Görgöz, “İstismara, tacize, tecavüze, şiddete karşı asla susmayacağız.”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün gündeme dair yaptığı basın açıklamasında:

Gazeteci Timur Soykan, cesurca ve kararlılıkla İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusunun 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridi ile sözüm ona evlendirmesini, çocuğun yıllar boyunca istismara maruz kaldığı gerçeğini mahkeme kayıtlarına başvurarak haberleştirdi.

Bu ülkede 6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür.

İstismara, tacize, tecavüze, şiddete karşı asla susmayacağız. Karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Bu organize kötülükleri ülkemizden silip atana kadar adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.

5 Aralık’da yaptığımız basın açıklamasında, Afyon belediye başkanına, gerçekleştiremediği vizyon projeleriyle ilgili eleştiride bulunmuş, vizyonsuz olduğunu belirtmiştim. Bu vizyon projelerden bazıları, Askeri Havaalanının sivil uçuşlara alışması, kentsel dönüşüm, Afray, trafik sorunu idi. Hangi birini yapabildiler. Hiç biri de yapılmadı!

Belediye başkanı, aynı günün akşamı Afyon belediyesinin resmi sayfasından yaptığı açıklamada, eleştirilerimize cevap vermek yerine CHP’li belediyelere ve bana saldırmayı tercih etmiştir.

Afyon belediyesinin resmi sayfasında yayınladığı yazı Basın İlan Kurumuna gönderiliyor. Basın İlan Kurumu da tam sayfa yayınlanması talebiyle tüm gazetelere gönderiyor!

Ertesi günü tüm gazetelerde tam sayfa yayınlanıyor. Yayınlanan yazı neyi içeriyor? CHP belediyelerine ve CHP İl Başkanına çok ağır, ahlak dışı, seviyesiz bir üslupla bol iftira ve hakaret içeriyor!

Ben buradan belediye başkanına soruyorum; yayınlattığınız bu ilanların parasını siz cebinizden mi ödeyeceksiniz? Yoksa Belediyenin kasasından mi ödeyeceksiniz? Eğer cebinizden ödeyecekseniz bunu belgeyle ispatlamalısınız! Eğer ki belediyenin kasasından ödeyecekseniz o zaman bu halktan toplanan paraları kendinizi aklama amacıyla kullandığınız için haram olsun. Zehir zıkkım olsun.

CHP’li belediyelerimizi “heykel belediyeciliği” diye adlandırırken Atatürk düşmanlığını da bir kez daha ortaya koymuştur.

Benimle ilgili ise, hakaret dolu açıklamalar yaparak gerçek dışı ithamlar ve iftiralarla haddini iyice aşmıştır.

Kendisine tavsiyem; bir an evvel CHP’li belediyeler tarafından yönetilen kentlere git. Belediyeciliğin, aynı yolları tekrar tekrar kazıp beton dökmek olmadığını öğren. Sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını gör ve böylece vizyonunu bir nebze de olsa geliştirmiş ol!

Afyon belediye başkanının etik dışı, ahlakla bağdaşmayan yaptığı hakaretleri kendilerine misliyle iade ediyorum ve şiddetle kınıyorum.

Bu çirkin açıklamanın belediyenin resmi sayfasından yapılmış olması, belediyenin kurumsal yapısına zarar verdiği gibi, bunların devlet terbiyesinden ne kadar uzak olduklarının da göstergesidir.

Ben vizyonsuz dedim ama bunlar kullandıkları bu üslupla vizyonsuzluğun çok ötesinde, ne kadar saygısız ve seviyesiz olduklarını ortaya koymuşlardır. Ama biz onlarla aynı üslupla konuşmayız. Çünkü aldığımız terbiye buna müsade etmez.

Ayrıca Afyon Valiliği’nin de, bu akıllara zarar açıklamayla ilgili gerekli cezai işlemi uygulayacağına inanıyorum.

Belediye başkanının yaptığı bu çirkin açıklamadan sonra, beni arayarak desteklerini bildiren siyasi partilerin temsilcilerine, iş insanlarımıza, muhtarlarımıza, basınımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Yaşadığımız sorunlar ve benzer saldırılar sadece iktidar belediyeleri ile sınırlı değildir. Bunlar, Akp saray iktidarının yarattığı siyasi buhranın sonucudur. Ülkemizin tüm kurumları vesayet ve baskı altındadır.

Biz her zaman halkımızın yanında olmaya, haklarını korumaya, doğruları cesurca söylemeye ve hesap sormaya, Sayıştay raporunu, teleferiği, ihalesini yaptıklarını ilan ettikleri Garnizon Komutanlığı arazisini, Zafer Müzesini, bitiremedikleri Yeni Müze Kompleksini, Kentsel Dönüşüm için ilgili alanları neden imara açmadıklarını sormaya, kral çıplak demeye, sorgulamaya devam edeceğiz.

Biz soracağız, siz hesabını vereceksiniz! Çünkü Burası Türkiye Cumhuriyetidir, Laik, Demokratik Hukuk Devletidir.

Son olarak;

Biz, hırsıza-hırsız, yolsuza-yolsuz, vizyon projeler diye açıkladığı projeleri yerine getiremeyen vizyonsuza da vizyonsuz deriz.

Gidiyor Gitmekte Olan Haramilerin Saltanatı

Geliyor Gelmekte Olan Halkın İktidarı.”dedi.

Editör: Haber Merkezi