Görgöz, “İktidara hazırız”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“24-25 Temmuz’da, Antalya’da Büyük Örgüt Buluşmasını gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, PM Üyelerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları ve 81 ildeki örgütlerimizle bir araya geldik.

İKTİDARA HAZIRIZ

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarını, öneri ve tavsiyelerini aldık. CHP olarak tüm örgütlerimizle birlikte iktidara hazırız…

Akp saray iktidarı, ülkeyi yönetmedeki zafiyetini, kifayetsizliğini, bakan, genel müdür gibi atanmışları değiştirerek geçiştirmeye, başarısızlığını gizlemeye çalışıyor. Halbuki değişmesi gereken kişilerden önce sistemdir, yönetme anlayışıdır. Elbette atanmışların liyakatli olması çok önemlidir ancak siz eğer eşitlikçi, halkçı, demokratik bir yönetim sistemi kuramazsanız, yönetemezsiniz!

Milli Eğitim Bakanları değişti, yarattıkları ucube eğitim sistem düzeldi mi? Hayır. Eğitimdeki kalite düştü, daha da kötüye gidiyor.

Maliye bakanları değişti, ekonomi de bir iyileşme oldu mu? Hayır. Merkez Bankası Başkanları değişti, enflasyon düştü mü? Türk lirası değer kazandı mı? Hayır. Motorine 1 yılda yüzde 300’ün üzerinde zam geldi. Elektrik, doğalgaz faturaları can yakıyor. Piyasalar ateş pahası, kimse yarın ne olacağını bilmiyor. Esnafımız, çiftçimiz, işçimiz, emeklimiz, işsizimiz, öğrencimiz zor durumda.

Sağlık bakanları değişti, sağlıkta sisteminde bir düzelme oldu mu? Yok. İlaç yok, doktor yok, hastanelerde yeterli cihaz-ekipman yok, sağlık çalışanlarının düzeni yok, hastaların huzuru yok. Akp İktidarı; her alanda olduğu gibi sağlık sistemini de ticarileştirdi. Sağlık sistemi, yandaş müteahhitlere, özel hastane zincirlerine ve patronlarına servet aktarma aracına dönüştü. Sağlığı, kent dışına inşa ettirilen lüks binalardan ibaret gören iktidar zihniyeti, 5 dakikada bir hastanın muayene edilemeyeceğini, teşhis ve tedavi uygulanamayacağını, tetkikler vs. nedeniyle o hastanın en az 4-5 kez daha 5 dakikalık randevular almak zorunda kalacağını öngöremiyor. Sözde mükemmel sağlık sistemi diye övdükleri Merkezi Hekim Randevu Sistemi tıkanıyor ve işlemiyor! Bir röntgen, tomografi çekimi için 2-3 ay sonrasına randevu veriliyor.

Tarım bakanları değişti, tarımda, üretimde düzelme, ilerleme var mı? Yok. Tarım arazilerinin üçte birinden daha fazlası ekilip biçilmiyor artık. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçi sayısı her geçen gün azalıyor. Peki neden? Çünkü fahiş zamlardan dolayı girdileri artan çiftçimiz, köylümüz tarımdan, hayvan üreticiliğinden uzaklaşıyor.

Adalet Bakanı değişti, yargının bağımsızlığından söz edebilir miyiz? Tabii ki hayır. Eğer ülkede yaşayan insanların hakları yeniyorsa, haklının değil, güçlünün hukuku hakimse, adalet yok edilmişse, orada düzen olmaz. Demokrasi olmazsa ekonominiz gelişmez. Köprüler, alt geçitler, duble yollar, hava limanları, şehir hastaneleri yapabilirsiniz. Bunlar ihtiyaçtır, doğru planlamayla, ihtiyaç olan yatırımlar yapılmalıdır. Yatırımlar doğru yapıldığında elbette teşekkür ederiz. Ancak rant için yapılmışsa, halka değil de iktidarın yandaşlarına, faiz lobisine hizmet için yapılıyorsa, o zaman israftır, gereksiz yatırımdır, halktan alınan vergileri ona-buna peşkeş çekmektir.

Gelelim Afyonumuza..

Bildiğiniz üzere Afyon belediye başkanının 2019 yerel seçimleri öncesinde halka vadettiği bir takım vizyon projeleri vardı.

Askeri Havaalanı sivil uçuşlara açılacaktı. Bunun için bir adım atılmadığı gibi, belediye başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla, buranın NATO’ya ait olduğu için yapılamayacağını dile getirdi.
 

2022 yılı, Afyonumuzun kurtuluşunun 100 yılı. Bu yıl ilimizdeki askeri havaalanında, insansız hava araçlarının tanıtımının yapılacağı Teknofest Festivali yapılacak. Bu önemli etkinliği fırsat bilerek, şimdiden alt yapısını hazırlayabilirsek, tüm siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin desteğini alabilirsek, Afyon Askeri Havalimanının sivil uçuşlara açılmasını sağlayabiliriz.


Buradan 1 kez daha Afyon Valimize ve tüm siyasilere, oda başkanlarımıza, kitle örgütlerine çağrıda bulunuyorum; ilimizin hızla gelişmesini istiyorsak, bir araya gelelim ve Afyonumuza sahip çıkalım. Birlikte sesimizi yükseltirsek, talebimizi dile getirirsek, askeri havalimanının sivil uçuşlara açılmasını sağlayabiliriz.

Afray yapılarak raylı toplu taşıma sistemi devreye girecekti. Girdi mi? Hayır. Bu konuda 1 adım atıldı mı? Hayır. Ha bire hikaye yazıyorlar. Belediye başkanı daha önce Afray için yaptığı açıklamada, “ilimizin altyapısı uygun değilmiş, yapamıyoruz” demişti. Milletvekilleri de Afray projesinin 2020’de ilk etabının başlayacağını, 2. etabı için 2021’de kazmayı vuracaklarını söylemişti. Peki ne oldu? Kazmayı vuramadılar ama “baltayı taşa vurdular”.

Efendim ulaştırma bakanıyla görüşmüşler, tüm talepleri uygun görülmüş, bu sene hızlı tren hattının üst yapısına başlanacakmış. Buradan soruyorum; alt yapısı bitmeyen hızlı tren hattının üst yapısına nasıl başlanacak?

Yine bir başka Akp’li vekil çıkıyor, hızlı tren hattının istasyonu ana durağının, şehir merkezinde bulunan istasyon olacağını söylüyor. Bunu söyleyen vekile soruyorum, proje de değişiklik mi oldu da, hızlı tren il merkezindeki istasyona gelecek? Sonra da kalkıyor, “Afyon’u, karayolu ve tren yollarının kavşak noktası haline getireceğiz” diyor. Demek siz hala farkında değilsiniz, ya da kabullenmiyorsunuz ama, Afyonumuz T.C’nin ilk ulaştırma bakanı olan değerli hemşerimiz Ali ÇETİNKAYA döneminde ülkemizin kavşak noktası olmuştu zaten.
 

Kentsel dönüşüm yapılacaktı, ne oldu? Tam bir fiyasko! Vatandaşı kandıralım derken, duvara tosladılar, gerçek yüzleri ortaya çıktı. Yapamıyorlar. Yapamayacaklar çünkü bunlar Kentsel Dönüşüm değil “rantsal dönüşüm” yapmaya kalktılar, vatandaş destek vermedi. Çünkü güven duymuyor.

Şehir içi trafik sorunu ve park sorunu çözümlenecekti. Ne oldu? Koca bir hiç! Trafik yoğunluğu daha fazla arttı. Park yeri bulunmuyor. Bari bir yerden başlansa da yeni yapılan konut ve işyerlerinin altına park yeri yapılsa.. O da yok maalesef, istisnalar hariç yapılmıyor.

Hayat pahalılığı artarak devam ediyor. Ucuz yağ, ucuz ekmek kuyrukları giderek artıyor. Et, süt, şeker her şey ateş pahası. Pazarda 20 liranın altında sebze yok. Tarım kredi kooperatiflerinde şeker yok. Kömür satışı yapan bir esnafımız; “Soma kömür ocağında kömürün tonu KDV dahil 1305 TL. Afyona geldiğinde 4000 bin liradan satılıyor. 25 kg lık 1 torba kömür 90 lira. Ne kömür ocağı kazanıyor, ne alan kazanıyor, ne satan, ne de nakliyeci. Peki kim kazanıyor? Aracı, komisyoncu kazanıyor” diye dert yanıyor. Yazık değil mi kırsaldaki vatandaşlarımıza.

AFSÜ’de Hematoloji bölümünde doktor eksikliği nedeniyle aksaklıklar artarak devam ediyor. Acilen doktor eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Çocuk bölümünde de yine doktor eksikliği nedeniyle büyük sorunların yaşandığı bilgisini alıyoruz. İvedilikle çözüm bulunmasını doktor eksikliğinin giderilmesini bekliyoruz.

Afyonkarahisar Caz Festivali ile Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, 2021 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'ne layık görüldü. Ödülü Afyonumuzun çocuğu Hüseyin Başkadem, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden aldı. Afyonumuz adına gurur verici bir durumdur. Kültür ve sanat düşmanlığı yapanlara kapak olsun.

Sayın basın emekçileri, değerli halkımız, hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın! Umut var. Umut CHP’de. Umut Millet İttifakında, umut biziz, hepimiziz. Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi CHP iktidara hazırdır.

GELİYOR GELMEKTE OLAN”dedi.

Editör: Haber Merkezi