Görgöz, “İktidar zamlarla ilgili konuşmuyor, varsa yoksa CHP..”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“Ülkemizde yaşanan ekonomik buhran her geçen gün daha da ağırlaşıyor. . Zam yağmuru bir türlü dinmek bilmiyor. Çok üzüntü vericidir, ucuz şeker, ucuz yağ alabilmek için girdiği kuyruklarda kalp krizi geçirip hayatını kaybedenlerin olduğu haberlerini alıyoruz. 2 gün önce Ambar yolunda bulunan tarım kredi kooperatifinde kuyruğa giren bir vatandaşın kalp krizi geçirdiği ve maalesef kurtarılamayarak hayatını kaybettiğinin bilgisini aldık.

Memleket yangın yerine dönmüş, yönetilemiyor, savruluyoruz. İktidarın Afyon vekilleri, temsilcileri böylesi bir darboğazdayken bile yaptıkları açıklamalarla vatandaşla alay etmeye devam ediyorlar. Eski Bakan Eroğlu çıkıyor; daha önce uzaydan İstanbul’daki akaryakıt kuyruklarının görüntülerinin çekildiğini biliyorum. Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Ben kayınpederimle Afyona gelirken arabamın yakıtı bitti, oradan geçen bir iş makinası operatöründen rica ettik, öyle aldık. Çünkü akaryakıt istasyonlarında kuyruklar vardı, yakıt yoktu” diyor.

Sayın Eroğlu sanırım bir yerlerde takılı kalmış olmalı! 6 ay önce 8-9 lira olan mazot-benzin litresi, 30 liraya dayandı. Ya haberi yok, ya da iktidarda olduklarının farkında değil!

Sayın Eroğlu; sen hikaye yazmayı bırak da, mühendislerin burası su tutmaz diye uyarmalarına rağmen trilyonlar harcayıpta yaptığın ve bir türlü su tutmayan Akdeğirmen barajını anlat.

Afyonun içme suyunu karşılamak için yaptığınız Akdeğirmen barajından yeterli suyu karşılayamayınca Sinanpaşa’nın Balmahmut köyünde açtığınız 12 adet derin su kuyusunu anlat.

Böyle devam ederse Sinanpaşa ovasında yeraltı suyu kalmayacak. Çevredeki çiftçilerimiz su sıkıntısı çekiyor. Sen gel de çiftçiye verdiğin zararları anlat.

1000 günde 1000 gölet yapacağım diyerek reklamını yapıp, yaptığınız göletler sayesinde dereleri nasıl kuruttuğunuzu anlat. Adım başı yaptığın göletlerin kaçının yarım kaldığını, kaçının su tutmadığını anlat. Akarçay havzasına, Eber- Akşehir göllerine verdiğiniz zararları anlat.

3 yıl önce bitmesi gereken ama bir türlü bitiremediğimiz Afyon-Şuhut yolunu anlat.

MHP liler de işi gücü bırakmış, CHP yi nasıl karalarımın peşine düşmüş. Sabah-akşam CHP ile uğraşıyorlar. Vatandaş aç, evini geçindirmiyor, çocuklarının ihtiyaçlarını gideremiyor, her gün gelen zamlardan bıkmış, usanmış, hayatından bezmiş. Bunların ağzından, gelen zamlara dair bir kelime dahi çıkmıyor. Varsa yoksa CHP.. Millet İttifakı partilerini “illet, zillet” diyerek ha bire karalamak, ancak ve ancak millet ittifakını güçlendirir.

(Şimdi sizlere MHP genel başkanının daha önce yaptığı bir açıklamasını dinletmek istiyorum) Böylece illet kim? Zillet kim? anlaşılsın)

CHP Kurtuluş Savaşının ateşinde doğmuştur. Ülkemizi kuşatan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı meydan okumuş, başkaldırmış Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayı Milliyeciler ve halkımızdan oluşmuştur. Bugün de dün olduğu gibi o şanlı tarihimizi yazan kuvayı milliyecilerin torunları dimdik ayaktadır ve görevlerinin başındadır.

Güneş balçıkla sıvanmaz!

CHP olarak, her basın açıklamamızda, CHP iktidarında neleri yapacağımızı anlatıyorum. Bugün de Esnaflarımız için yapacaklarımızı anlatacağım.

Esnaflar için yapacaklarımız:

• Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız: Esnafın tüm sorunlarını tek yerde çözeceğiz.

• Ticaret erbabına sicil affı getireceğiz: Esnafın finansmana erişimini kolaylaştıracağız.

• Esnafın sırtındaki borç yükünü hafifleteceğiz: Esnafımızın pandemi döneminde kullandığı kredileri, faizsiz şekilde ve ödeme gücüne göre taksitlendireceğiz.

• Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu kuracağız: Kağıt üstünde kurulmasına rağmen bir türlü hayata geçmeyen “Esnaf Ahilik Sandığı” yerine “Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu” kuracağız. Fon, ekonomik ya da sektörel kriz durumlarında, mücbir sebep hallerinde esnafa destek olacak. İflas durumunda belli bir dönem esnafa düzenli gelir sağlayacak.

• Kira stopajını kaldıracağız

• Küçük esnafımızı koruyacağız, haksız rekabeti önleyeceğiz: Bunun için zincir marketler ve AVM’lerin çalışma gün ve saatlerini yeniden düzenleyeceğiz.

•Esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı kesintiye uğramayacak: BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeleri yapacağız.

• Esnafımıza emeklilik için geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız: 2000 yılından önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakkı tanıyacağız.

Sayın Basın;

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Kadın ve gençlik kolları il başkanlarımla birlikte Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Ziyaretimizde yaptığımız çalışmalar ve ilimizdeki gelişmeler hakkında raporumuzu takdim ettik. 2022 yılının Büyük Taarruzun 100. Yılı olması nedeniyle Afyonumuza davet ettim. Sayın Kılıçdaroğlu ilimize gelecek. Programımızı oluşturuyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu bana; “başkan iktidara geldiğimizde Afyon’a yapılması gereken en önemli hizmetler nelerdir” diye sordu.

Ben de “Efendim ilimizde yapılması gereken çok iş var ama en önemlileri; 1. SEKA Fabrikamız yeniden açılmalı, 2. Şeker fabrikamız da kamulaştırılmalıdır” dedim. Sayın Genel Başkanımız da bana; “bunu her yerde yüksek sesle söyleyin, SEKA fabrikasını yeniden açacağız, şeker fabrikasını da kamulaştıracağız” dedi.

Ben de buradan özellikle Çay, Sultandağı, Bolvadin, Çobanlar ve tüm Afyonumuzu ilgilendiren bu önemli konuyu ilan ediyorum;

SEKA fabrikamızı yeniden kurup açacağız. Şeker fabrikamızı da kamulaştıracağız. Hem istihdam sağlayacağız, hem de çiftçimizin, köylümüzün, nakliyecimizin, üreticinin, Eber’in, Akşehir’in tüm Afyonumuzun yüzü gülecek.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son veriyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi