Görgöz, “Öğretmene Saygı Duyulacak”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, yazılı basın açıklamasında

“AKP iktidarında en çok darbe alan alanların başında gelen eğitim, “Yaptım oldu” anlayışı ile hayata geçirilen istihdam politikaları ile daha da yara aldı. Öğretmenler, “sözleşmeli, ücretli” ve “kadrolu” ayrımcılığına tabi tutulurken mesleğin saygınlığı giderek daha da azaldı. Öğretmenlik mesleğine kariyer basamakları getiren uygulama ise eğitimcilerin tepkisini daha da artırdı.

Öğretmenler ayrımcılığa karşı seslerini yükseltirken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ücretli öğretmenlik modelini kalıcılaştıracak yeni bir uygulamaya daha imza attı. İl milli eğitim müdürlükleri, “Ücretli öğretmenlik başvurularının başladığını” duyurdu.

Öncelik 2021-22 Dönemine

Duyuruda yer alan bilgiye göre, ücretli öğretmen olmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ücretli öğretmen olarak görev yapanlar başvurularda öne alınacak. 2021-2022 döneminde okullarda görev yapanların ataması bitince, kalanlar üniversite diploma notu üstünlüğüne göre alınacak.

Öğretmenleri sınıflara ayıran bu ucube eğitim sistemine karşıyız.

CHP iktidarında Milli Eğitimi yeniden yapılandıracağız. Öğretmenlerimiz saygınlığını ve itibarını zedeleyici bu uygulamaya son vereceğiz.

Editör: Haber Merkezi