yazılı bir açıklama yaptı.,Görgöz açıklamasında;

“Yaklaşık 6 aydır salgınla mücadele ediyoruz. Bu süre içerisinde defalarca, salgının hızla yükselişine dikkat çekerek durum halkında yapılan açıklamaların ve sayıların inandırıcı olmadığını dile getirdik. Şimdi görüyoruz ki, yetkililer Afyon’da vaka sayısında ciddi bir artış olduğunu itiraf etmek zorunda kalıyorlar. Keşke biz yanılsaydık, keşke sorumlu olanlar haklı olsaydı da bu günleri yaşamasaydık.
Kovid-19 la enfekte olup, hastanede tedavi gören kişilere uygulanan etkili tedavi yöntemlerinden birisi “plazma tedavisi” olarak görülmektedir.

Özellikle son haftalarda, çok sayıda hasta yakını sosyal medyadan kendi çabalarıyla plazma bağışçısı aramaktadır. Bizlere de bu konuyla ilgili sürekli yardım talebi gelmektedir.

Ancak Afyon Kızılay’da plazma bağışının alınmıyor olması, hastaları ve yakınlarını çaresiz duruma düşürüyor. Plazma bağışı yapacak insanlar Eskişehir Kızılaya yönlendiriliyor.

Salgının ağırlaştığı böylesi bir dönemde, hastalara erken müdahalenin yapılabilmesi ve ilimizde de “plazma bağışı” alınması için gerekli teknik-ekipman vs ihtiyaçlar bir an evvel oluşturulmalıdır.

Afyon Kızılay ve il sağlık müdürlüğü, ilimizde bu sistem kurulana kadar, Eskişehir’e yönlendirilen plazma bağışçılarına her türlü yardım ve desteği sağlamalıdır.

İnsan sağlığı her şeyden önce gelir. Sağlıkla ilgili acilen bu adımların atılmasını bekliyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi