Görgöz, “Milletçe zor günler yaşıyoruz”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“15 Kasım yani bugün dolar 10 lira 5 kuruş. Her şeye zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Karakış geldi çattı. Vatandaşın evinde yakacak odunu, kömürü yok. Milletçe zor günler yaşıyoruz.

Bizler zor günleri yaşıyoruz da Saray iktidarının temsilcileri sanırım başka bir dünyada yaşıyorlar.
Akp İl Başkanı çıkıyor; “Cumhurbaşkanına elektrik faturalarındaki TRT payını kaldıralım dedim öyle kaldırıldı, bunu ben yaptırdım” diyor.

Akp’li Vekil;
“Abartmayın canım mazota gelen zamlar çok değil” diyebiliyor. Sonra bir de kalkıyor rahmetli İsmet İnönü’ye dil uzatıyor. Yalan yanlış konuşuyor.

Belediye başkanı;
Afray projesi yapılacak. Hızlı tren hattını yapan firma söz vermiş, Afray’ı da yapıverelim demiş. Yapacak. Ama önce Afray’ın raylarını bağlayacak travers lazım. Bunun için de önce travers fabrikasını yapacağız, travers üreteceğiz, sonra da Afray yapılacak” diyor.
Biz de inandık!

Belediye başkanına canlı yayında Kentsel Dönüşümün akibetini soruyorlar; biz elimizden geleni yaptık ama olmadı. CHP il başkanı kentsel dönüşüm mü rantsal dönüşüm mü yapacaksınız diyor. Ben CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ü ziyaret ettiğimde eğer bu işte rant varsa buyurun siz yapın dedim, topu taca attı diyor.
Konuşmalarımız basın önünde gerçekleştiği için çok rahatım. Başkanın ziyaretinde ben “kentsel dönüşümün nasıl, ne şartlarda yapılacağı hakkında kimse bişey bilmiyor, halkı bilgilendirin dedim.
O da “halkımızın lehine güzel şeyler yapacağız” diyerek geçiştirdi. Meğer kendisi nasıl yapacaklarını bilmiyormuş, bunu gördük.
Trafik sorunu, park sorunu, çöp sorunu artarak devam ediyor. Bunlar seçimlerden önce Başkan Zeybek’in vizyon projeleriydi.

Şimdi de kafalarına koymuşlar, Afyon Kalesine yolcu garantili teleferik yapacaklar. Bu ay ihalesi yapılacakmış.
Millet işsizliğin, hayat pahalılığının, yaşadığımız ekonomik buhranın altında inim inim inliyor. Benzine, mazota, otogaza, doğalgaza gelen zamlar iğneden-ipliğe her şeye yansıyor. Bunların umurunda bile değil. Dedik ya bunlar başka bir dünyada yaşıyorlar.
Kasap et derdinde, koyun can derdinde, Akp de hala rant peşinde!

CHP olarak bizler hep birlikte alanlarda çalışıyoruz. Tek tek yurttaşlarımızı dinliyoruz. Yaşanan sorunların CHP iktidarında nasıl çözümleneceğini, iktidara geldiğimiz ilk 1 haftada, ilk 6 ayda, ilk 1 yılda, 5 yılda neleri gerçekleştireceğimizi anlatıyoruz ve sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi, halkımızın umudu olmaya devam ediyoruz.

17 Kasım Çarşamba günü CHP EKONOMİ MASASI AFYONKARAHİSAR’DA…
MYK Üyemiz, parti sözcümüz, Tekirdağ milletvekilimiz Sayın Faik Öztrak Başkanlığında milletvekillerimiz Afyon’a geliyor. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Başkanlığı ziyaretlerimiz olacak, iş insanlarımızla buluşacağız. Esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Programı ayrıntılı olarak siz değerli basınımıza göndereceğiz, kamuoyuyla paylaşacağız.
Hep beraber, daha güzel, daha mutlu ve daha sağlıklı yaşayacağımız aydınlık günler yakındır.”

EKONOMİ MASASI AFYONKARAHİSAR PROGRAMI

17 KASIM 2021

10.30- AFYONKARAHİSAR İŞ DÜNYASI VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ İLE TOPLANTI (AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI)

13:00- ESNAF ZİYARETLERİ (ÜÇ GRUP HALİNDE)

15:00- GRUP I -ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI

(11 ODA BAŞKANININ KATILIMIYLA)

15:00- GRUP II -ZİRAAT ODASINDA ZİRAAT ODALARI BAŞKANLARI İLE TOPLANTI

16:30- OSB ZİYARETİ (İŞ İNSANLARI İLE TOPLANTI)

18:00- PROGRAM SONU

Editör: Haber Merkezi