Görgöz, sınavsız işe girenleri eleştirdi

Milyonlarca gencimiz, kamu personeli olabilmek için kurslara gidiyor, KPSS sınavına hazırlanıyor. KPSS düzenlemesi, eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit zamanında, kamu görevlerine siyasilerin yandaşlarının değil, hak edenlerin gelmesi için yapılan bir düzenlemeydi. AKP iktidarında bu düzenleme de tarumar edilmiş, kamu personeli atamaları eşe, dosta ve akrabalara ulufe dağıtır gibi dağıtılmıştır.

AKP’nin 12 yıllık iktidarı döneminde KPSS sınavına 20 milyona yakın kişi girmiştir. Bunlardan sadece 610 bini devlet memuru olarak atanmıştır. Atanan 375 bin öğretmen hariç tutulursa, sınavlara girenlerin sadece %1,5’u devlet memuru olabilmiştir.

Valiliklerin Özel Kalem Müdürlüğü kadroları, KPSS’yi kazanamayan AKP’li yakınları için torpil kapısı olmuştur. Bu kadrolarda bir kaç gün kalan AKP’lilerin birinci derece yakınları sonra daha avantajlı kadrolara atanmışlardır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, EPDK, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Yurtkur ve TRT gibi kurumlar AKP’nin çiftliğine dönmüştür.

AKP’lilerin yakınları buralara atanırken, KPSS’yi kazandıkları halde atanamayan 20 gencimiz intihar etmiştir. Bu kayırmacılığı yapan AKP’liler intihar eden gençlerimizin ekmeğine el koymuş, ölümü neden olmuştur.

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlık makamındaki Özel Kalem Müdürü Fatih Can’ın kardeşi Ömer Faruk Can sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında işe alınıyor ve uzman yapılıyor.

Yine dönemin Başkakanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ahmet Demiralp’in oğlu Muhammed Demiralp İstanbul Sultanbeyli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getiriliyor.

Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam-Hatip Lisesinden sınıf arkadaşı İbrahim Eren ATV’den Başbakanlığa alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine getiriliyor.

Cemil Çiçek’in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek 2000 yılında TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğünde işe başlıyor. 2005 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığında başkan danışmanı olarak görev alıyor. 2010 yılında SPK’da Sermaye Piyasaları Daire Başkanı oluyor, daha sonra özelleştirme programında olan Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim şirketine yönetim kurulu başkanlığı görevine getiriliyor. Mayıs 2012’de de EPDK üyeliğine getiriliyor.

Yasa dışı bir durum yok diyorlar ama esasen bu bir vicdan sorunudur, bu bir ahlak sorunudur. Siyasetçinin görevi kendi akrabalarını devlet kapısında iş bulmak değildir. Bütün yurttaşlara eşit davranarak hak edenin ekmek sahibi olmasını sağlamaktır.

Böyle 1100 odalı değil 5500 odalı sarayınız olsa ne olacak?

Hakları verilmediği için 20 genç kara toprakta yatarken, nasıl rahat uyuyacaksınız?

Yalçın Görgöz

CHP Afyon İl Başkanı

Editör: Haber Merkezi