Görgöz, “Uyuşturucu tehlikeli boyutta”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme dair basın açıklamasında:

“CHP İl Başkanlığı olarak 1 Mart 2020’de göreve geldik, 32 ayı geride bıraktık. Göreve geldiğimiz günden bu yana, ülke ve dünya gündemini yakından takip ederken, Afyonumuzun gündemini de biz belirledik. Bugüne kadar unutulmuş, görmezden gelinmiş sorunları ve gerçekleri CHP İl Başkanlığı olarak biz gündeme getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz.
Bı süreçte önemli tespitlerimizden biriside, Afyon’da eğitimde yaşanan başarısızlıktı. Bunu sürekli dile getirdik. Şimdi aldığımız habere göre, 10 yıldan fazla süredir görevde olan il milli eğitim müdürü ve yardımcısı başka göreve atandı. Afyon’a da yeni milli eğitim müdürü atandı. Bu olumlu bir gelişmedik ancak sorunların çözümleneceği anlamına gelmez. Milli eğitimdeki sorunları çözüm bulması için “ucube eğitim sistemin” değişmesi gerekir.

Afyon-Şuhut Karayolu:
Geçtiğimiz hafta Afyon-Şuhut karayolundaki yol yapımından kaynaklı meydana gelen kaza da maalesef 4 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yapımı 7 yıldır bir türlü tamamlanamayan yolda bu güne kadar 10 larca kaza meydana geldi. Hala bitirilemedi. Şuhut yolu, Akp Saray iktidarının başlayıpta bitiremediği çalışmalarından sadece biridir.

Sağlıkta yaşananlar:
Ülkemizde sağlıkta zor günleri yaşıyoruz. Afyon’da sağlıkta çok sorunlu illerin başında yerini alıyor. Geçenlerde Afsü GÖZ POLİKLİNİĞİ’ne annemi götürdüm. Annem 80 yaşında. 1 gözüne iğne yapılması için daha önceden randevu aldık. Sabah 8:30’da hastanedeydik. Sonra bizi sıra almamız için yönlendirildiler, sıramızı aldık. Sıra geldi, görevli hiç bir işlem yapmadan; “siz koridorun sonuna gidin, orada sıraya girin” dedi. Gittik oradaki sıraya girdik. İşimiz bittiğinde saat 12:30 olmuştu.
Burada çalışan personel de, doktorlar da hastalara yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Teşekkür ediyorum. Burada sorun yeterli sayıda doktor ve personelin olmayışıdır.
Göz polikliniğinde yaşadıklarımız, diğer bölümler içinde geçerli. Derhal bunun çaresine bakılmalı, eksikler giderilmelidir.

DEMİRÇEVRE “SEL KAPANI”
Dün, Merkez Demirçevre köyü arazisine 6 yıl önce yapılan ve yarım bırakılan “sel kapanı” çalışmasını incelemek için gittik.
Köye ve tarım arazilerine olası sel baskınını önlemek ve burada biriken suyla tarım arazilerini damlamalı su sistemiyle sulama için yapılan bu “sel kapanı” yapılmış ama tamamlanmamış.
Su birikintisinin altı bataklık! Yaz geldiğinde su çekiliyor ve su içmek için gelen hayvanlar boğulup telef oluyor.
Milletten toplanan vergilerle yapılan bu yatırımlar yarım bırakılmış atıl durumda. Buradan sorumlulara çağrıda bulunuyorum; bir an evvel yarım bıraktığınız işi tamamlayın.

Sokak hayvanları:
Havaların soğumasıyla beraber, sokak hayvanlarının yiyecek bulamamasından kaynaklı saldırganlığının arttığı haberlerini sıkça alıyoruz. Sokak hayvanlarına sahip çıkışmalı, düzgün barınaklarda barınma sağlanmalı ve ihtiyaçları giderilmelidir. Aşırı üremenin engellenmesi için kısırlaştırma yapılmalıdır. Aşılama ihmal edilmemeli ve aşılanan hayvanların küpeleri mutlaka takılmalıdır. Ülkemizde kuduz vakaları artıyor. Kuduz vakalarının artmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Çünkü başta çocuklarımız olmak üzere insanların korunması da, sağlığı da çok önemlidir.

Enflasyon hayat pahalılığı:
2002’de iktidara geldiklerinde Türkiye’nin Sefalet Endeks Puanı 40 iken, Ekim ayı itibarıyla 95,1 puana çıktı. Türkiye’nin Sefalet Endeksi sıralamasında dünya birinciliğine yükselmesi, 20’nci yılını dolduran AKP Saray iktidarının ayıbı ve yanlış ekonomi politikalarıdır. Ülkemizin 1. Gündemi hayat pahalılığıdır. İnsanlarımız çarşıda, pazarda, marketlerde ihtiyaçlarını daha ucuza alabilmenin mücadelesini veriyor.

UYUŞTURUCU TEHLİKELİ BOYUTTA
AKP İktidarı 2017’de düzenlediği Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’nda açıkladığı Eylem Planını hayata geçiremedi. Bu çok önemli konuda ciz kalan iktidar, sorumluluğunu emrindeki güvenlik bürokratlarına suç duyuruları yaptırarak örtemeye, gizlemeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin savcısı, valisi, yargıcı, polisi, jandarması ve güvenlik güçleri bir partinin ya da iktidarın değil milletin emrindedir.

Geçen hafta Afyon’da bir araca yapılan kontrol sonrasında binlerce uyuşturucu hap yakalandı. Uyuşturucu kullanımı o kadar yaygınlaşmış ki, 11-12 yaşlara kadar inmiş durumdadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminin hazırladığı 2022 Türkiye Uyuşturucu raporunda yer alan verilere göre, 2021 yılında %61,1’lik artış ile ülkemizde şimdiye kadar yakalanan en yüksek miktar olan 22.202 kg eroin ele geçirilmiştir. Ele geçirilen kokain miktarı bir önceki yıla göre %44,9 artış göstermiştir. Aynı yıl Captagon olay sayısında %23,8’lik bir artış, metamfetamin yakalama miktarında bir önceki yıla göre %32,8 oranında artış gerçekleşmiştir. Raporun tamamı incelendiğinde ortaya çıkan tablo, ülkemizdeki uyuşturucu sorununun vahim boyutlarını göstermektedir.
Küresel ve bölgesel suç örgütlerinin, mafya liderlerinin çatışma-paylaşım alanına dönüşen Türkiye ile ilgili gerçeklerin gündeme getirilmesinden rahatsız olan iktidar, siyasallaştırdığı yargıdan sonra, emniyet ve jandarma teşkilatlarını da siyasi talimatla devreye sokuyor.
İktidarın ve atanmış İçişleri Bakanının, emniyet-güvenlik ve yargıyı siyasallaştırma tavrı doğru değildir. Hele hele uyuşturucu baronlarıyla boy boy resimleri olan bir bakanın tavrı hiç değildir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından rahatsız olan atama bakan, askerimizi, polisimizi kendisine kalkan olarak kullanamaz.
CHP İktidarında, ülkemizi uyuşturucu baronlarından kurtaracağız. Hem polisimizin hem de askerimizin beklentilerini karşılayarak, barış içinde yaşanan bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz.

Basın Açıklamamız sona ermiştir. Sözlerime;
GİDİYOR GİTMEKTE OLAN HARAMİLERİN SALTANATI,
GELİYOR GELMEKTE OLAN HALKIN İKTİDARI diyerek son veriyorum. Saygılarımla”dedi.

Editör: Haber Merkezi